Jaký zdroj vybrat?
Jaký zdroj vybrat?
Dobrý den, předem říkám, že koukám po novém zdroji, až bude nějáký výhodný, tak ho vezmu... Chtěl bych se zeptat, jestli je lepší si v PC nechat Fortron ATX 300PNR (300W) nebo vytáhnout ze skříně EuroCase ATX-400W PFC. Já osobně se přikláním k tomu Fortronu, kolik může mít výkon ten EC? Já počítám tak +- 300W... Díky za názor.
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jaký zdroj vybrat?
Tenhle Fortron je pořád tak o třídu výš, než ten Eurocase. Oba bych prodal dohromady za 500,-, k těm penězům přidal dalších 500,- a koupil normální Seasonic (400W).
No jo, jenomže vím co ten EC je za shit, vždycky je minimálně o 100W slabší než uvádějí...
Jinak čekám, až uvidím nějáký Fortron 400W ostatní značky jsou buď drahé, ale kvalitní, nebo levné a nekvalitní, já do toho chci dát max 400,- takže ten Fortron 400W se mi zdá jako správná volba...

Oba zdroje prodat a koupit nějaký z bazaru nebo Aukra.
Sám jsem tam okolo 500Kč koupil 400W Seasonic, který je pro tvou sestavu dostačující a troufnu si říct, že i pro budoucí upgrade.
Sám jsem tam okolo 500Kč koupil 400W Seasonic, který je pro tvou sestavu dostačující a troufnu si říct, že i pro budoucí upgrade.
U zdroje nemá smysl šetřit je to jedna z hlavních částí pokud vybereš blbě tak je možné že při první bouřce ti sebou vezme i ostatní komponenty
Moje sestava:
CPU: Intel Core i5-9400F
MB: MSI MAG Z390 TOMAHAWK
PSU: Seasonic S12II-620 620W
GK: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD 6GB
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB 2x
SSD: Samsung SSD 850 EVO - 120GB
CASE: Fractal Design Define R5, černá
CPU: Intel Core i5-9400F
MB: MSI MAG Z390 TOMAHAWK
PSU: Seasonic S12II-620 620W
GK: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD 6GB
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB 2x
SSD: Samsung SSD 850 EVO - 120GB
CASE: Fractal Design Define R5, černá
EC snad v pc nema ani co delat. Jsou to umelci co dokazali delat zdroje, ktere shorely pri nizsi zatezi nez je udavana, nehlede o podvodu v poctu napajecich vetvi, nedodrzeni norem (kolisani napeti). Jsou urcite i horsi vyrobci, ale ec nemel nikdy dobrou povest.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
A co takhle Fortron Blue storm II 400W za 400,-?
Ten je myslím hodně kvalitní ne?

Jen do toho zdroje investuj.
Takhle nam donesl jeden borec sestavu s levnym zdrojem (ne Eurocase) se se mu to vypina, tak to tak bylo na stole zapnute a najednou koukam proti oknu jak ze zadni casti pocitace stoupa kour, zatim jeste nebyl moc videt (proti stenam). Za chvili prisel kolega, ze tu neco smrdi. Tak jsme na to jeste chvili koukali a pak jsme to vypli a laciny zdroj letel do elektroodpadu.
Takhle nam donesl jeden borec sestavu s levnym zdrojem (ne Eurocase) se se mu to vypina, tak to tak bylo na stole zapnute a najednou koukam proti oknu jak ze zadni casti pocitace stoupa kour, zatim jeste nebyl moc videt (proti stenam). Za chvili prisel kolega, ze tu neco smrdi. Tak jsme na to jeste chvili koukali a pak jsme to vypli a laciny zdroj letel do elektroodpadu.
Tak ale zrovna tenhle je myslím dost dobrý ne? Já osobně si myslím že tyhle zdroje jsou jedny z nejlepších od FSP group, pokud ne tak se omlouvám, recenze má taky dobrý, a v testech je solidní... Já osobně neplánuju sestavu která bude žrát 400W
ani bych na to neměl peníze...

Pokud to není zdroj z bazaru a jako nový stojí 400Kč tak rozhodně není kvalitní.
Kvalita 400W zdrojů začíná od 1 tisíce.
Kvalita 400W zdrojů začíná od 1 tisíce.
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nestačí ti to napsat jednou, musí ti to zopakovat deset jiných uživatelů, abys pochopil, že tyhle zdroje nikdo s mozkem na místě do PC dnes nenainstaluje? 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?
od Speed_dead » 10 říj 2024 21:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2146
-
od Speed_dead