NTB po vytopení

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RudolfIV
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

NTB po vytopení

Příspěvekod RudolfIV » 30 led 2016 22:09

Dobrý večer, ntb HP 4340S syn švagra polil kafem. Kamarád jej prohlédl a řekl, kupte novou základovku. Koupil jsem ojetou za 1500,- a ntb opravdu den,dva chodil. Jenže já koupil místo 683856-501 683856-001, to jen pro informaci. Stejně si nemyslím, že bych koupil špatně. No, ntb přestával chtít nabíhat, jen šlo slyšet pokus o naběhnutí, větráček se roztočil a točil, rozsvítily se kontrolky internetu, problikla dioda nabíjení, a svítil capslock, obraz nic. Pak to zase někdy nahodit šlo, ale po vypnutí zase ne. Před chvílí jsem vyndal tu plochou, kulatou baterku,abych vyresetoval CMOS. Nastavil datum, protože se na druhý pokus ntb rozešel a šestkrát už pro zkoušku restartoval a zatím jde. Jak to otestovat, co mu chybí, aby se nestalo, že zase nenaběhne. Ještě někdy se objeví i modrá obrazovka, jen dvakrát zatím, za dva týdny, co jej zkouším, jestli ho dát do servisu, či ne. Taky se mi osvědčílo, že když na něj několikrát poklepu, že se rozjede, někdy. Tak prosím o pomoc. Systém windows 7 home premium, 64 bitů. CPU core i3 3110. 4GB RAM. Zkusil jsem i jinou 1GB ram a to stejný.Ještě - touchpad jsem nerozjel-externí myš jede.

Reklama
cervcek
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: NTB po vytopení

Příspěvekod cervcek » 30 led 2016 22:51

Jakmile se do elektroniky dostane voda, je zle. Musí se to okamžitě odpojit od napájení, rozebrat a vyčistit lihem. Jakmile se to neudělá, voda, která do něj zatekla může poškodit řadu věcí, kovové součásti začnou oxidovat. Některé součásti, jako je ten touchpad mohly odejít nadobro.
Děkuju za vaše názory a rady. :thumbup:

RudolfIV
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: NTB po vytopení

Příspěvekod RudolfIV » 30 led 2016 22:59

To jo, je to tak. I proto mě dostalo, když se rozjel s novou základovkou

Zpět na “Problémy s hardwarem”