Pár dotazů - z Win7 na Win10
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pár dotazů - z Win7 na Win10
Chtít ho to bude, a pokud je to OEM, mel by být na case nalepen štítek.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
To neni odpoved na tvuj dotaz, ale na prispevek ktery tam ve chvili odpovedi byl a ted uz tam neni, protoze ho autor smazal.
Klic na Windows 7 je budto na COA stitku co je nalepeny na pocitaci nebo je v nainstalovanem systemu a jde zjistit treba takto:
https://sourceforge.net/projects/lazeso ... keyfinder/
Ciste technicky tam ten COA stitek vubec byt nemusi.
Klic na Windows 7 je budto na COA stitku co je nalepeny na pocitaci nebo je v nainstalovanem systemu a jde zjistit treba takto:
https://sourceforge.net/projects/lazeso ... keyfinder/
Ciste technicky tam ten COA stitek vubec byt nemusi.
petr22 píše:Na tom linku co jsem daval je odkaz na aplikaci, ktera stahne a vytvori instalacni medium pro Windows 10.
Provadet upgrade z Windows 7 jiz neni potreba, staci jen pri instalaci zadat produktovy klic.
To bohužel není pravda. Verze kterou takto stáhne je 10.0.10240.16463 - WIN10RTM (odzkoušeno před 3 dny) a ta klíče z Windows 7 a 8 neuznává, takže musí udělat nejdříve upgrade.
Pokud by chtěl rovnou instalovat Windows 10 bez předchozího upgrade, tak musí instalovat verzi 10.0.10586.0 - WIN10TH2.
Tu může stáhnout zde:
https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /techbench
Takže pozor na to.
tak a teď v tom mám ale uplný chaos...
Verze ktera se stahne je samozrejmne ta aktualni - tzn build 10586.
Instaloval jsem to asi 30x, naposledy vcera s klicem od Windows 7 z Ebay.
Schvalne jsem ji ted stahl znova a je to tak:
-<VERSION>
<MAJOR>10</MAJOR>
<MINOR>0</MINOR>
<BUILD>10586</BUILD>
<SPBUILD>0</SPBUILD>
<SPLEVEL>0</SPLEVEL>
</VERSION>
Instaloval jsem to asi 30x, naposledy vcera s klicem od Windows 7 z Ebay.
Schvalne jsem ji ted stahl znova a je to tak:
-<VERSION>
<MAJOR>10</MAJOR>
<MINOR>0</MINOR>
<BUILD>10586</BUILD>
<SPBUILD>0</SPBUILD>
<SPLEVEL>0</SPLEVEL>
</VERSION>
Naposledy upravil(a) petr22 dne 28 úno 2016 16:10, celkem upraveno 1 x.
Stiahni si ISO Win10.
Nainštaluj si Win10 cez OS Win7.Win10 by sa mal bez problémov aktivovať.
Potom si z toho istého ISO WIN10 sprav čistú inštaláciu, pri inštalácií nezadávaj kľúč, preskoč to.Win10 si spraví aktiváciu sám po pripojení na net.
Nainštaluj si Win10 cez OS Win7.Win10 by sa mal bez problémov aktivovať.
Potom si z toho istého ISO WIN10 sprav čistú inštaláciu, pri inštalácií nezadávaj kľúč, preskoč to.Win10 si spraví aktiváciu sám po pripojení na net.
Proc upgrade? To co udela upgrade (sparovani licence) udela zadani klice od Windows 7 behem instalace Windows 10.
Jedine co je potreba je udelat cistou instalaci.
Jedine co je potreba je udelat cistou instalaci.
ale já mám už chaos v tom upgrade, neupgrade... krucinál
Napíšu vám postup, jak mám v plánu to udělat, napište mi prosím, jestli je to správně, nebo ne a jestli tam bude aktuální verze.
Teď mám Win 7, stáhl jsem si ten nástroj z https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10 a vytvořil si USB na kterém mám instalačku Win 10. Dále zkopíruju obsah z flashky na plochu a spustím setup.exe a provedu upgrade? nebo nevím co to udělá.... Potom naformátuju disk a nainstaluju Win 10 z té USB flasky a budu doufat, že všechno klape jak má. Je to správně ?

Napíšu vám postup, jak mám v plánu to udělat, napište mi prosím, jestli je to správně, nebo ne a jestli tam bude aktuální verze.
Teď mám Win 7, stáhl jsem si ten nástroj z https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10 a vytvořil si USB na kterém mám instalačku Win 10. Dále zkopíruju obsah z flashky na plochu a spustím setup.exe a provedu upgrade? nebo nevím co to udělá.... Potom naformátuju disk a nainstaluju Win 10 z té USB flasky a budu doufat, že všechno klape jak má. Je to správně ?
To áno, ak nechce riešiť ten kľúč, alebo má s ním problém, tak to spravím tak a nezdržujem sa.
Nič nekopíruj na plochu , ak to chceš spustiť cez Win7.Spusť si to priamo na tom USB.Formát disku pri čistej inštalácií, keď spustíš inštaláciu cez boot s tým USB, nie cez Windows.
Nič nekopíruj na plochu , ak to chceš spustiť cez Win7.Spusť si to priamo na tom USB.Formát disku pri čistej inštalácií, keď spustíš inštaláciu cez boot s tým USB, nie cez Windows.
Naposledy upravil(a) RIKI22 dne 28 úno 2016 16:18, celkem upraveno 1 x.
Opsat si klic na papir trva 10 vterin, upgrade WIndows 7 na 10 muze trvat taky tri hodiny. Co je rychlejsi?
Pokud maji zustat zachova data na disku - upgrade s tim, ze se ten system muze chovat divne protoze neco nefunguje jak ma.
Pokud nemaji zustat data na systemovem disku - cista instalace s formatem disku.
Delat nejdriv upgrade a pak cistou instalaci je zbytecnost a ztrata casu, protoze ten upgrade predtim nema smysl.
Pokud maji zustat zachova data na disku - upgrade s tim, ze se ten system muze chovat divne protoze neco nefunguje jak ma.
Pokud nemaji zustat data na systemovem disku - cista instalace s formatem disku.
Delat nejdriv upgrade a pak cistou instalaci je zbytecnost a ztrata casu, protoze ten upgrade predtim nema smysl.
No, ak som párkrát zadal nejaký kľúč na stránke Microsoft, tak som dostal odpoveď, že je kľúč neplatný.Takže ja nie som pretekár a spravíl som to cez Win a potom čistá inštácia po aktivácií Win10 a žiadný problém.
Samozrejmne - pokud stahujes instalacni medium Windows, tak nemuzes zadavat OEM klic, protoze OEM instalace Microsoft nepodporuje. Instalacni medium muze stahnout pouze uzivatel krabicove verze. Vyjimkou jsou pouze ted ty Windows 10, protoze je to upgrade zdarma.
Ten klic z Windows 7 se zadava behem instalace.
Ten klic z Windows 7 se zadava behem instalace.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Win10 - problikávající neznámá okna, CPU na 100 %
od Kogaku » 10 kvě 2025 04:59 » v Problémy s hardwarem - 0
- 1421
-
od Kogaku