Ahoj,
můžete mi doporučit nějaký program na čištění PC? tím myslím od různých zbytečných souborů, popř zrychlení pc, programy po spuštění zbytečné atd... Používal jsem vždycky tuneup utilities ale asi už to přestali vydávat, nemůžu ho najít. Máte nějaké zkušenosti s nějakým SW tohohle typu ? díky
SW na čištění PC
Re: SW na čištění PC
Chceš vědět jaké na to je kouzlo ??? NEINSTALOVAT SI TO TAM...
Je logické, když budeš mít miliardu nainstalovaných programů, tak ti PC pojede pomalu.
Když už tak CCleaner, a čistit jen přebytečné soubory a to opatrně ať nesmažeš registry.
Takový ty TuneUp a Razer kravinky ti moc na výkonu nepřidají.
Udělej reinstal PC (nebo všechny programy co nepoužíváš odinstaluj) a neinstaluj si tam hned všechno co uvidíš.
A jinak. Co máš za sestavu ?
Je logické, když budeš mít miliardu nainstalovaných programů, tak ti PC pojede pomalu.
Když už tak CCleaner, a čistit jen přebytečné soubory a to opatrně ať nesmažeš registry.
Takový ty TuneUp a Razer kravinky ti moc na výkonu nepřidají.
Udělej reinstal PC (nebo všechny programy co nepoužíváš odinstaluj) a neinstaluj si tam hned všechno co uvidíš.
A jinak. Co máš za sestavu ?
CPU - Intel Core i7-9700K + Noctua NH-D14
MB - MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON
RAM - HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz
GPU - GeForce GTX 1070 GAMING X 8G
PSU - EVGA 650 GQ Power Supply
CASE - Fractal Design Define C TG
- jerabina
- člen Security týmu
-
Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, zkušenosti s tímhle typem softwaru mám, ale pouze negativní.
Doporučuji všechny tyto programy odinstalovat a místo toho používat např. CCleaner a jednou za čas defragmentovat disk + se můžeš zastavit i u nás v sekci HiJackThis, kde se ti podíváme na to, jestli nemáš v počítači náhodou nějaké škodlivé programy, které zpomalují jeho fungování a celkově ti pomůžeme počítač vyčistit.
Doporučuji všechny tyto programy odinstalovat a místo toho používat např. CCleaner a jednou za čas defragmentovat disk + se můžeš zastavit i u nás v sekci HiJackThis, kde se ti podíváme na to, jestli nemáš v počítači náhodou nějaké škodlivé programy, které zpomalují jeho fungování a celkově ti pomůžeme počítač vyčistit.
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
dík, asi ten ccleaner bude nej volba. Zas tolik programů tam nemám a věř mi, neinstaluju každej nesmysl, ale přijde mi, že se mi nějak zpomalily hry no. Každopádně mám i5 4460 3.2 GHz, 8GB ram, SSD 128 GB na OS, Geforce GTX 960 2GB. mám zezálohovanou čerstvou instalaci winů, tak to asi obnovím a doinstaluju potřebný programy a hry.. Jen dotaz mimo, když mám hry nainstalované na jiném disku než na kterém je OS, půjdou potom spustit ? díky
Jak se ti zpomalily hry ?
Máš nainstalované nejnovější ovladače ?
Máš nainstalované nejnovější ovladače ?
jo to jo, myslel jsem tím, že se víc sekají.. GTA V jsem před 2 měsíci rozjel uplně v pohodě, teď se mi na stejný detaily seká občas...
Ještě jsem se chtěl zeptat, používáte něco preventivně na odstranění Malware ? jen pro jistotu
Ještě jsem se chtěl zeptat, používáte něco preventivně na odstranění Malware ? jen pro jistotu
Záleží jak se sekají. Můžeš to trošičku víc popsat ? Jsou různé důvody pro sekání her.
Nepřehřívá se ti grafika ? I když by neměla. Nemáš v ní prach ?
MALWAREBYTES ANTI-MALWARE
Nepřehřívá se ti grafika ? I když by neměla. Nemáš v ní prach ?
MALWAREBYTES ANTI-MALWARE
No jsem si na 99% jistý, že se nepřehřívá, PC mám od srpna, to by bylo divný ne? každopádně jak to zjistím ? tu teplotu ? Díky
seš si na 99% jistej a stejně nám nedáš teploty v zátěži. Hm zvláštní.
Jsou ty hry legální ? Nebyl bys první kdo má v systému díky crackům tunu kryplo-coin-minerů...
Jsou ty hry legální ? Nebyl bys první kdo má v systému díky crackům tunu kryplo-coin-minerů...
Kdybych věděl jak se zjišťuje ta teplota, tak vám ji sem napíšu, ne ?
Ale přišlo by mi to divný, kdyby se přehřívala grafika po půl roce používání v neprašném prostředí. Ano, hry jsou všechny legální.¨
Edit: Tak jsem stáhl speedfan a GPU má 35 stupňů a při hraní cca 50, to je v poho ne ? ale CPU má 128 ... to je nějak moc ne ?

Edit: Tak jsem stáhl speedfan a GPU má 35 stupňů a při hraní cca 50, to je v poho ne ? ale CPU má 128 ... to je nějak moc ne ?
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, to je moc, ale není to normální. Otevři skříň a přesvědč se, jestli opravdu tak topí na vlastní kůži
. Pokud je špatné čidlo a udává nesmyslně vysoké teploty, je možné, že se procesor podtaktovává, což by vysvětlovalo špatný běh her.

Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
tyjo to je asi na mě moc složitý
jinak u toho procesoru mám ještě tady ten větrák http://www.czc.cz/silentiumpc-spartan-l ... 58/produkt
to bys snad měl ochladit ne ? jak zjistím, že se mi to podtaktovává ? zkusim to teda otevřít tu case.. ale nevím no
Edit, tak jsem se podíval dovnitř a nepřijde mi, že by bylo něco horké... naopak...
Zkoušel jsem se dívat na teplotu v biosu (při spuštění PC jsem dal delete) a teplotu CPU mi to ukazuje 34 stupňů... tak to bude spíš nějaký error ve speedfanu, ne ?

to bys snad měl ochladit ne ? jak zjistím, že se mi to podtaktovává ? zkusim to teda otevřít tu case.. ale nevím no

Edit, tak jsem se podíval dovnitř a nepřijde mi, že by bylo něco horké... naopak...
Zkoušel jsem se dívat na teplotu v biosu (při spuštění PC jsem dal delete) a teplotu CPU mi to ukazuje 34 stupňů... tak to bude spíš nějaký error ve speedfanu, ne ?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 4965
-
od Arnold91
Zobrazit poslední příspěvek
26 bře 2025 20:33
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2800
-
od Faster1
Zobrazit poslední příspěvek
23 úno 2025 19:49
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”