Zdravím,
nejsem v tom moc zběhnutý, ale něco málo vím. Jen netuším za co zaměnit některé komponenty v PC. Nepotřebuji nic profesionálního.
Moje sestava co mám teď je:
Procesor: i3
RAM: 4,00GB DDR3
Grafika: NVIDIA GeForce GTX 650
Základní Deska: Gigabyte H55M-S2
Chtěl jsem si kupovat alespoň RAM paměti 8,00Gb, ale pošel jsem deska podle internetu by je měla podporovat, ále nevzalo to Zeppeliny ani myslím Patrioty. Takže nejspíše budu muset vyměnit základní desku (a ram paměti) a s tím mám problém protože netuším jakou aby mi pc jel s tím ostatním co tam mám.
Předem děkuji.
Ahoj
Dokoupení novějšího HW
Re: Dokoupení novějšího HW
Otázkou je spíš co tě brzdí a nebo nutí k upgradu?
MB se řídí podle CPU a nebo naopak.
RAM se řídí pouze podle toho, zda MB podporuje DDR2, DDR3, DDR4 a další.
RAM se řídí pouze podle toho, zda MB podporuje DDR2, DDR3, DDR4 a další.
- midder
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ahoj,
myslím si, že když si dokoupíš jen 2x 8gb a nebo 2x 4gb. To by mělo stačit. Ta tvoje grafika toho ještě dost zvládne a i3 se nezdá, ale na dnešní dobu taky bohatě stačí. I když záleží na tom jakou máš, ale předpokládám, že to chceš na hry a dnešní hry z 90% stejně nevyužijí více jak 2 jádra a pokud jsou schopné, tak i3 stačí.
myslím si, že když si dokoupíš jen 2x 8gb a nebo 2x 4gb. To by mělo stačit. Ta tvoje grafika toho ještě dost zvládne a i3 se nezdá, ale na dnešní dobu taky bohatě stačí. I když záleží na tom jakou máš, ale předpokládám, že to chceš na hry a dnešní hry z 90% stejně nevyužijí více jak 2 jádra a pokud jsou schopné, tak i3 stačí.
Abych řekl pravdu tak upgrad tolik nepotřebuji jen jsem chtěl dokoupit větší RAM jinak to tolik nepotřebuji.
A přijde mi zbytečné kupovat i5, když tak náročné hry nehraji teda zda si najdu čas. A MB by měla podporovat DDR3 8Gb, ale když jsem je koupil tak mi je to nevzalo. Aktualizace Biosu také nepomohla a dál jsem to nerozebíral a vrátil jsem je.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 11 vteřinách:
midder:
přesně to by mi stačilo, ale jak už jsem psal tak jsem koupil set 2x4gb ram, ale ani jedny mě to nevzalo.
A přijde mi zbytečné kupovat i5, když tak náročné hry nehraji teda zda si najdu čas. A MB by měla podporovat DDR3 8Gb, ale když jsem je koupil tak mi je to nevzalo. Aktualizace Biosu také nepomohla a dál jsem to nerozebíral a vrátil jsem je.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 11 vteřinách:
midder:
přesně to by mi stačilo, ale jak už jsem psal tak jsem koupil set 2x4gb ram, ale ani jedny mě to nevzalo.
Dnešní hry dokážou využít 4 jádra a dokonce i více, pokud mají možnost.
Nejlepší možnost je koupit úplně přesnou značku/model co tam máš teď.
Pokud ani to nebude fungovat, tak máš možnost uplatnit právo na 14ti denní vrácení zboží bez udání důvodu.
A kup 1x4GB, 8GB RAM ti bude stačit.
Nejlepší možnost je koupit úplně přesnou značku/model co tam máš teď.
Pokud ani to nebude fungovat, tak máš možnost uplatnit právo na 14ti denní vrácení zboží bez udání důvodu.
A kup 1x4GB, 8GB RAM ti bude stačit.
Mám MB pouze na 2 sloty, takže to mi také nepomůže. Jen tedy ještě vyzkoušet nějakou jinou značku pamětí, ale myslím si že ani s tou bych nepochodil. Už jsem zkoušel dvě a stále mi to jelo jen na 4gb.
Pozor, pokud jsi koupil 2x4GB RAM a měl jsi tam už 4GB RAM, tak je jasné, že to nevzalo, protože tvoje MB může mít max. 8GB RAM.
Tudíž, teď tam máš 4GB RAM, dokup buď stejnou značku a model (pokud to seženeš) nebo http://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury- ... 18/produkt.
Celkově ta platforma je už zastaralá, takže by se šiklo vyměnit CPU i MB.
Tudíž, teď tam máš 4GB RAM, dokup buď stejnou značku a model (pokud to seženeš) nebo http://www.czc.cz/kingston-hyperx-fury- ... 18/produkt.
Celkově ta platforma je už zastaralá, takže by se šiklo vyměnit CPU i MB.
Mám 2sloty a v nich 2x2gb, ty jsem vyndal a dal jsem tam 2x4gb a nevzalo to =) a přesně tyto hyperx jsem zkoušel také.
Jojo, koukám na to, špatně jsem to pochopil.
Pak tedy jsem něco přehlédl, ale už nevím, promiň.
Pak tedy jsem něco přehlédl, ale už nevím, promiň.
V pořádku, přece díky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 6780
-
od michal84