Výběr ventilátorů
Re: Výběr ventilátorů
Zdroj dává mimo toleranci, tedy je vadný a měl bys ho okamžitě vyměnit, než zničí hardware. Výměna (airflow) zoufalá.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
A co s ním je? Omlouvám se, ale ve zdrojích se vážně nevyznám. xD
Kvalitní zdroj by neměl přesáhnout 2 - 3% toleranci na všech větvích, maximální tolerance smí činit 5% (někdy se uvádí 7%, chybně). Podívej se na své hodnoty a porovnej je s hodnotou se screenshotem nad tebou. Rozdíl uvidíš sám. To se nesmí stát a vyměň ho okamžitě za nový, kvalitní, který bude dávat správné hodnoty.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Takže v tomhle je problém? Nebo je to ještě další věc?
python.p píše:Proto by to chtělo foto vnitřku.....
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Problém může být skutečně ve zdroji.Genome je všímavý.Zdroj se může přehřívat a proto potřebuje více chladit-což znamená vyšší otáčky ventilátoru.Navíc se mi nelíbí voltáž na napájení CPU.Mám ten samý procesor a VCORE tam bylo tuším 1,35V . Těch 1,4V ( u tebe 1,432) jsem tam dával až manuálně kvůli přetaktování.Pokud to tam zdroj valí automaticky pořád,tak to taky není dobré.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Nic sem neměnil, ani nevím o čem tady teď mluvíte, takže..xD A přitom jsem si myslel, že nejvíc tepla mi tam produkuje GPU, od toho, co jsem v MSI programu zvednul činnost ventilátoru z asi 20% na 50% se teplota lehce zlepšila. Předtím jsem měl na grafice klidně i 95˚C.
Až příliš se upínáte k hodnotě, kterou mohl změnit připravený profil v biosu, nebo nějaký tweak. Obě možnosti patří k oblíbeným nástrojům výrobců. Primárním problémem zůstává zdroj, který dává špatné hodnoty napříč všech větví.
Primárním problémem (kritický) zůstává zdroj, bez ohledu na skutečnosti, jestli příčinou rachotu je či není ventilátor nevalné kvality. Může zničit věškerý hardware. Až změníš zdroj, teprve v tom okamžiku se můžeš zabývat sekundárním problémem chlazení.
Primárním problémem (kritický) zůstává zdroj, bez ohledu na skutečnosti, jestli příčinou rachotu je či není ventilátor nevalné kvality. Může zničit věškerý hardware. Až změníš zdroj, teprve v tom okamžiku se můžeš zabývat sekundárním problémem chlazení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Vysoké otáčky ventilátorů na notebooku Příloha(y)
od mateo- » 24 úno 2025 20:28 » v Problémy s hardwarem - 8
- 5068
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 08:36
-
-
- 9
- 4695
-
od VojtouNerCZ