Ahoj,
omlouvám se, ale nemohl jsem na fóru najít vlákno, které řeší spuštění nového PC do provozu :) Je to už delší doba, co jsem pořizoval nové PC a tak bych se raději chtěl zeptat, které utillity doporučujete k instalaci (antivir, antispy, jiný prohlížeč než IE...), aby byl počítač dobře zabezpčený a neztrácel na rychlosti. U antivirů postačí např. základní verze Avastu nebo AVG, nebo je vhodné si připlatit za rozšířené verze a pod.
Děkuji
Spuštění nového PC
Re: Spuštění nového PC
Ja osobne bych nainstaloval toto:
Instalovat a plne aktualizovat OS (neinstaloval bych nic starsiho nez Windows 7)
Mozno povypinat "spionazni funkce", coz plati pro Windows 10, 8.1, 8 i 7 (tedy nejen pro Windows 10).
Comodo Internet Security (antivir + firewall, samozrejmne deaktivovat ty ve Windows)
Malwarebytes Antimalware (antimalware, staci free verze)
Palemoon (prohlizec)
VLC (prehravac)
CCleaner (mazani logu a TEMPu)
Instalovat a plne aktualizovat OS (neinstaloval bych nic starsiho nez Windows 7)
Mozno povypinat "spionazni funkce", coz plati pro Windows 10, 8.1, 8 i 7 (tedy nejen pro Windows 10).
Comodo Internet Security (antivir + firewall, samozrejmne deaktivovat ty ve Windows)
Malwarebytes Antimalware (antimalware, staci free verze)
Palemoon (prohlizec)
VLC (prehravac)
CCleaner (mazani logu a TEMPu)
Dík.
Mám tam Win10. Palemon neznám, ale zkusím - doposuď jsem používal Firefox.
Mám tam Win10. Palemon neznám, ale zkusím - doposuď jsem používal Firefox.
Prohlížeč a antivir závisí na tvých preferencích, s mbam a ccleanerem souhlasím. Hlavně neinstalovat žádné "zrychlovače" pc a podobné blbosti. Sebehorší pc dokáže pěkně fungovat dokud má inteligentního uživatele :)
Dík.
Mám tam Win10. Palemon neznám, ale zkusím - doposuď jsem používal Firefox. co se týče těch špionážních funkcí, které lze povypíbat, aby to počítači neuškodilo? Jo a chtěl bych se zeptat, jestli má Win10 nějaký zbytečný bloatware, který bych mohl taky odstranit.
Mám tam Win10. Palemon neznám, ale zkusím - doposuď jsem používal Firefox. co se týče těch špionážních funkcí, které lze povypíbat, aby to počítači neuškodilo? Jo a chtěl bych se zeptat, jestli má Win10 nějaký zbytečný bloatware, který bych mohl taky odstranit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 18
- 11903
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
12 srp 2025 09:14