Při delší nečinnosti vypnutí monitoru

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ĐoLoR
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Při delší nečinnosti vypnutí monitoru

Příspěvekod ĐoLoR » 23 led 2016 11:24

Zdravím. Potřeboval bych poradit proč po výměně grafické karty se mi najednou začíná po delší době vypínat monitor s tím ale že nejde myší ani klávesnicí znova probudit. Musím vždy vypnout a zapnout monitor tlačítkem na monitoru. V možnosti napájení mám režim spánku vypnutý a vypnutí displaye na 15 min což jsem měl i před výměnou graf.karty a vždy stačilo pohnout myší a display naběhl. Jestli to udělal některý driver ke grafické kartě? Ještě jsem měnil i zdroj, tak jestli to může být tím? Ještě jsem měnil kabel k monitoru protože se mi starý podařilo rozbít :-D. Ale měl jsem tam nejdřív půjčenej HDMI a teď novej a pořád to samé.
Obrázek

Reklama
ĐoLoR
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Při delší nečinnosti vypnutí monitoru

Příspěvekod ĐoLoR » 24 led 2016 09:20

Tak dnes se mi stalo, že po zapnutí počítače mám všechny ikony seřazené a jedné straně plochy přitom jsem to tak neměl. Nevíte co by to mohlo dělat??

ĐoLoR
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod ĐoLoR » 25 led 2016 18:59

Reinstal Winu ani dání biosu do defaultu s vypínáním monitoru nepomohlo. Opravdu nikdo neví co by to mohlo být?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 25 led 2016 19:03

Třeba proto, že vadná grafická karta?
To že se Ti srovnají ikony ke straně znamená, že Windows jel někdy na nativním ovladači VGA v nižším rozlišení. Přitom se ty ikony uspořádají defaultně vlevo. Ty výpadky se dějí pravděpodobně z důvodů kolize HW - a vzhledem k tomu, že je karta vyměněná, tipuju jí jako příčinu problémů.

Dá se použít na zkoušku původní GK nebo zkusit integrovaná?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

ĐoLoR
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod ĐoLoR » 25 led 2016 19:07

No vyzkoušet můžu jak původní tak integrovanou. Radši asi vyzkouším integrovanou abych zase nemusel měnit GK a hlavně předtím ta GK už vypadalo, že byla načatá proto jsem ji taky měnil.

Dodatečně přidáno po 2 hodinách 59 minutách 56 vteřinách:
Tak mi to ještě nedalo a zkusil jsem DVI kabel. A u toho vše funguje. Takže je problém buď s portem u monitoru nebo u grafiky. Zítra zkusím PC napojit k TV přes HDMI a uvidíme jestli to půjde nebo ne.

ĐoLoR
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod ĐoLoR » 26 led 2016 10:03

No tak nakonec je to teda HDMI port v GPU. Přes DVI jde vše jak má a v integr.GPU přes HDMI také. Takže reklamace GPU.

Dodatečně přidáno po 22 minutách 10 vteřinách:
No tak nakonec koukám že s tím má problémy víc lidí a mohli by to dělat WIN7. Takže zkusím ještě možná přechod na WIN10.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”