Zdravím,
sehnal jsem z druhé ruky WD MyBook World Edition 500 GB. No nadšení vyprchalo ve chvíli, kdy jsem zjistil, že po připojení k routeru se vzadu na konektoru na LAN kabel nerozsvítily žádné diody, které by signalizovaly nějakou komunikaci. Tento konektor má tuto signalizaci přímo na konektoru. Čekal jsem i 3 minuty, které udává výrobce jako nabíhací čas, ale ani poté se tak nezačalo dít. Nepomohlo ani připojení nakrátko do NTB.
Disk se rozběhne, hučí, ale nekomunikuje. Nevíte, kde může být problém?
Zkoušel jsem i WD Discovery Tools - nástroje pro pohodlnou správu toho disku. Ten ho jednoduše ani nevidí.
WD síťový disk - nekomunikuje Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: WD síťový disk - nekomunikuje
Spotřební zboží jako například: harddisky, tiskárny, optické mechaniky ... se prostě nevyplatí kupovat použité!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No ten disk mi byl předváděn 3 dny zpět osobně, všechno fungovalo, jenomže sotva jsem přišel domů i s ním, po připojení do LAN není možné s ním navázat komunikaci.
Nevíte, kde by mi v případě nutnosti tento disk opravili? :)
Nevíte, kde by mi v případě nutnosti tento disk opravili? :)
Tohle se neopravuje, to se otevre okno a hodi se to co nejdal - zrovna tehle disku tu mam taky dost, vsechny maji vadnou elektroniku. Nicmene z toho, ze neblika dioda jeste nelze nic usuzovat - sit totiz neni vec, u ktere znamena ze kdyz neco neblika tak je to nutne rozbite. Sit muzes byt nakonfigurovana tak, ze v siti kde je DHCP server (router) nefunguje.
Kdyz se disk zapne - roztoci se?
Kdyz se disk pripoji k pocitaci pres USB, dela to co? Ne pres sitovy label - USB.
Kdyz se za chodu zmackne tlacitko reset a drzi se 20 vterin zmackle udela to co? Kdyz se to potom zapoji sitovym kabelem k routeru, stane se co?
Kdyz se disk zapne - roztoci se?
Kdyz se disk pripoji k pocitaci pres USB, dela to co? Ne pres sitovy label - USB.
Kdyz se za chodu zmackne tlacitko reset a drzi se 20 vterin zmackle udela to co? Kdyz se to potom zapoji sitovym kabelem k routeru, stane se co?
Snad jedine ze jsi pouzil blbe typ kablu, jsou dva typy, normalne se to dneska az tak neresi. Pak bych to proste rozebral a podival se dovnitr. Jedina dalsi vec je, ze to ma ip pridelenou rucne a ta neni z rozsahu ip, na kterem jede truj routr.
Tohle by mnelo jit resit konzultaci s manualem, udelas reset a nastavis na pc nejakou ip z rozsahu co ten sitove disk ma das disku ip z rozsahu co pouziva tvuj routru, jen se radej nestref do rozsahu dhcp serveru. Netusim zda disk blika/neblika, pokud ma jinou ip nez sit, kazdopadne se to spolu proste bavit nebude.
Tohle by mnelo jit resit konzultaci s manualem, udelas reset a nastavis na pc nejakou ip z rozsahu co ten sitove disk ma das disku ip z rozsahu co pouziva tvuj routru, jen se radej nestref do rozsahu dhcp serveru. Netusim zda disk blika/neblika, pokud ma jinou ip nez sit, kazdopadne se to spolu proste bavit nebude.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
1. USB
2. tlacitko reset
Rozebirat az po tom, kdyz to clovek neumi a zacne do toho rypat nozem tak vylame polovinu zacvaku nez prijde na to jak to ma rozdelat.
2. tlacitko reset
Rozebirat az po tom, kdyz to clovek neumi a zacne do toho rypat nozem tak vylame polovinu zacvaku nez prijde na to jak to ma rozdelat.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
1/ když se disk zapne do elektřiny, tak naběhne - modré kroužky vepředu se rozsvítí asi cca po 30 sekundách
2/ disk permanentně hučí, při 4 sekundovém podržení restartu se nerestartuje (aspoň ne viditelně - stále stejně hučí)
3/ při deseti ani dvacetisekundovém podržení restartu se evidentně také nic neděje - chová se stejně jako v bodu 2
4/ při připojení ethernetového kabelu do pc i do hdd se zmíněné kontrolky zezadu nerozsvítí, v příkazovém řádku po zadání ipconfig to zařízení není vidět, stejně tak v síťových umístěních
5/ po připojení k routeru se také nerozsvítí indikace komunikace na lince, router zařízení nevidí, hlásí port 3 (tam kde jsem připojil HDD) jako prázdný
6/ ani nástroj WD Discovery nemůže najít toto zařízení ...
