Kolik utratíte ročně za hry ?
Re: Kolik utratíte ročně za hry ?
Do hospody nechodím, téměř nepiju, 1 - 2x do roka malé štamprle, třeba na Vánoce a Silvestra, jinak vůbec, Facebook vůbec nepoužívám, za svůj první PC jsem dal 130 000 Kč s DPH. Málokterá hra mě baví, převážně jen vyzkouším, u některé si řeknu, že by nebyla špatná, ale brzy na ni zapomenu v tom množství. Ale v podstatě ani na hraní her nemám čas, to radši dělám něco jiného a utrácím peníze za lepší věci. A třeba takový truhlář dostane zaplaceno za svou vyrobenou židli také jednou, to by mělo platit všude, i u software a multimédií - a na těchto věcích autoři většinou nevydělávají (kromě mála výjimek), ale zase jenom pouze korporace! Nemluvě o tom, že je plno software pouze free.
Za poslední 3 roky tak max. 1000,- ročně. Hry kupuju pouze ve slevách, nemusím mít všechno hned. Ale zas tolik her nehraju. Preferuju příběhový hry z reálného prostředí, fantasy se zcela vyhýbám, RPG jen výjimečně. Online hraju jen CS:GO a na hře jsem za dva roky dokonce "vydělal" přes 30 €
.

PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
5k-10k Kč
A jelikož se programováním živím, tak mám úplně opačný názor než X, ktero považuji za hipíka
U SW neplatíš jen za ten produkt, ale většinou i za různý služby, co s tím jsou spojený (třeba nějaké běžící servery apod.), podporu, updaty...
A jelikož se programováním živím, tak mám úplně opačný názor než X, ktero považuji za hipíka

U SW neplatíš jen za ten produkt, ale většinou i za různý služby, co s tím jsou spojený (třeba nějaké běžící servery apod.), podporu, updaty...
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
Hodně záleží jaký zrovna vyjdou tituly, ale většinou za hry neutratím víc jak 2000,- za rok.
PC - Intel Core i5-6500 / Gainward GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 / ASRock B150M PRO4 / Kingston HyperX Fury Black 16GB DDR4 / Be quiet! Pure Power 9 CM 500W / CoolerMaster Centurion Silencio 352 Matte / BenQ GW2470H / Windows 10
satik: hipík si sám, satíku. Já si radši koupím něco hmatatelného, než třeba CAD za půl melounu ... a máš pravdu, platící zákazník dostává služby navíc: otravování ochranami / DRM, znepříjemnování online kontrolami na přetížených serverech, regionální zámky a podobné vymoženosti ...
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
X: Stačilo by, abys chvíli pracoval v nějaké větší SW firmě a změnil bys názor - ono se to nezdá, ale vývoj SW není nic levnýho - pokud třeba 100 lidí na něčem několik let dělá + využívají nějaký knihovny/frameworky/enginy, za který musej platit, tak ti to naskáče dost rychle na hodně velký čísla.
Nikdo tě ten program nenutí kupovat, pokud ho nevyužíváš, obvykle máš ke všemu spoustu levnějších / free alternativ :) .
Nikdo tě ten program nenutí kupovat, pokud ho nevyužíváš, obvykle máš ke všemu spoustu levnějších / free alternativ :) .
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +