Abys to mel odkud instalovat.
Co bylo driv - slepice nebo vejde? Pokud nemas jiny pocitac, tak tu instalacni flashku nebo DVD potrebujes.
Boot z Flash disku a instalace Windows
Re: Boot z Flash disku a instalace Windows
Chci se zeptat, v jaké fázi bootování/ spouštění instalátoru Windows se přepne flaska z režimu 2.0 (480 Mb/s) na rychlejší (3.0)?
U instalačky win 7 jsem si všiml, že v první fázi (obrazovka ve stupních šedi Windows is loading files...) je to k podělání čekat asi 2 minuty, než se to natáhne, zkoušeno na flasce, čtečce, USB HDD (vše nad 90 MB/s).
Je to chyba Notebooku (případně uefi), že zpřístupní zařízení jen v 2.0 režimu nebo chyba první fáze (toho "pre"loaderu)?
Mám chytrou čtečku, která ukáže různou barvu ikonky podle režimu USB. Pokud tu flashku(hdd, čtečku s kartou) odpojím, je pak připojena v USB 3.0 , což se dá ověřit testem a nebo přes usbdevview.
Jak by se to změnilo, kdybych bootoval přes legacy místo uefi?
U instalačky win 7 jsem si všiml, že v první fázi (obrazovka ve stupních šedi Windows is loading files...) je to k podělání čekat asi 2 minuty, než se to natáhne, zkoušeno na flasce, čtečce, USB HDD (vše nad 90 MB/s).
Je to chyba Notebooku (případně uefi), že zpřístupní zařízení jen v 2.0 režimu nebo chyba první fáze (toho "pre"loaderu)?
Mám chytrou čtečku, která ukáže různou barvu ikonky podle režimu USB. Pokud tu flashku(hdd, čtečku s kartou) odpojím, je pak připojena v USB 3.0 , což se dá ověřit testem a nebo přes usbdevview.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Protože je místo placky.
Dodatečně přidáno po 7 minutách 33 vteřinách:
A tvůj win 7 umí bootovat z usb 3?
Dodatečně přidáno po 7 minutách 33 vteřinách:
Herda píše:Chci se zeptat, v jaké fázi bootování/ spouštění instalátoru Windows se přepne flaska z režimu 2.0 (480 Mb/s) na rychlejší (3.0)?
A tvůj win 7 umí bootovat z usb 3?
Nechápu. Když si koupím Windows 10 a nainstaluji to z přiloženého flash disku, tak to nebude správně? Přece se mi všechny aktualizace, které od té doby vyšly, nainstalují, nebo ne?
richchie :Ano, v prvé řadě notebooku mí bootovat z USB. A Windows 7 umí bootovat z USB, jak instalačka(boot.sdi a wim) , tak samotný systém.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jistě,ale od vydání win 10 uběhla delší doba a na podzim byla jedna velká aktualizace(jako nový OS) a na jaře bude další a to to usb v sobě pravděpodobně nemá.Tak by to pro tebe znamenalo-instal ze zakoupené flešky+aktualizace a to díky velkým aktualizacím+normálním další stažení+instal cca. 5-6GB dalších dat.
Dodatečně přidáno po 58 vteřinách:
Udělej si vlastní téma.To neznamená,že,když umí bootobat z usb tak umí usb 3.
Dodatečně přidáno po 58 vteřinách:
Herda píše:richchie :Ano, v prvé řadě notebooku mí bootovat z USB. A Windows 7 umí bootovat z USB, jak instalačka(boot.sdi a wim) , tak samotný systém.
Udělej si vlastní téma.To neznamená,že,když umí bootobat z usb tak umí usb 3.
Aha, takže já si stáhnu ISO soubor, nainstaluji a všechny doposud vydané aktualizace už tam budou, kdežto, ze zakoupeného flash disku se budou muset teprve všechny aktualizace stáhnout a nainstalovat. Je to tak správně?
Ano i ne.
Aktualizace vydane od vydani dane verze tam nebudou, ale verze stazena z webu je novejsi nez ta na flashce, takze jich bude mnohem mene.
Ta co se stahne z webu je ta verze co vysla v listopadu 2015.
Aktualizace vydane od vydani dane verze tam nebudou, ale verze stazena z webu je novejsi nez ta na flashce, takze jich bude mnohem mene.
Ta co se stahne z webu je ta verze co vysla v listopadu 2015.
Díky moc za upřesnění. A licenční číslo (pro ISO soubor stažený z webu) zadám to, které zakoupím z obchodu spolu s flash diskem?
Stačí naformátovat HDD při instalaci Windows 10? Předtím jsem na HDD měl Windows, ale delší dobu se nepoužíval, a tak nevím, zda na něm není i nějaká havěť (viry, malware apod.), takže se ptám, zda se fomátováním až při instalaci případná havěť odstraní nebo je lepší naformátovat disk před instalací nějakým programem.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Máš na výběr jen z těchto možností.Formát při instalu nebo disk dáš do jiného pc a zformátuješ nebo disk připojíš k jinému pomocí propojovacího kabelu a naformátuješ.Výběr je na tobě.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4785
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
15 srp 2024 09:16
-
-
- 34
- 8372
-
od lucaso84