Notebook zamrzá Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kundis
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Notebook zamrzá  Vyřešeno

Příspěvekod kundis » 07 úno 2016 22:27

Zdravím, potřeboval bych radu ohledně zamrzání notebooku Dell Latitude E4300. Kamarád mi ho přinesl s tím, že zamrzá a nenaběhne.

Počítač se vždy dostane do fáze náběhu Windows 7 a na tom logu zamrzne. Po restartu vyberu "oprava systému" a znovu zamrzne na logu "starting Windows" ikonka baterky (čtení HDD) přestane úplně problikávat.

Nabootoval jsem tedy instal. DVD Windows, ale počítač opět zamrznul na logu "starting windows".

Podle mě jednoznačně vada HDD, ale... Po jeho zformátování v case se mi podaří nabootovat instalaci Windows z DVD, ale počítač opět zamrzne při logu "starting Windows", kontolka ve tvaru baterky (čtení HDD) přestane úplně problikávat.

Dal jsem tedy disk znovu do case a mrknul na něj programem WD Data Lifeguard. SMART Status je PASS. Quick test taky bez problému.

Jiný disk 2,5" bohužel teď doma na vyzkoušení nemám...

Za radu fakt dík!

Reklama
python.p
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Notebook zamrzá

Příspěvekod python.p » 07 úno 2016 22:30

Hoď sem hodnoty SMART toho disku a potom na tom NTB nech přes noc spuštěný MemTest.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 07 úno 2016 22:31

Podle me je prismazeny chipset na zakladni desce, jakmile se po zapnuti zahreje, pocitac vytuhne, chce to ale jeste overit pomoci pokusu.

HDD lze vyloucit tak, ze se z notebooku vynda a skusi se nabootovat live CD s Linuxem bud z DVD nebo flashdisku.

kundis
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod kundis » 08 úno 2016 18:26

Přikládám SMART info:

SMART_1.jpg
:

SMART_2.jpg

Vyzkoušel jsem jiný HDD, stejný problém. Pak jsem podle instrukcí vyndal disk a nabootoval Ubuntu, to se normálně spustilo... Jen při startu mi to hodilo tyhle informace:

IMG_20160208_174852.jpg

IMG_20160208_174847.jpg

kundis
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod kundis » 12 úno 2016 17:29

No nic, vzhledem k tomu, že u notebooku nefunguje už pár let ani klávesnice, dávám doporučení na nákup nového...:) Díky za typy!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”