Pár dotazů - z Win7 na Win10
Re: Pár dotazů - z Win7 na Win10
Díky, už tomu jakžtakž rozumím
to se da pri instalaci preskocit zadat pozdeji ve voknech, takze to tak funguje ze kdyz pri vymene desky staci koupit win7 instalnout win10 a pouzit klic na win7?
CPU: i7-6700K 4.7Ghz.1.376 load/DELID/ /RAM:Corsair LPX 16gb ddr4 3200/ z170-a/win10/Chladic: Kraken X52 MB: GK:Asus strix 1080Ti OC:Case:Cooler Master HAF X: Zdroj:Corsair RM850i
Jde o to, ze predtim nez v listopadu 2015 vysla nova verze Windows 10, tak se ten upgrade musel provest, aby se sparovaly licence. Ted se to Microsoft aplikaci stahne nova verze (i kdyz nekdo tvrdi ze ne - schvalne jsem stahl ted ceskou i anglickou verzi, obe jsou nova verze).
Lze udelat upgrade z Windows 7 (lepsi spoustet z flashky nebo z harddisku) a pokud nebude zadny problem, tak to tak nechat.
Cista instalace je lepsi z hlediska systemu, ale znamena to ze se musi zalohovat data a vsechno instalovat znova.
"takze to tak funguje ze kdyz pri vymene desky staci koupit win7 instalnout win10 a pouzit klic na win7?"
Ano. Nicmene neznam nikoho kdo to zkousel vic nez s jednou zakladni deskou, melo by to jit s tim jednim klicem opakovane (viz ono rozhodnuti soudu EU),
Lze udelat upgrade z Windows 7 (lepsi spoustet z flashky nebo z harddisku) a pokud nebude zadny problem, tak to tak nechat.
Cista instalace je lepsi z hlediska systemu, ale znamena to ze se musi zalohovat data a vsechno instalovat znova.
"takze to tak funguje ze kdyz pri vymene desky staci koupit win7 instalnout win10 a pouzit klic na win7?"
Ano. Nicmene neznam nikoho kdo to zkousel vic nez s jednou zakladni deskou, melo by to jit s tim jednim klicem opakovane (viz ono rozhodnuti soudu EU),
Ještě jeden takový dotaz, půjde, když si tu instalačku těch windowsů hodím ne na Flashku ale na externí disk? přímo do rootu? Jde mi o to, jestli se to nebude nějak hádat, jelikož tam mám ještě složky s Filmy, hudbou atd....
Můj exterák je totiž jediné přenosné zařízení, které podporuje USB 3, tím pádem by instalace šla celkem rychle. Díky za odpověď
Můj exterák je totiž jediné přenosné zařízení, které podporuje USB 3, tím pádem by instalace šla celkem rychle. Díky za odpověď
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Při vytváření se disk/fleška zformátuje, tedy nedělal bych to...
Klidně bych použil USB 2.0, zas takový rozdíl to nebude...
Klidně bych použil USB 2.0, zas takový rozdíl to nebude...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
No mě napadlo tam ty soubory jen zkopírovat, ne to vytvořit přes ten nástroj.. to už jsem vytvořil ISO ale prostě ty data z toho ISO hodit do rootu externího disku... to nejde ?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pri pouhem zkopirovani potrebujes jeste oznacit oddil jako aktivni a pridat bootsector.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
aha, tak to uplně nevím jak se dělá
takže to radši znovu hodím na USB přes ten nástroj

Ahoj, ještě jsem neupgradoval ale chystám se na to příští týden. Mám jen dotaz, co se týče ovladačů (zákl deska, zvuk, síť, grafika) mám je instalovat, nebo stačí ty, které si automaticky najde Win 10 ? Díky
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
instaluješ jenom ovladače, který ve správci zařízení chyběj + u herního kompu je fajn manuálně aktualizovat ovladač na grafiku
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Win10 - problikávající neznámá okna, CPU na 100 %
od Kogaku » 10 kvě 2025 04:59 » v Problémy s hardwarem - 0
- 1421
-
od Kogaku