Zdravím.. Mám problém, který nejsem schopen vyřešit.
Lenovo H550s (mini ITX) - nelze ovládat. Nejedou USB,
takže nefunguje myš, klávesnice.
Paradox je ten, že např. při přeinstalaci či v BIOS
vše funguje, jak má. Při spuštění OS už nikoliv.
Už jsem vyzkoušel vše. Přenastavit BIOS, nová instalace,
jiné USB... Nic nefunguje.
Jen tak pro zajímavost (a snad, aby to bylo ještě víc "zamotané"),
jsem nainstaloval UBUNTU a to jede bez problémů. Win 7,8,10 nejede....
Nejede usb (myš, klávesnice) po spuštění OS
Re: Nejede usb (myš, klávesnice) po spuštění OS
Na tom Lenovu byly vyrobcem predinstalovane Windows 8.1, tam muselo vse fungovat, protoze byly nainstalovane vsechny ovladace.
To same pri obnove systemu ze zalozniho oddilu, tam je instalace Windows urcena primo pro tento pocitac.
Co se stalo s temi Windows co tam byly predinstalovane?
V Ubuntu to funguje proto, ze Linux ma ovladace primo v jadre, pokud instalujes Windows z media ktere neni urcene pro tento pocitac tak tam ovladace zkratka chybi. Takze budto je nacist z flashky pri startu instalace nebo sehnat instalacni medium primo od Lenova pro tento pocitac. Pochopitelne jedine systemy ktere pujde legalne aktivovat jsou OEM Windows 8.1 a Windows 10, na jine musi byt zvlastni licence.
To same pri obnove systemu ze zalozniho oddilu, tam je instalace Windows urcena primo pro tento pocitac.
Co se stalo s temi Windows co tam byly predinstalovane?
V Ubuntu to funguje proto, ze Linux ma ovladace primo v jadre, pokud instalujes Windows z media ktere neni urcene pro tento pocitac tak tam ovladace zkratka chybi. Takze budto je nacist z flashky pri startu instalace nebo sehnat instalacni medium primo od Lenova pro tento pocitac. Pochopitelne jedine systemy ktere pujde legalne aktivovat jsou OEM Windows 8.1 a Windows 10, na jine musi byt zvlastni licence.
Re: Nejede usb (myš, klávesnice) po spuštění OS
Zdravím.. Moc děkuji za info... ALE ... problém se projevil při zadávání hesla. Pochopitelně na HDD s originál Win 8.
Když se dostanu do "nouzového režimu", tak už mne nepustí na zadání toho, co chci udělat.
Když se dostanu do "nouzového režimu", tak už mne nepustí na zadání toho, co chci udělat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 4593
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
23 úno 2025 02:14