Výběr ventilátorů
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výběr ventilátorů
A já bych řekl, že to má v profilu...
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
CPU :AMD FX-8320
GPU :MSI Radeon R9 390 GAMING 8GB
RAM :8 GB DDR3 1600MHZ
ZDROJ :FORTRON FSP 600W
ZÁKLADNÍ DESKA : MSI 970A-G43
HDD :WD 1TB 7200 rpm
CASE : ZALMAN Z1
+ Win 10 Home
BTW.: vím, že ta sestava není ideální. Nemusíte mi psát, co je špatně a co by jste změnili. Plánuju změny.
GPU :MSI Radeon R9 390 GAMING 8GB
RAM :8 GB DDR3 1600MHZ
ZDROJ :FORTRON FSP 600W
ZÁKLADNÍ DESKA : MSI 970A-G43
HDD :WD 1TB 7200 rpm
CASE : ZALMAN Z1
+ Win 10 Home
BTW.: vím, že ta sestava není ideální. Nemusíte mi psát, co je špatně a co by jste změnili. Plánuju změny.
Zoufalé je nejen jen chlazení, deska nemá pod FX-8320 co dělat a zdroj není ideální. Když už plánuješ změny, tak jednu udělej okamžitě, disk namontouj na kolejnice do 5.25" a zbav se diskového koše, který překáží proudění a dej tam Arctic F12. Úklid kabelů pokládám za samozřejmost. Tak skříň opravdu vhodná není a můžeš do toho kupovat co chceš, tristního výkonu/randálu se nezbavíš. Kupovat do toho Noctua nemá smysl. Udělal bych to takto:
Podle finačních možností koupil:
SilentiumPC Brutus M35 nebo levnější Brutus M25 a osadil SilentiumPC Sigma (dva jsou v ceně), nebo Arctic F12 Silent, protože MSI regulovat. Můžeš i PWM a zapojit je do vláčku, jen nesmíš přetížit konektor. Lépe koupit Fractal Define R4 společně s ní 6ks Arctic F14.
Skříně i chlazení vydrží do další sestavy. O chladiči CPU nepadlo ani slovo, SilentiumPC Grandis bude dobrá volba, i kdydy další sestava byla s Core i7. Uchladí se přijatelně bez většího rušení.
Co neovlivníš je zdroj a jeho ventilátor. Do zdroje lze namontovat tišší Arctic (ztráta záruky). Dalším producentem mohou být pískající mosfety (následek přehřívání, protože proudy, které přes ně tečou jsou zkratka vysoké, fází málo a chlazení chybí. Teploty pres 90C jak vyšité). Nejde o to, jaké změny plánuješ, ale aby to neshořelo dřív, než ke změnám vůbec dojde.
Podle finačních možností koupil:
SilentiumPC Brutus M35 nebo levnější Brutus M25 a osadil SilentiumPC Sigma (dva jsou v ceně), nebo Arctic F12 Silent, protože MSI regulovat. Můžeš i PWM a zapojit je do vláčku, jen nesmíš přetížit konektor. Lépe koupit Fractal Define R4 společně s ní 6ks Arctic F14.
Skříně i chlazení vydrží do další sestavy. O chladiči CPU nepadlo ani slovo, SilentiumPC Grandis bude dobrá volba, i kdydy další sestava byla s Core i7. Uchladí se přijatelně bez většího rušení.
Co neovlivníš je zdroj a jeho ventilátor. Do zdroje lze namontovat tišší Arctic (ztráta záruky). Dalším producentem mohou být pískající mosfety (následek přehřívání, protože proudy, které přes ně tečou jsou zkratka vysoké, fází málo a chlazení chybí. Teploty pres 90C jak vyšité). Nejde o to, jaké změny plánuješ, ale aby to neshořelo dřív, než ke změnám vůbec dojde.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Genome: Dobře, já uvidím co se bude dát dělat. Ale vzhledem k tomu, že se teprve chystám na SŠ, tak si samozřejmě nemůžu dovolit všechno.
