Dobrý den
v současnosti vlastním postarší ntb Asus Pro series. Odchází mi z něho baterie a přívodní kabel. Přívodní kabel sem koupil nový, ale má jakousi vůli, a "nesedí tam" takže se ntb. občas sám vypne.
Nutně potřebuji poradit o nějakém šikovném prográmku, který mě bude informovat když ntb odpojím od sítě. tj. pojede na baterky, jedno jestli zvukově nebo graficky. Nejlíp nějaký freeware
Prosím Vás nevítě o něčem??
Moc díky za rady
Program na oznámení stavu baterie
Re: Program na oznámení stavu baterie
Co zkusit ve Windowsech nastavit pro režim na baterii nejnižší jas, abys poznal, že na ni jede - nestačilo by takhle? Nevím, co máš za Windowsy, tohle je ve Win 8.1, bude ale podobné i jinde.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
díky to sem zkoušel, ale mě pak při vyšším jasu NTB řeže do očí. Holt vada povolání. Takže všude mám nastavený minimální jas. Nemám IPSKO, jen prachsprostej TNko a obraz je pak celkem agresivní obzvláště v noci
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak obracene - pri baterii vyssi.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Aha, jasné. Ještě mě napadá, v tom samém okně viz screen dát pokročilé nastavení, tam si najít "Baterie" a nastavit uměle kritický stav baterie na vysokou hodnotu, např. 99%, aby ti vyskočilo upozornění. Víc už mě nevím 
EDIT: Nebo viz zeus, to mě nenapadlo.

EDIT: Nebo viz zeus, to mě nenapadlo.
Naposledy upravil(a) Kotik dne 02 úno 2016 22:00, celkem upraveno 1 x.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
+ Genius SW-HF 5.1 4000
+ Genius SW-HF 5.1 4000
nebo zkus nastavení biosu některé notebooky mají že při změně napajení udělají ton
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
-------------------------------------
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
--------------------------------------
Snažím se psát bez chyb
-------------------------
Diogénes ze Sinopé
„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
díky všem za rady. já sem spíše myslel nějaký jednoduchý prográmek, který mě upozorní na to že se ntb nenapájí ze sítě. Jedno jak.
To co odchazi nebude privodni kabel, ale konektor v notebooku. A ta zavada by se mela co nejrychleji opravit.
Kdyz se vyvikla jeste vic nebo dokonce uvnitr vylomi, muze dojit k poskozeni zakladni desky nebo muze vypuknout i pozar (jeden takovy notebook s ohorelym konektorem tu mame, rikame mu Svarecka).
Idealni by bylo notebook rozebrat a konektor vymenit, novy stoji par korun. Jestli je v okoli nekdo kdo to umi s pajeckou, neni treba servis. Po vymene take nebude ten problem s nahodnym odpojovanim nabijeni podle toho jak se konektorem pohne.
Kdyz se vyvikla jeste vic nebo dokonce uvnitr vylomi, muze dojit k poskozeni zakladni desky nebo muze vypuknout i pozar (jeden takovy notebook s ohorelym konektorem tu mame, rikame mu Svarecka).
Idealni by bylo notebook rozebrat a konektor vymenit, novy stoji par korun. Jestli je v okoli nekdo kdo to umi s pajeckou, neni treba servis. Po vymene take nebude ten problem s nahodnym odpojovanim nabijeni podle toho jak se konektorem pohne.
Petr22: no já měl taky konektor který nenabíjel a nový stal 300,-kč.Naštěstí znám šikovnou osobu a ten konektor jsme opravily.
"Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy."
Diogénes ze Sinopé
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
Diogénes ze Sinopé
Jan Werich
Snažím se psát bez chyb
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4803
-
od amirinda
Zobrazit poslední příspěvek
13 črc 2024 18:00
-
-
Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
od uzivatel123 » 22 pro 2024 16:40 » v Vše ostatní (hw) - 3
- 2259
-
od kecalek
22 pro 2024 21:08
-
-
- 3
- 2294
-
od p3v4x
05 lis 2024 22:54
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4503
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 5739
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”