Ahoj,
mám nainstalované Win 7 a chtěl bych si je upgradovat na Win 10. Mám v plánu si obnovit Win 7 ze zálohy, kterou mám na disku zvlášť (to proto, že potřebuju trochu pročistit a promazat systém, na tom disku mám zezálohovanou čistou instalaci Win 7, bez programů atd) a poté upgradovat na Win 10 z té nabídky (jak to pořád vyskakuje na liště). Jen si chci ověřit, že vše udělám správně.
Taky bych si chtěl nějakým způsobem tu instalačku Win 10 zezálohovat (USB, DVD) abych to při případném formátování disku měl při ruce, můžete mi někdo prosím poradit zdali je to možné, a pokud ano, tak jak na to?
Ještě jeden dotaz, Mám SSD, na kterým mám OS, potom mám 1 TB disk rozdělen na dvě části, na DATA (Hry, programy, fotky) a na již zmíněnou zálohu systému. Když obnovím ten Win 7 ze zálohy a popř nainstaluju Win 10, půjdou mi pořád spustit hry, které mám nainstalované na disku DATA ? Vím, že by mohl být nějaký problém s registry, proto se ptám, jestli ty hry nebude také potřeba přeinstalovat.
Děkuji za odpovědi
Pár dotazů - z Win7 na Win10
Re: Pár dotazů - z Win7 na Win10
Ja bych na Windows 10 neupgradoval, ale provedl cistou instalaci. Predejde se tak spouste moznych problemu.
Instalacni medium se vyresi samo, protoze k jeho vytvoreni dojde behem procesu instalace.
https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10
Pokud jde o hry, spustit pujdou jen ty, kterym nevadi ze jim chybi regsitry a vsechna data ulozena na systemovem disku. Coz znamena, ze budou chybet hlavne ulozene pozice a nastaveni.
Instalacni medium se vyresi samo, protoze k jeho vytvoreni dojde behem procesu instalace.
https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10
Pokud jde o hry, spustit pujdou jen ty, kterym nevadi ze jim chybi regsitry a vsechna data ulozena na systemovem disku. Coz znamena, ze budou chybet hlavne ulozene pozice a nastaveni.
úplně nerozumím, jak čistou instalaci ? Jakože mám naformátovat disk a nainstalovat na naformatovany disk Win 10 ? to bych rád, ale jak mám ty win 10 sehnat ? to musím prvně upgradovat z win 7 ne ? Fakt to moc nechápu, můžete mi napsat stručný postup prosím ?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ne, normálně přes ten nástroj co stáhneš z webu MS vytvoříš instalační médium, zadáš klíč z W7 při instalaci a je to.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Aha, a to se mi jako vytvoří instalační medium už rovnou na windows 10 ? nemusím formátovat ? a ani klikat na ten upgrade v liště ? Omlouvám se, mám v tom trochu chaos
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tady https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10 stáhneš nástroj, vytvoříš instalační médium a pak nainstaluješ jako W7 nebo jiný OS (formát se dělá při výběru disku).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Na tom linku co jsem daval je odkaz na aplikaci, ktera stahne a vytvori instalacni medium pro Windows 10.
Provadet upgrade z Windows 7 jiz neni potreba, staci jen pri instalaci zadat produktovy klic.
Provadet upgrade z Windows 7 jiz neni potreba, staci jen pri instalaci zadat produktovy klic.
takže nemusím formátovat disk a instalovat Win znovu ? stačí to prostě stáhnout a nainstalovat v těch sedmičkách ? a co se stane s těmi sedmičkami ? to se přepíše ? pořád to nechápu 

Naopak - nabootujes z instalacniho media a ten disk co jsou Windows 7 sformatujes.
Kdyz spustis instalaci z Windows 7 tak to bude zase jenom upgrade.
Kdyz spustis instalaci z Windows 7 tak to bude zase jenom upgrade.
aha, díky.. a ten product key Win 7 je kde prosím ? nedostal jsem k tomu CD ani žádné papíry, bylo to tam už nainstalované.
Ano, na Aukru to jde taky koupit levneji, ale "faktura od neplatce" DPH ve me nevzbuzuje zrovna duveru, protoze to zcela urcite nebude firma zabyvajici se prodejem software jako pri koupi v Nemecku.
Proč na aukru? Já tím myslel, že jsem dostal asi OEM verzi, tak proto se ptám, kde ten product key najdu, když ho to po mě bude chtít při instalaci Win 10
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Win10 - problikávající neznámá okna, CPU na 100 %
od Kogaku » 10 kvě 2025 04:59 » v Problémy s hardwarem - 0
- 1421
-
od Kogaku