Vypínání (nejspíše) po přehřátí GPU

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

zoolar
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Vypínání (nejspíše) po přehřátí GPU

Příspěvekod zoolar » 29 led 2008 21:11

Mám asi 3/4 roku notebook a poslední dobou se mi stále častěji vypíná asi po 15 minutách hraní (relativně nenáročných) her ... Teplota grafiky je průměrně, při zapnutých XP, 70ºC (což se mi zdá příliš). Kolik byla teplota dříve jsem se nezajímal, protože jsem problémy neměl ... Při vypnutí je teplota okolo 85ºC. Zkoušel jsem tu něco pohledat, ale bez úspěchu ... Třeba by mi někdo mohl pomoci nebo alespoň někam nasměrovat (než si to nasměruju na reklamaci ...).
Předem díky moc za reakce

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 29 led 2008 21:14

no 70 stupńů je hodně na to že je to ve woknech teda nevím jak je to u mobilních grafik ale asi je to hodně a jelikož máš notebook eště v záruce tak jeho demontáž a vyčištění od prachu může spůsobit ztrátu záruky
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

tamagoci
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod tamagoci » 29 led 2008 21:19

Kamarád ho takhle uspěšně reklamoval taky se mu notebook začal přehřívat.

Tady jsou stránky zkus se tam kouknout:

http://notebooky-forum.notebook.cz/index.php
MSI K9N Platinum/AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+,~2.5GHz/WD160Gb/4 Gb RAM/Asus HD 6670
Něco od nás z Mladé Boleslavi
MalwareRemove
Bezpečnostní skener
Čištění PC

zoolar
nováček
Stav:

Příspěvekod zoolar » 29 led 2008 21:21

Ještě jsem se tu dočetl něco o přeinstalování (třebaže na starší) ovladače. Tak jdu zkusit ještě to ... No a bůhví, jestli už jsem o záruku nepřišel, když jsem si přidával paměti ... Ale nálepka na krytu nebyla. No byla, ale nalepená nějak vedle.

zoolar
nováček
Stav:

Příspěvekod zoolar » 29 led 2008 21:22

tamagoci píše:Kamarád ho takhle uspěšně reklamoval taky se mu notebook začal přehřívat.

Tady jsou stránky zkus se tam kouknout:

http://notebooky-forum.notebook.cz/index.php

Juknu na to.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 29 led 2008 21:23

V ovladači grafické karty je někdy možnost nastavit max dovolenou teplotu grafické karty, pak se hra přeruší. Nebo v Biosu je nastavení max teploty procesoru a pak se zapne ochrana, která ihned sníží výkon procesoru. Zkus mrknout na obě možnosti. Chlazení u notebooků může být problém. Klidová teplota grafické karty 70°C se mi zdá docela dost. Těžko s tím něco uděláš, notabene notebook je ještě v záruce, takže nedoporučuji do něho zasahovat. Nepíšeš jaký konkrétně máš, možná, že by se ozval majitel stejného, jaké má on s ním zkušenosti Doporučuji alespoň nejprve tento problém konzultovat se servisem, případně technickou podporou na stránkách výrobce.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

zoolar
nováček
Stav:

Příspěvekod zoolar » 29 led 2008 22:01

No tak notebook je MSI (typ přesně nevim) AMD Sempron 3400+, 1008 MB Ram (koupeno s 512MB), NVIDIA GeForce Go 6100 128MB. No a s tim ovladačem - ja vlastně vůbec nemam v trayi ikonku, kde bych si něco mohl nastavit, jen v ovládacích panelech je NVIDIA nview desktop manager, kde je ale spíše jen nastavení (po jeho aktivaci) týkající se vzhledu ... A jak vlastně vypadá taková reklamace notebooku? To bych ho musel odevzdat na opravu s prázdnym diskem a nebo bych se musel bát o svá data nebo nastavení?

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 29 led 2008 22:33

přídáním paměti záruku nestratíš asi bych to reklamoval je to nejlepší volba...pokud by si ho dal na reklamaci data si zálohuj můžou ti dat novej nebo peníze jinak data jim tam můžeš nechat pokud tam není nic hrozně důležitý
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Samovolné vypínání PC
    od Jirin » 06 kvě 2025 07:14 » v Problémy s hardwarem
    19
    17865
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 kvě 2025 22:44
  • Samovolné vypínání PC
    od TomAtom » 18 lis 2024 16:19 » v Problémy s hardwarem
    9
    4706
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    19 lis 2024 07:58
  • Vypínaní pc při hraní her
    od Sarka33 » 20 pro 2024 21:04 » v Problémy s hardwarem
    2
    4028
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    21 pro 2024 09:33
  • Náhodné vypínání PC Příloha(y)
    od VojtouNerCZ » 17 led 2025 15:34 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    1
    2690
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 15:31

Zpět na “Problémy s hardwarem”