Zdravím,
Dnes jsem hrál 28 minut hru CS:GO na svém stolním PC.
Poté mi počítač zamrznul... Vypnul jsem ho natvrdo, otevřel bočnici a nechal ho 30 minut aby vychladnul...
Poté jsem zandal bočnici, zapojil všechny kabely (zdroj, monitor, USB myš, USB klávesnici a internet) a PC zapnul..
Větráky se normálně spustily, ale na monitoru nic (je funkční na 100%), myš a klávesnice nefunkční (nefunkční ani jedno USB).
Myslíte, že je chyba se základní deskou, když nefungují USB porty a PC nenaběhne...
Zkusil jsem zatím odpojit disk, stejně nic. Na základní desce svítí 3 diody.
Dvě zelený a jedna červená...
Procesor: Intel Core i7 2600K
Operační paměť: 16 GB RAM DDR3 1600 MHz (4x4 GB Kingston HyperX)
Základní deska: http://www.asus.com/Motherboards/P8H67M_EVO/
Grafická karta: GIGABYTE GV-R9280XOC-3GD
Za rady děkuji.
Zamrznutí, následně nefunkčnost PC Vyřešeno
Zamrznutí, následně nefunkčnost PC
Naposledy upravil(a) Truger dne 21 úno 2016 14:30, celkem upraveno 1 x.
Re: Zamrznutí, následně nefunkčnost PC
Vypínání na tvrdo je ta největší pitomost co se dá udělat. Jaké byly teploty víš? Tohle spíš vypadá na zdroj.
Tá červená LED čo svieti, ak sa nemýlim pri Asus je tam kontrola RAM.Ak zostala svietiť , tak problém RAM.Skús stlačiť, ak tam je tlačidlo MEM OK.
A co jineho ma delat s vytuhlym pocitacem? NIc jineho nez vypnout natvrdo nejde.
Byl procesor pretaktovany?
Ja jak vidim grafickou kartu od AMD - zvlaste Radeon 280X, notoricky znamy prehrivanim a s tim spojenim selhanim - tak ho podezrivam jako prvni. Je to take cast, ktera se da nejlepe overit.
Kdyz se vytahne ten Radeon a monitor se zapoji do integrovane grafiky, da se pocitac spustit?
Byl procesor pretaktovany?
Ja jak vidim grafickou kartu od AMD - zvlaste Radeon 280X, notoricky znamy prehrivanim a s tim spojenim selhanim - tak ho podezrivam jako prvni. Je to take cast, ktera se da nejlepe overit.
Kdyz se vytahne ten Radeon a monitor se zapoji do integrovane grafiky, da se pocitac spustit?
Nevím, jaké byly teploty.
Ale proč mi tedy nefungují USB porty a jedna z diod svítí červeně ?
Zdroj mám tento : Enermax NAXN ENP450AGT 450W
Tak když mám kabel od zdroje zastrčený v PC a zapojeno v elektrice (není PC zapnutý), tak svítí pouze ty 2 kontrolky zeleně.
Jakmile PC zapnu, tak se rozsvítí tamta červená.
No zkusím tu grafiku vyndat a přepnout na integrovanou, ale tak přece grafika nemůže za USB porty.
Ale proč mi tedy nefungují USB porty a jedna z diod svítí červeně ?
Zdroj mám tento : Enermax NAXN ENP450AGT 450W
Tak když mám kabel od zdroje zastrčený v PC a zapojeno v elektrice (není PC zapnutý), tak svítí pouze ty 2 kontrolky zeleně.
Jakmile PC zapnu, tak se rozsvítí tamta červená.
No zkusím tu grafiku vyndat a přepnout na integrovanou, ale tak přece grafika nemůže za USB porty.
450W zdroj je na kartu jako Radeon 280X prilis slaby.
Takze zdroj je druha mozna pricina.
Takze zdroj je druha mozna pricina.
Zkusil jsem vyndat RAMky a prohodit je, stále nic...
Zkusím tedy tu integrovanou grafiku.
Ale stále mi nejde do hlavy, proč nefungují USB porty.
Zkusím tedy tu integrovanou grafiku.
Ale stále mi nejde do hlavy, proč nefungují USB porty.
Vyzkousel bych jiny zdroj, ale minimalne 550W.
Ten Radeon 280X ma spotrebu 270W samotny, 100W ma CPU a par desitek Wattu ten zbytek - ten 450W zdroj byl zatizeny uplne na maximum.
Ten Radeon 280X ma spotrebu 270W samotny, 100W ma CPU a par desitek Wattu ten zbytek - ten 450W zdroj byl zatizeny uplne na maximum.
Ak Ram bežia na frekvencií 1333MHz bez problémov a nejako zblne frekvencia, trebárs nastavíš v biose frekvenciu na 1600MHz a reštartuješ a RAM majú problém s frekvenciou, tak kontrola RAM skončí chybou a zostane svietiť červená led , ak je to tá led označená, ako DRAM LED.Po stlačení tlačidla MEM OK nastaví doska pre RAM optimálnu frekvenciu.Môže to byť aj chybnou Ram.
Naposledy upravil(a) RIKI22 dne 21 úno 2016 14:50, celkem upraveno 1 x.
Grafickou kartu jsem nechal zapojenou v PC, ale kabel od monitoru jsem zapojil do základní desky (integrované) a stále nefunguje...
Dodatečně přidáno po 1 minutě 5 vteřinách:
Zrovna dnes jsem měl v plánu kupovat nový zdroj SeaSonic G Series 650W, ale nevěděl jsem, že mi takhle "chcípne"
Dodatečně přidáno po 1 minutě 5 vteřinách:
Zrovna dnes jsem měl v plánu kupovat nový zdroj SeaSonic G Series 650W, ale nevěděl jsem, že mi takhle "chcípne"
Takhle to nefunguje.
Integrovanou grafickou kartu vyzkousis jen tak, ze ten Radeon vytahnes. On funguje i kdyz z nej odpojis pridavne napajeni, tech 50W ze zakladni desky mu obvykle staci pro zapnuti.
Integrovanou grafickou kartu vyzkousis jen tak, ze ten Radeon vytahnes. On funguje i kdyz z nej odpojis pridavne napajeni, tech 50W ze zakladni desky mu obvykle staci pro zapnuti.
Zapnul jsem PC, stiskl MEM OK, PC se restartoval a stále nic..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2347
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
26 dub 2025 16:02
-
- 1
- 2433
-
od petr22
15 srp 2024 21:37
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4408
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”