Sestavení PC

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Jeryk
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Sestavení PC

Příspěvekod Jeryk » 14 úno 2016 11:49

Ahoj, rád bych se zeptal odborníků zde :)
Sestavil jsem si PC z komponentů:
Intel i5 6500
MSI deska B150m Mortal
1x RAM Kingston 8 gb DDR4 2133Mhz
SSD Kingston 120 gb
grafická karta je plánovaná později.

Vše jsem sestavil podle návodu desky, ale po zapnutí se vlastně jen roztočí ventilátory a dál se nic neděje. Na desce se pouze rozsvítí EZ Debug Led u CPU, ale nějak si nejsem jist, jestli to je dobře, či špatně. Ledky u Ram a Vga nesvítí. Ram mám zapojenou do druhého slotu. Rád bych se dostal k instalaci systému. Děkuji za pomoc.

Reklama
Genome
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Sestavení PC

Příspěvekod Genome » 14 úno 2016 12:00

Význam indikace popisuje manuál, o který jsí ani nezavadil. Soudě dle tvé logiky, napajecí zdroj není evidentně důležitý. Zajisté, u zničené patice význam pozbývá. MSI používá univerzální manuál, avšak nic nepředčí fatk, že žádáš telepatickou analýzu problému, pravdu z vás musí člověk vytloukat. Možná jsi jen něco nezapojil, možná jsi narval do socketu procesor obráceně, možná pamět ... výčet možností je bohatý. Lidská hloupost nezná hranic. Když si nejsi jistý, tak se do toho nemontuj. V lepším případě není něco zapojeného, v horším případě jsi zničil HW.

Nyní si počkej na hyperkorektní utěšitele, který ti poskytne moderní psychologickou péči. Nebude to k ničemu, ale musí to být.
Naposledy upravil(a) Genome dne 14 úno 2016 12:02, celkem upraveno 1 x.

mrzak
nováček
Stav:

Příspěvekod mrzak » 14 úno 2016 12:00

ahoj.. pravděpodobně si nepřipojil napájení k procesoru

Jeryk
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Jeryk » 14 úno 2016 12:20

Samozřejmě, že jsem o něj zavadil, píšou u něj, že cpu, ram a vga má každá po jedné ledce a ty indikují provoz komponent, na tom obrázku všechny svítí, takže jsem měl zato, že je problém s ramkou. Procesor tam je vložený správně, má svůj tvar a jinak tam ani dát nešel. Dal jsem ho tam podle návodu od Intelu, šipka na procesoru k šipce na desce, patice šla zajistit bez nějakého odporu. Mrknu na to napajeni procesoru.

Genome
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Genome » 14 úno 2016 12:31

Základní pravidlo diagnostiky "nikdy nevěřit uživatelům" následováné pesimistickým přístupem. Co se nedá jednoznačně vyloučit, nemůže být považováno za vyloučené. Paměti mají také žlábek, ale přesto se dají nacpat do banku obráceně.

Náhodný příklad těch, co také postupovali správně:

Obrázek

Obrázek

Nevěřím, proto jsem objektivní. Ohnutí jednoho nebo více pinu není žádná věda, nemusí se ani zacvaknout.

Jeryk
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Jeryk » 14 úno 2016 13:04

V pohodě, chápu. Zas takovy extrém snad nejsem :) jen by mě zajímalo to napájení procesoru, potřebuju 8 pinový konektor, který jsem k tomu dostal ve formě redukce z 6 na 8 pin a pak zde je konektor s 8 piny, ktery je ale rozpůlen na dva 4 a 4, tak nevím který můžu použít. Pardon, zdroj jsem zapomněl napsat, jedná se o Seasonic S12ii 520w Bronze.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 úno 2016 13:10

Pokud ten 8pin jde zapojit jako napajeni procesoru tak ho tam zapoj.

Oba obrazky sice vypadaji desive, ale oba maji jedno spolecne - tohle jde udelat jedine schvalne, nikdy ne omylem. Takovehle poskozeni jsem videl pouze u zakladnich deek, ktere zamestnanec cilene znicil sroubovakem a provrtani zakladni desky samoreznymi srouby take normalni clovek nemuze udelat nahodou. Takovehle fotky ale ruzni vtipalci radi postuji na fora, kde se resi napr. poskozeni socketu pri montazi a tvrdi, ze to osobne videli.

Ohnout par pinu - to ano, zapomenoy pripojit kabel - to ano. Ale omylem ohnout vsechny piny nebo provrtat desku se hned tak nepovede.

Jeryk
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Jeryk » 14 úno 2016 13:18

Díky, už to jede, jduvse pustit do instalace.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sestavení malého PC
    od helpmeboys » 16 pro 2024 13:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    1628
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    16 pro 2024 15:21
  • Sestavení pracovního PC pro architekta
    od AnDr3as » 14 úno 2025 09:01 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC