Nemůžu skoro nic nabootovat

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

nightingale30110
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nemůžu skoro nic nabootovat

Příspěvekod nightingale30110 » 10 úno 2016 20:59

Dobrý den, na svém notebooku jsem se snažil nailstalovat Kali Linux ke svému W10 - po instalaci mi to ale píše, že nebylo nalezeno bootovatelné médium. V BIOSu mám Boot Priority a tam ovšem HDD je. A co se týče CD (Hiren's Boot), stane se toto - (dám nabootovaní z CD/DVD mechaniky, něco se na cd čte, "vteřinová přestávka ve čtení" a opět čtení z CD. Poté mě to vrátí na výběr bootovatelného média. Hiren's Boot jsem zkoušel se 3 CD (jsou čisté a nezávadné) ale nabootovat HB se mi podařilo jen jednou - tam jsem i úspěšně nabootoval Windows 10. Ve Windowsu jsem vymazal parition s Kali Linuxem a restartoval - dení se opakuje. Jde mi z mechaniky nabootovat instalačka Windows 10 (zkoušel jsem opravu startování Windows - nefunguje). Zkrátka nejde mi nabootovat Hiren's Boot z CD (vždy mě vrátí na výběr média), Windows 10 instalačka jde nabootovat, HDD se zkrátka nenabootuje a přes Hiren's Boot jdou nabootovat 10.

Děkuji, a omlovám se za nesrozumitelný text.

Reklama
forjoyrider
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Nemůžu skoro nic nabootovat

Příspěvekod forjoyrider » 11 úno 2016 09:33

Tlačit dva systémy na jeden fyzický disk není nejlepší nápad. Víc problémů než užitku. Já bych se rozhodnul pro jeden operační systém a ten používal. Při změně systému je vhodné předem smazat všechen nepořádek po předchozím. Pak většinou vše šlape jak má.

beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 11 úno 2016 09:38

forjoyrider píše:Tlačit dva systémy na jeden fyzický disk není nejlepší nápad. Víc problémů než užitku. Já bych se rozhodnul pro jeden operační systém a ten používal. Při změně systému je vhodné předem smazat všechen nepořádek po předchozím. Pak většinou vše šlape jak má.

rada za všechny prachy :clap:

asi sis tou instalací přemázl nějaké bootovací sektory operačního systému... pokud máš na Disku nějaká data, doporučuji ti spustit z Flashky nějaké Live Linuxu a vytáhnout je... poté bych zvolil reinstall a použil nějaký návod pro dual boot ;-)

btw.. Kali není moc distribuce pro Desktop.. spíš bych ji použil na již zmíněné Live
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

nightingale30110
nováček
Stav:

Příspěvekod nightingale30110 » 11 úno 2016 12:09

Přeinstalaci beru jako poslední možnost. Jinak neví někdo, jakto že nemohu bootovat Hiren's Boot ? CD jsou čité, nepoužil jsem na ně vodu nebo tak něco, PC bootuje jenom instalačku Windowsu a více jsem nezkoušel.

Dodatečně přidáno po 38 minutách 28 vteřinách:
Vyskoušel jsem nabootovat Ubuntu - nefunguje. Hiren's boot jde nabootovat na mém 2. PC v pohodě. Oprava spouštění na Windows instalačním CD nefunguje. Už si připadám zoufale...

Dodatečně přidáno po 1 hodině 5 minutách 37 vteřinách:
A při bootování instalačky Kali Linuxu se mi ukáže černá obrazovka a nic se neděje ani nečte.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • náhodné lagy(skoro zamrzání) high-end PC při hraní
    od mk2442 » 29 pro 2024 21:37 » v Hry
    2
    2208
    od mk2442 Zobrazit poslední příspěvek
    29 pro 2024 23:56
  • PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
    od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem
    24
    4942
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    24 dub 2025 17:54
  • Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
    od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem
    7
    3273
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    14 led 2025 22:40
  • Nemůžu se přihlásit do X.
    od Kopusek » 07 led 2025 13:58 » v Komunikace na internetu
    3
    1339
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    07 led 2025 14:15

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”