Ahoj,
snažil jsem se hledat v již otevřených tématech, ale neuspěl jsem. Prosím tedy zdejší odborníky o radu jak nejbezpečněji zálohovat data. Mám dva externí disky, každý na jiném místě (kvůli požáru). Nicméně za mám pocit, že minimálně jeden z nich nepracuje jak by měl. Ne vždy se mi ho podaří připojit k počítači, dokonce naposled se vůbec nechtěl vypnout. To mě přivádí k obavám o moje data, před koncem roku jsem přišel o dva disky během 5 hodin! a nechtěl bych se dostat do stejné situace.
Takže abych to shrnul, zajímalo by mě jak to řeší odborníci. Tedy - jsou lepší externí disky a jaké, nebo různá zálohovací media jako vícevrstvá DVD, nebo něco jiného.
Díky za názory.
Nejbezpečnější forma zálohování
Re: Nejbezpečnější forma zálohování
LTO-2 nebo LTO-3 mechanika, pripadne vyssi verze.
Stoji to par korun, na LTO-2 pasku se vejde 200 GB bez komprese a na LTO3-400 GB bez komprese. Mozno zalohovat vickrat a kazdou pasku umistit jinde.
Pro mensi mnozstvi dat pak DVD nebo BD s keramickou zaznamovou vrstvou.
Stoji to par korun, na LTO-2 pasku se vejde 200 GB bez komprese a na LTO3-400 GB bez komprese. Mozno zalohovat vickrat a kazdou pasku umistit jinde.
Pro mensi mnozstvi dat pak DVD nebo BD s keramickou zaznamovou vrstvou.
-
- Pohlaví:
Asi takhle:
Pracovní verze - na HDD v PC
Zálohová verze - na síťovém úložišti (RAID)
zálohová (věčná) verze DVD keramicko-kovová media - https://www.alza.cz/data-tresor-disc-dv ... d=18842874
Pracovní verze - na HDD v PC
Zálohová verze - na síťovém úložišti (RAID)
zálohová (věčná) verze DVD keramicko-kovová media - https://www.alza.cz/data-tresor-disc-dv ... d=18842874
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
asi bych také volil keramicko-kovová média.. to přežije aj roboty 

Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

[b]Rozcestník mých článků
Ale zalohuj na to nekolik plnych 2 TB disku 
Lacinou NASKu se dvema diskama v mirroru nepovazuju za bezpecne uloziste, nekde se mi tu vali asi ctyri NASKy kde odesel zdroj a vzal sebou krome elektroniky NASky i oba disky. Vyrobce se ani nemahal investovat 0,40 Euro do diody nebo jine soucastky, ktera by se spalila a zachranila disk.....

Lacinou NASKu se dvema diskama v mirroru nepovazuju za bezpecne uloziste, nekde se mi tu vali asi ctyri NASKy kde odesel zdroj a vzal sebou krome elektroniky NASky i oba disky. Vyrobce se ani nemahal investovat 0,40 Euro do diody nebo jine soucastky, ktera by se spalila a zachranila disk.....
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Celkem by mě zajímal výrobce těch nas(ů),aby člověk věděl čemu se vyhnout.
Vsemu co je levne.
Nicmene ani ta LTO mechanika neni draha a pasky je mozno treba i zahrabat na zahrade.
Nicmene ani ta LTO mechanika neni draha a pasky je mozno treba i zahrabat na zahrade.
Jestli "nejbezpečnější" ve smyslu proti ztrátě dat, tak bych šla asi i do nějakého cloudu. Ten také může selhat a smazat ti všechno, nebo ti v tom může čmuchat kdo ví kdo, to už záleží co chceš zálohovat, ale mít to, co ztratit fakt nechceš na disku + cloudu se mi zdá jako fajn řešení. Všechnu svou kreativní práci mám (jenom...) na Googlu a cítím se v bezpečí (ale taky to není nic, co by kohokoliv mohlo zajímat, že jo... :) )
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak vypnout zálohování fotografií na Ondrive Příloha(y)
od Speed_dead » 01 kvě 2025 12:40 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2046
-
od Speed_dead
Zobrazit poslední příspěvek
01 kvě 2025 14:06
-