Zdravím,
Mám problém s notebookem Acer emachines e640g - konkrétně stím, že nejde zapnout...
Kontrolky ani hdd ani větráček neběží při stisku Power tlačítka...
Při stisku Power tlačítka se max rožne kontrolka baterie, a to fialovou barvou (což není běžné)
Dělá to jak s baterií, tak i bez baterie...
Včera přitom ještě normálně běžel, dokud jsem ho nedal do režimu spánku..
Vím že u těchto notebooků odchází graf.karta, jelikož se jedná o procesor AMD + RADEON HD 5470, 512 MB..
Jen se chci ujistit, že je noťas kaput..
Acer emachines e640g
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Acer emachines e640g
Může odejít nabíječka.Je to velmi častý případ.Baterie se pak nanabije a ntb se nerozjede.Zkus si někde pújčit nabíječku a nebo si ji nech přeměřit. Nová univerzální stojí okolo 700,-Kč.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Nemyslím že to bude nabíječkou, ale pro jistotu odzkouším a uvidím..
Jinak baterie je vadná, vydrží cca 10min.. celou dobu jsem jel na adaptéru..
Dodatečně přidáno po 36 minutách 1 vteřině:
Tak jsem zkoušel adaptér měřákem, a zjístil jsem že do něj nejde žádný proud.. takže univerzál....
Ještě zkusím opravit, a uvidím
Jinak baterie je vadná, vydrží cca 10min.. celou dobu jsem jel na adaptéru..
Dodatečně přidáno po 36 minutách 1 vteřině:
Tak jsem zkoušel adaptér měřákem, a zjístil jsem že do něj nejde žádný proud.. takže univerzál....
Ještě zkusím opravit, a uvidím
Bohužel, odzkoušel jsem jiný adaptér, notebook má pořád stejný problém...
Když zmáčknu Power blikne kontrolka baterie (fialovoružově) a nic se neděje, ani větráček ani hdd ..
Prostě mrtvý stav...
Je možné, že by vadný adaptér odpálil zákl. desku?
Když zmáčknu Power blikne kontrolka baterie (fialovoružově) a nic se neděje, ani větráček ani hdd ..
Prostě mrtvý stav...
Je možné, že by vadný adaptér odpálil zákl. desku?
Ten jiny adapter - jake dava proud a jake napeti? A jake napeti a proud dava original (podle popisu na spodni strane)?
Origo adapter: Input 100-240 V / 1.7 A / 50-60 HZ .. Output 19 V / 3.42 A 65W
Půjčený adapter: Input 100-240 V / 1.7 A / 50-60 HZ .. Output 18.5 V / 3.42 A 65W
Půjčený adapter: Input 100-240 V / 1.7 A / 50-60 HZ .. Output 18.5 V / 3.42 A 65W
Pokládal jsem tu otázku, jestli je možné aby vadný adaptér odpálil desku ?
Protože to vypadá tak, že deska je asi kaput, i když připojím funkční adaptér svítí 2 led kontrolky na desce (1 Modrá, 1 červená v kuse) ...
Na tlačítko Power nereaguje nic, akorát kontrolky (podržím Power a kontrolka se rožne do fialovoružové, pustim Power kontrolka zhasne)
Budu rád za každou radu, protože si už nevím rady..
Protože to vypadá tak, že deska je asi kaput, i když připojím funkční adaptér svítí 2 led kontrolky na desce (1 Modrá, 1 červená v kuse) ...
Na tlačítko Power nereaguje nic, akorát kontrolky (podržím Power a kontrolka se rožne do fialovoružové, pustim Power kontrolka zhasne)
Budu rád za každou radu, protože si už nevím rady..
Zalezi na tom, jak vadny - jestli predtim nez sel kukat pustil skrz pecku, tak tu desku odpalit mohl.
Zjistit se to da ale jedine tak, ze se deska vynda z notebooku, prohledne jestli nejsou okolo napajeciho konektoru nejake poskozene soucastky, zapoji se do ni funkcni napajeni a pak je potreba vzit multimetr a merit.
Zjistit se to da ale jedine tak, ze se deska vynda z notebooku, prohledne jestli nejsou okolo napajeciho konektoru nejake poskozene soucastky, zapoji se do ni funkcni napajeni a pak je potreba vzit multimetr a merit.
No ještě včera normálně notebook běžel s adaptéru, jakmile jsem notebook dal do režimu spánku, už najednou nešel
(To se ale ještě aspoň rozsvítilo Power tlačítko a kontrolky, větráček běžel hdd už ne ).. no a teď už se pouze max rozsvítí kontrolky a nic..
Na desce nejsou žádné známky připálení, žádné známky poškození atd.. deska okem vypadá v pořádku..
Napájecí konektor vypadá také v pořádku ...
(To se ale ještě aspoň rozsvítilo Power tlačítko a kontrolky, větráček běžel hdd už ne ).. no a teď už se pouze max rozsvítí kontrolky a nic..
Na desce nejsou žádné známky připálení, žádné známky poškození atd.. deska okem vypadá v pořádku..
Napájecí konektor vypadá také v pořádku ...
Nekde vedle napajeciho konektoru bude regulator (muze to byt svab s hodne nozickama) - je potreba zmerit jake dava napeti (podle datasheetu kolik ma byt V na kterem vystupu).
Pokud zdroj neco odpraskl, tak jako prvni regulator.
Pokud zdroj neco odpraskl, tak jako prvni regulator.
Vůbec nevím kde ten regulátor je.. přikládám foto desky..
20 souborů na Nahraj.to
Dodatečně přidáno po 30 minutách :
http://fastshare.cz/5592637/20160208-120053.mp4
Dodatečně přidáno po 58 minutách 43 vteřinách:
http://fastshare.cz/5592654/20160208-132206.mp4
20 souborů na Nahraj.to
Dodatečně přidáno po 30 minutách :
http://fastshare.cz/5592637/20160208-120053.mp4
Dodatečně přidáno po 58 minutách 43 vteřinách:
http://fastshare.cz/5592654/20160208-132206.mp4
-
- Mohlo by vás zajímat