Dobrý den.
Nedávno jsem zjistil, že mám vadný pevný disk.
Např. musím mít nastavený boot pc na pomalý, protože jinak se počítač při startu vypne a musím ho opětovně (pomalu) zapínat znovu. Nebo se například stane tohle (viz. obrázek).
Chtěl bych se proto zeptat jestli bych měl jít pevný disk vrátit a jestli by mi ho vyměnili a nebo si mám koupit nový ?
Měl by mít záruku 2 Roky.
Pevný disk má značku Barracuda a slyšel jsem, že jsou tyhle disky poruchové..
Na začátku byl v pohodě a teď tohle .. Stává se mi, že když zapnu např. Fifu 15, tak na začátku divně píská. U jiných her to nedělá.
Děkuji za všechny rady.
Vadny pevny disk
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vadny pevny disk
Tohle vypadá spíš na vadnou grafiku než disk. Míval jsem něco podobného, občas po zapnutí prostě nestihla naskočit a na obrazovce bylo podobné "zrní", jenom jemnější. Po restartu už fungovala, takže jsem si vždycky hlídal během hlášení BIOSu jestli naběhla, a případně počítač ještě před načítáním systému trojhmatem restartoval. Napodruhé už to bylo vždycky v pořádku, prostě se jenom občas pomaleji probouzela z komatu, makala takhle devět let.
Některé Barracudy jsou poruchové, některé ne. Záleží na kapacitě a sérii. Já jí mám také a za dva roky (~8500 hodin běhu) se nevyskytl jediný problém, ani SMART nic nehlásí. I když teda zrovna u Seagate není SMART něco čemu by se dalo věřit
Některé Barracudy jsou poruchové, některé ne. Záleží na kapacitě a sérii. Já jí mám také a za dva roky (~8500 hodin běhu) se nevyskytl jediný problém, ani SMART nic nehlásí. I když teda zrovna u Seagate není SMART něco čemu by se dalo věřit

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
faraon píše:Tohle vypadá spíš na vadnou grafiku než disk. Míval jsem něco podobného, občas po zapnutí prostě nestihla naskočit a na obrazovce bylo podobné "zrní", jenom jemnější. Po restartu už fungovala, takže jsem si vždycky hlídal během hlášení BIOSu jestli naběhla, a případně počítač ještě před načítáním systému trojhmatem restartoval. Napodruhé už to bylo vždycky v pořádku, prostě se jenom občas pomaleji probouzela z komatu, makala takhle devět let.
S grafickou kartou problém rozhodně není .. Ptal jsem se i odborníka a říkal, že to vypadá na pevný disk. S grafikou nikdy žádný problém nebyl a naběhne vždy v pořádku.
Chyba disku to môže byť aj vtedy, ak na disku blbne napájacia časť.Otestuj disk cez HD Tune, hoci aj v inom PC.Skús otestovať aj RAM.
Test disku môžeš aj cez utilitku od Seagate SeaTools.Ja najradšej cez boot CD.
http://www.seagate.com/gb/en/support/downloads/seatools/
Test disku môžeš aj cez utilitku od Seagate SeaTools.Ja najradšej cez boot CD.
http://www.seagate.com/gb/en/support/downloads/seatools/
Grafika je vadná zcela jistě.
Pro srovnání, mě to dělalo tohle, to uprostřed je kurzor myši který se normálně hýbal:
Takže zkus odpojit disk a zapnout počítač bez něj, nebo třeba nabootovat Linux z CD nebo flashky. Tím rychlejším způsobem samozřejmě, abys tu chybu vyvolal. Pokud se ti to podaří, budeš mít jistotu že diskem to není.
P.S. Jestli je to pořád ten samý disk, tak mám úplně stejný
Takže zkus odpojit disk a zapnout počítač bez něj, nebo třeba nabootovat Linux z CD nebo flashky. Tím rychlejším způsobem samozřejmě, abys tu chybu vyvolal. Pokud se ti to podaří, budeš mít jistotu že diskem to není.
P.S. Jestli je to pořád ten samý disk, tak mám úplně stejný

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 12061
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
17 bře 2025 11:34