Dobrý den,před cca rokem jsem si zakoupil pc I5 4460,MSI GTX960 2GB,8GB RAM,MSI B85-G43 .Před měsícem se mě vyskytl problém počítač se začal sekat a procesor ukazuje maximální frekvenci kolem 800mhz.Počítač jsem tedy poslal na reklamaci do CZC kde mě vyměnili RAMky a grafickou kartu,pc mě přišel domů a po zapnutí pořád ta samá chyba.26.1. jsem pc tedy opět odvezl do CZC s tím,že problém stále přetrvává už dnes 29.1.(Odevzdáno v Hradci Králové a servis mají v Příbrami)mě pc přišel domů opět se stejnou chybou s vyjádřením technika : uvedená závada se servisním systémem neprojevila.CPU v pořádku boostuje od 0,70 do 3,40 GHz,testy včetně Intel CPU Diagnostic v pořádku.
Chtěl bych se zeptat kde by mohl být problém,jelikož v czc to očividně opravit nechtějí.
Problém s CPU i5 4460 maximální frekvence 0,74ghz Vyřešeno
Re: Problém s CPU i5 4460 maximální frekvence 0,74ghz
To není v pořádku (nejspíš) Protože pokud je CPU 100% zatížené, ale maximálně je tam 800MHz není něco v pořádku.
Zkus jej zatížit pomocí OOCT co ten ukazuje?
Zkus jej zatížit pomocí OOCT co ten ukazuje?
V CZC to ocividne opravit nechteji, protoze ten procesor je v poradku, k tomu protokolu by mel byt i log z diagnostiky.
Ten pocitac je kupovany s Windows nebo sis Windows instaloval sam?
Pokud sam, zacal bych tim ze udelam cistou instalaci na nejaky volny disk, jestli se problem bude opakovat - pokud ne, je ve Windows nastavena nejaka ptakovina - napr. v Power Managementu. Rizeni spotreby Procesoru - je jako maximum nastaveno 100%?
Ten pocitac je kupovany s Windows nebo sis Windows instaloval sam?
Pokud sam, zacal bych tim ze udelam cistou instalaci na nejaky volny disk, jestli se problem bude opakovat - pokud ne, je ve Windows nastavena nejaka ptakovina - napr. v Power Managementu. Rizeni spotreby Procesoru - je jako maximum nastaveno 100%?
Celou sestavu i s instalací win mě dělali v czc.Co se týče toho nastavení spotřeby procesoru to mohu nastavit kde?Nějak extra se v pc nevyznám.Jinak ten program OOCT ukazuje frekvenci 799mhz a píše overclock -75%.
Naposledy upravil(a) mrjames35 dne 29 led 2016 13:07, celkem upraveno 1 x.
Ovladaci panely - Moznosti napajeni - zmenit nastaveni schematu - pokrocile - rizeni spotreby procesoru.
Maximum mam 100%, minimum 5%, mel by to byt vychozi stav.
Kdyztak udelej screenshot primo z moznosti napajeni kde je videt vybrane schema - ono to jde menit i klavesovyma zkratkama, takze se muze stat ze nahodou zmakcnes par klaves soucasne a najednou je pocitac pomalejsi, protoze se nekde neco prenastavilo.
Cista instalace na volny disk by overila jestli je problem ve Windows. Muzes skusit i nejakou live distribuci Linuxu z DVD nebo flashky a psutit tam neco co zatezuje procesor. Jde o to, nespoustet to pod temi Windows co tam mas nainstalovane.
Maximum mam 100%, minimum 5%, mel by to byt vychozi stav.
Kdyztak udelej screenshot primo z moznosti napajeni kde je videt vybrane schema - ono to jde menit i klavesovyma zkratkama, takze se muze stat ze nahodou zmakcnes par klaves soucasne a najednou je pocitac pomalejsi, protoze se nekde neco prenastavilo.
Cista instalace na volny disk by overila jestli je problem ve Windows. Muzes skusit i nejakou live distribuci Linuxu z DVD nebo flashky a psutit tam neco co zatezuje procesor. Jde o to, nespoustet to pod temi Windows co tam mas nainstalovane.
Tak já jsem měl nastavené maximální také na 5% ,dal jsem 100% a cpu už jede jak má.Ježiš já jsem,ale ...kvůli takové kravině jsem byl přes měsíc bez pc.Děkuji mockrát za radu opravdu si ji moc vážím.
Nicmene je videt, ze CZC pouze CPU vytahli a projeli diagnostikou, pricemz zjistili ze je v poradku. Pocitac samotny nezkoumali.
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Bych jim tam vletěl a omlátil jim něco o hlavu..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po nastavování frekvence RAM nenajede PC Příloha(y)
od Jirka88 » 16 zář 2024 18:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2059
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 20:57
-
-
- 5
- 4605
-
od kecalek
19 dub 2025 17:47
-
- 1
- 4931
-
od atari
05 kvě 2025 09:50
-
-
Zkratka na plochu - Změna obnovovací frekvence monitoru - TV (hledám)
od jkmaxfli » 31 bře 2025 13:04 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs) - 4
- 10675
-
od jkmaxfli
31 bře 2025 19:19
-
-
- 4
- 4379
-
od petr22