Takže mě čeká asi již zmíněné otevření a mrknutí se, kde je problém ...
2/ disk permanentně hučí, při 4 sekundovém podržení restartu se nerestartuje (aspoň ne viditelně - stále stejně hučí)
3/ při deseti ani dvacetisekundovém podržení restartu se evidentně také nic neděje - chová se stejně jako v bodu 2
4/ při připojení ethernetového kabelu do pc i do hdd se zmíněné kontrolky zezadu nerozsvítí, v příkazovém řádku po zadání ipconfig to zařízení není vidět, stejně tak v síťových umístěních
5/ po připojení k routeru se také nerozsvítí indikace komunikace na lince, router zařízení nevidí, hlásí port 3 (tam kde jsem připojil HDD) jako prázdný
6/ ani nástroj WD Discovery nemůže najít toto zařízení ...
Takže mě čeká asi již zmíněné otevření a mrknutí se, kde je problém ...
Naposledy upravil(a) zachranar02 dne 26 úno 2016 21:54, celkem upraveno 3 x.
Ptal jsem se co se stane pri pripojeni disku k pocitaci pres USB - to se stane co?
Podrzeni restartu - co presne mackas? Tlacitko reset je zezadu a macka se necim dlouhym a uzkym, treba paratkem. Kdyz se drzi 20 vterin, disk se musi restartovat.
Pokud spojujes sitovym kabelem disk a PC tak to nemuze fungovat.
Podrzeni restartu - co presne mackas? Tlacitko reset je zezadu a macka se necim dlouhym a uzkym, treba paratkem. Kdyz se drzi 20 vterin, disk se musi restartovat.
Pokud spojujes sitovym kabelem disk a PC tak to nemuze fungovat.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
přes usb si to ani netroufám připojit, podle výrobce je USB port určený jenom pro přídavná zařízení jako jsou USB tiskárny či další disky, ze kterých chceme udělat síťové ...
u restartu mačkám to "utopené" tlačítko jehlou :)
u restartu mačkám to "utopené" tlačítko jehlou :)
Pokud to USB neni na pripojeni neni k pocitaci, tak je tam dost na <piiiip>, Par disku Seagate co tu mam ma sitove rozhrani, USB a dokonce firewire.
Kdyz se u zapleho disku drzi 20 vterin reset, tak by se mel disk restartovat (je to videt na diodach zepredu).
Kdyz ten disk rozeberes, zjistis jen to ze je vevnitr snardadni SATA disk, ktery muzes samostatne zapojit do pocitace jestli funguje, Neprijdes ale na to, proc nefunguje ta skatule.
Jestli je tam nastavena manualne nejaka IP adresa, tak by ji mel ten reset zlikvidovat.
Kdyz se u zapleho disku drzi 20 vterin reset, tak by se mel disk restartovat (je to videt na diodach zepredu).
Kdyz ten disk rozeberes, zjistis jen to ze je vevnitr snardadni SATA disk, ktery muzes samostatne zapojit do pocitace jestli funguje, Neprijdes ale na to, proc nefunguje ta skatule.
Jestli je tam nastavena manualne nejaka IP adresa, tak by ji mel ten reset zlikvidovat.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
no mám ještě MyBook v tom černém provedení, kde je taky firewire, sata, usb a dále, ten funguje bez problému, akorát jsem chtěl nějaké síťové řešení. Když u zaplého disku držím jak dlouho chci ten reset, stejně se nic nerestartuje, přední kroužky svítí stále staticky, disk hučí pořád stejně, takže pokud by se to restartovalo, tak přinejmenším aspoň u některé z těch dvou věcí pocítím nějakou změnu no ... Takže nevím no, zkusím ještě jiný router. Třeba to půjde na něm.
"přední kroužky svítí stále staticky,"
Obavam se ze takhle to fungovat nema, takze ten disk se nejspis vubec nezapne, jen se zapne napajeni.
Posledni moznost, hard reset:
Vypni to a nech zapojene jen napajeni.
Drz zmackly reset a zapni pritom disk.
Drz zmackly reset cca 40 vterin.
Zapoj sitovy kabel.
Obavam se ze takhle to fungovat nema, takze ten disk se nejspis vubec nezapne, jen se zapne napajeni.
Posledni moznost, hard reset:
Vypni to a nech zapojene jen napajeni.
Drz zmackly reset a zapni pritom disk.
Drz zmackly reset cca 40 vterin.
Zapoj sitovy kabel.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7