Dobrý den,
chtěl bych někoho poprosit, jestli by mi poradil s výměnou HDD, mám notebook ASUS K55VJ-SX069H a už delší dobu notebook chvílemi "blbne", BSOD ani nebývá, ale např. strašně pomalu fungují prohlížeče i po vymazání cookies a továrním nastavení(neudrží to otevřené záložky-často se po kliknití obnovují), ve správci událostí se čas od času ukáže několik upozornění(žlutých vykřičníku) s diskem - v té době se zrovna ntb sekne třeba na minutu či déle...je vidět, že jsou opět vadné sektory, ntb mám už asi 5 let i 1x po výměně HDD z asusu(asi pred 1,5 rokem). Ale ten vyměněný disk tedy dlouho nevydržel, posílám screen z crystalu(někdy tam je podezřelých 40, někdy 20 sektorů, nechápu proč se to tak mění)...Byl bych rád, kdyby mi někdo pomohl, jaký typ disku bych si měl koupit a jak přibližně vypadá výměna, jestli bych ji u tohoto typu zvládl sám? Podotýkám, že ntb měl předinstalovaný win8. Tak jestli by mi po výměně šel vůbec zprovoznit systém.Nechce se mi to tam zase na měsíc posílat... Děkuji.
Pomoc s výměnou HDD Vyřešeno
Re: Pomoc s výměnou HDD
Co se týče výměny HDD: https://www.youtube.com/watch?v=ND6EA9GHz_s
Aby ten vymenneny disk vydrzel douho, kdyz se s tim notebookem takhe zachazi.
Podivej se na cidlo otresu, kolik zaznamenalo narazu za provozu. A to ty narazy musi byt pomerne silne.
Podivej se na cidlo otresu, kolik zaznamenalo narazu za provozu. A to ty narazy musi byt pomerne silne.
to je dost divné, protože si nejsem vědom, že bych mu nějaké otřesy způsoboval...stojí víceméně na místě, maximálně při přenosu ho dávám vždy do spánku a jestli mu to při jízdě např. v autobuse způsobuje takové otřesy si nejsem zrovna jistý?
Pokud se pri jizde v autobude pouziva, tak radost z toho ten disk asi zrovna nema.
Idealno by bylo disk vymenit za SSD.
Idealno by bylo disk vymenit za SSD.
petr22: právě , že ho nepoužívám...měl jsem ho vždy v režimu spánku. To by nemělo vadit, ne? Doporučil by jsi mi nějaký vhodný ssd i hdd? :)
A jak to bude s těmi windowsi, když už sem je zakupoval předinstalovaný? Asus mi nenabízí vytvoření instalacniho disku, alespon to nemohu dohledat.
Dík laikka, sice tam není přímo výměna hdd, ale asi jde jen o odšroubování toho držadla a nasazení, což by složité být nemělo.
A jak to bude s těmi windowsi, když už sem je zakupoval předinstalovaný? Asus mi nenabízí vytvoření instalacniho disku, alespon to nemohu dohledat.
Dík laikka, sice tam není přímo výměna hdd, ale asi jde jen o odšroubování toho držadla a nasazení, což by složité být nemělo.
Zalezi na tom, jak velky disk je treba.
S Windows je vice moznosti.
Nejjednodussi je ze systemoveho disku smazat vse nepotrebne a naklonovat syhstemovy oddil na SSD, takze neni treba nic instalovat znova.
Druha moznost je bud vytvorit ze zalozniho oddilu (mela by tam byt predinstalovana aplikace) nebo sehnat instalacni DVD primo pro tenhle notebook a udelat obnovu na SSD.
Treti moznost je udelat cistou instalaci Windows 7 (kdyz je to 5 let stare) z instalacniho DVD za pomoci COA klice ze stitku.
Dalsi moznost je prejit na Windows 10, tzn nainstalovat na SSD rovnou Windows 10 z apouziti COA klice pro Windows 7 ze stitku.
S Windows je vice moznosti.
Nejjednodussi je ze systemoveho disku smazat vse nepotrebne a naklonovat syhstemovy oddil na SSD, takze neni treba nic instalovat znova.
Druha moznost je bud vytvorit ze zalozniho oddilu (mela by tam byt predinstalovana aplikace) nebo sehnat instalacni DVD primo pro tenhle notebook a udelat obnovu na SSD.
Treti moznost je udelat cistou instalaci Windows 7 (kdyz je to 5 let stare) z instalacniho DVD za pomoci COA klice ze stitku.
Dalsi moznost je prejit na Windows 10, tzn nainstalovat na SSD rovnou Windows 10 z apouziti COA klice pro Windows 7 ze stitku.
minimalne 500GB.
S tím jak to naklonovat, zkušenosti vůbec nemám. Podotýkám, že mám původně win8., takže instalaci win7 dělat nemohu. A DVD k tomu seženu už těžko. Našel jsem v ovl. panelech vytvořit jednotku pro obnovení, myslíš, že by to pak šlo pustit z toho?
S tím jak to naklonovat, zkušenosti vůbec nemám. Podotýkám, že mám původně win8., takže instalaci win7 dělat nemohu. A DVD k tomu seženu už těžko. Našel jsem v ovl. panelech vytvořit jednotku pro obnovení, myslíš, že by to pak šlo pustit z toho?
Poradil by mi někdo prosím nový HDD? Např. jestli by byl vhodný tento? https://www.alza.cz/western-digital-2-5 ... d=18849722
Akorát nevím jak poznat, jestli mám SATA II nebo III?
Akorát nevím jak poznat, jestli mám SATA II nebo III?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Poznas to na screenu z prvniho prispevku 
Jinak u plotnaku je to jedno, u notebookoveho tuplem.
Pro obnoveni OS je treba vytvorit ~16GB flesku.

Jinak u plotnaku je to jedno, u notebookoveho tuplem.
Pro obnoveni OS je treba vytvorit ~16GB flesku.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
zeus: díky za reakci, no tam mám napsáno pouze serial ATA, ale nevím jestli II nebo III. Chtěl bych min 500GB max. do 1500kč, měl bys nějaký lepší návrh? :)
Takze stačí dát vytvorit jednotku pro obnoveni a to nahrát na flešku a pak to nabootovat do systemu s novym HDD a melo by to jet?
Takze stačí dát vytvorit jednotku pro obnoveni a to nahrát na flešku a pak to nabootovat do systemu s novym HDD a melo by to jet?
Máš tam SATA/600 v tom programe.
https://www.alza.cz/western-digital-2-5-black-mobile-500gb-32mb-cache-d2271576.htm?catid=18852395
https://www.alza.cz/western-digital-2-5-blue-mobile-750gb-8mb-cache-d429910.htm?catid=18852395
Prípadne si pohľadaj Seagate Momentus Thin 500GB.
https://www.alza.cz/western-digital-2-5-black-mobile-500gb-32mb-cache-d2271576.htm?catid=18852395
https://www.alza.cz/western-digital-2-5-blue-mobile-750gb-8mb-cache-d429910.htm?catid=18852395
Prípadne si pohľadaj Seagate Momentus Thin 500GB.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 21194
-
od Tay
Zobrazit poslední příspěvek
10 úno 2025 12:09