Každopádně díky za pomoc a návrhy, který se budu snažit využít na maximum, ale jak říkám, není to pro mě zas tak jednoduchý..
Pokud chce ještě někdo něco dodat, pište.)
Každopádně díky za pomoc a návrhy, který se budu snažit využít na maximum, ale jak říkám, není to pro mě zas tak jednoduchý..
Pokud chce ještě někdo něco dodat, pište.)
Proto si to nenech spálit dřív, než si koupíš nový počítač (o přetaktování vůbec neuvažuj). Zdroje jsou hlučné, výměna není pro každého a load vzhledem k sestavě malý nebude. Původcem může být zdroj, ale také box chladič. Z toho důvodu se popisuje sestava co nejvíce do detailů "A ja bych rekl ..." aneb když to nevyjde.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Oukej.
Takže pokud bych koupil teda aspoň tohle: http://www.czc.cz/arctic-fan-f12-pwm_2/70136/produkt , bude to mít aspoň nějaký efekt? Těch 420 korun na nějakou dobu klidně obětuju. Aby to pomohlo aspoň do doby než budu moct řešit něco dál?
Říkám, nebudu očekávat nic skvělého, ale to co tam teď je, je vážně hrůza.
Takže pokud bych koupil teda aspoň tohle: http://www.czc.cz/arctic-fan-f12-pwm_2/70136/produkt , bude to mít aspoň nějaký efekt? Těch 420 korun na nějakou dobu klidně obětuju. Aby to pomohlo aspoň do doby než budu moct řešit něco dál?
Říkám, nebudu očekávat nic skvělého, ale to co tam teď je, je vážně hrůza.
Efekt bude zanedbtatelný, ale ano, trochu to pomůže ... ovšem pokud zdrojem ruchu není zdroj, nebo box chladič, jak se často vidí v sestavách, které nikdo rozumný nepostaví.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ikdyby, tak přes ten hluk bych se nakonec asi přenesl, stejně mám po většinu času sluchátka. Ale když přiložím vepředu ruku, tak cítím, že to něco nasává, ale vzadu nevychází skoro nic.
Proto by to chtělo foto vnitřku....
Genome: Jen malá drobnost, pokud se za poslední měsíc nic nezměnilo tak u M25 jsou Zephyry 120mm a bohužel nižší kvality jak ty kupované zvlášť.
Škoda že můj předešlí psot byl cenzůrován.
Genome: Jen malá drobnost, pokud se za poslední měsíc nic nezměnilo tak u M25 jsou Zephyry 120mm a bohužel nižší kvality jak ty kupované zvlášť.
Škoda že můj předešlí psot byl cenzůrován.
Neočekávej, že budu obeznámen problematikou tvojí sestavy, jako kdybych jí postavil. Může být nezapojený ventilátor, otočený ventilátor a stejně tak další X důvodů. Mohu jen odhadovat, nikoliv vědět.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No v prvé řadě by to chtělo zjistit,který ventilátor dělá hluk. Otáčky se dají zjistit přes HW monitor.Viz obrázek níže. Samozřejmě je dobré vytížit CPU. Sestava není špatná.Case je vcelku dobrá,zdroj taky,chladič na procesor Silentium Fera 2 HE122 taky na nepřetaktovaný FX 8320 stačí s přehledem. Deska je taky v pohodě.I hlučnější ventilátory jdou přes bios u MSI regulovat.Takže pokud nechceš moc utrácet,tak vem i ten Artic FAN.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Tady mám 2 screeny, jeden v klidném stavu a druhý v zátěži. Snad v tom najdete to, co potřebujete.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Vysoké otáčky ventilátorů na notebooku Příloha(y)
od mateo- » 24 úno 2025 20:28 » v Problémy s hardwarem - 8
- 5068
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 08:36
-
-
- 9
- 4695
-
od VojtouNerCZ