chlazení
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
chlazení
Dobrý večer chtěl bych si pořídit vodníka konkrétně nzxt kraken x61 mám tuto case nzxt s340 a desku z97 gaming 5 tak jsem přemýšlel jak to umístit tak jsem si našel video a tam měl cápek hadice a přívod nahoře a co jsem slyšel tak jak se tam tvoří vzduchové bubliny no nwm asi jinak to ani nejde dát no tady je to video https://www.youtube.com/watch?v=ynICRpNn7PY a prosím napište rady dík
Re: chlazení
Vítej na PC-HELP!
Vsaď raději na klasické vzduchové chlazení, mnohdy to uchladí lépe.
Vsaď raději na klasické vzduchové chlazení, mnohdy to uchladí lépe.
Docela podstatnou věc jsi zapomněl... Jaké CPU, jaké chlazení case?
AiO voda je na nic. Dám ti jednu hádánku, čím pak tu vodu budeš chladit?
AiO voda je na nic. Dám ti jednu hádánku, čím pak tu vodu budeš chladit?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
mám tu i7 4790k a na tom mám silentiumpc xe1236
Dodatečně přidáno po 4 minutách 26 vteřinách:
jde mi o to že ten chladič je velkej jako kráva a v té skříni překáží
Dodatečně přidáno po 34 minutách 22 vteřinách:
hlavně se ptám zda to nebude vadit jak to tam umístim jako na videu
Dodatečně přidáno po 4 minutách 26 vteřinách:
jde mi o to že ten chladič je velkej jako kráva a v té skříni překáží

Dodatečně přidáno po 34 minutách 22 vteřinách:
hlavně se ptám zda to nebude vadit jak to tam umístim jako na videu
A čemu překáží? ? ?
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Prozradím ti jedno tajemství - vodní chlazení bude překážet ještě víc.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
takže se mám na to vykašlat jo
Presne tak.
Jestli ti stavajici chladic prekazi (nevim cemu ve volnem prostoru prekazi) tak vodni chlazeni je jeste vetsi, navic budes muset chladic radiator vodniho chlazeni (dva ventilatory misto jednoho na cpu), bude hucet pumpa a jeste navic budes muset rozproudit vzduch ve skrini, takze jeste dalsi ventilatory jen na odvod vzduchu ze skrine.
A nejhorsi na tom je, ze tohle all in one chlazeni ma tak kratky chladici okruh, ze chladi hur nez chladice jako Tranquillo nebo Fera2, pricemz vydavaji i vetsi hluk.
Jestli ti stavajici chladic prekazi (nevim cemu ve volnem prostoru prekazi) tak vodni chlazeni je jeste vetsi, navic budes muset chladic radiator vodniho chlazeni (dva ventilatory misto jednoho na cpu), bude hucet pumpa a jeste navic budes muset rozproudit vzduch ve skrini, takze jeste dalsi ventilatory jen na odvod vzduchu ze skrine.
A nejhorsi na tom je, ze tohle all in one chlazeni ma tak kratky chladici okruh, ze chladi hur nez chladice jako Tranquillo nebo Fera2, pricemz vydavaji i vetsi hluk.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak tenhle chladič co mám je SilentiumPC XE1236 a má 2 větráky a je mega zakrývá skoro celou desku no ale co si myslím tak ten kraken je celku silný ne je to už celkem větší než ty s tím jedním vetrakem
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
A ono něčemu vadí, že zakrývá skoro celou desku?
AIO vodník může dávat smysl, ale né v oblasti hluku nebo prostotu který zabírá, navíc dávat radiátor jako "nasávací" a pak to teplo prohnat celou case, to není zrovna ideální...
AIO vodník může dávat smysl, ale né v oblasti hluku nebo prostotu který zabírá, navíc dávat radiátor jako "nasávací" a pak to teplo prohnat celou case, to není zrovna ideální...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Martab píše:...navíc dávat radiátor jako "nasávací" a pak to teplo prohnat celou case, to není zrovna ideální...
Přesně tak, mám nasávací rad. Kdyby skřín měla možnost osadit plotnové disky za něj, tak bych je tam stejně nenechal, na to je tam přílíš velké teplo u něho. Mám tak ve skříni jen SSD, kterému vyšší teplota nevadí.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jsem přemýšlel že koupím gtx 970 msi a k tomu to chlazení ale tak když ne tak koupím tu 980
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3054
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 dub 2025 11:01