praskání/bzučení ve sluchátkách

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

korkalom1
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

praskání/bzučení ve sluchátkách

Příspěvekod korkalom1 » 06 bře 2016 16:14

Ahoj, asi rok zpátky jsem si koupil nový headset (hyperX cloud), ovšem praskalo mi v mikrofonu, když jsem ho ale připojil k notebooku, šel normálně. Tak jsem si mikrofon sehnal jiný, ale furt jsem měl nějaké problemy. Tyhle Vánoce jsem si sehnal novou zvukovou kartu a doufal jsem, že se vše vyřeší. Koupil jsem si nějaký levný nový mikrofon s dobrými recenzemi, ale vše zůstalo při starém. Praská v něm, bzučí a už fakt nevím. Na závěr bych chtěl dodat, že problém mám i s kvalitními sluchátky - když např. hraju hru, při pohybu v menu, nastavení atd. mi v nich praská. Sluchátkami to není, je to jen při určitém pohybu v programech, praskání se lehce liší. Nemůže být problém grafickou kartou/procesorem/zdrojem? Díky

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: praskání/bzučení v mikrofonu

Příspěvekod mmmartin » 06 bře 2016 20:58

Důvod tohoto
Sluchátkami to není, je to jen při určitém pohybu v programech, praskání se lehce liší. Nemůže být problém grafickou kartou/procesorem/zdrojem?

bude pravděpodobně rušení, které se šíří buď indukcí mezi jednotlivými částmi základní desky, nebo přes napájecí napětí, ale ne z napájecího zdroje, ale z obvodů. které se na základní desce starají o "výrobu" jednotlivých napájecích napětí. U notebooku se rušení těžko odstraňuje, vyzkoušenou cestou je použití externí USB zvukové karty. Ideální je, když má vlastní napájení, tj. není napájená z USB konektoru.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

korkalom1
nováček
Stav:

Příspěvekod korkalom1 » 06 bře 2016 21:02

mám klasický velký PC, na ntb jsem jen zkoušel, jestli ten mikrofon bude fungovat bez praskání. Zvukovku i základní desku máme nové

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 06 bře 2016 22:13

To není otázka stáří, to je otázka konstrukčního řešení. V PC někdy stačí dát grafickou a zvukovou kartu dál od sebe, pokud je ve slotech dost místa.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

korkalom1
nováček
Stav:

Příspěvekod korkalom1 » 07 bře 2016 00:35

praskalo mi to i před novou zvukovkou, tím to není, fakt to nemůže být špatnou grafickou kartou?

Dodatečně přidáno po 57 vteřinách:
když jsem ve windows normálně na ploše, tak mám klid, ale když zapnu nějakou hru nebo jinej program, začne mi praskat ve sluchátkách, někdy bzučet, je to rozdílné

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 07 bře 2016 00:57

Jinak v mikrofonu nejspíš nic nepraská, ale ve sluchátkách. Název upraven.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 07 bře 2016 15:39

korkalom1 píše:praskalo mi to i před novou zvukovkou, tím to není, fakt to nemůže být špatnou grafickou kartou?

Já nepíšu, že je to zvukovkou:
... bude to pravděpodobně rušení, které se šíří buď indukcí mezi jednotlivými částmi základní desky, nebo přes napájecí napětí ...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zvuk z PC i mobilu v 1 sluchátkách
    od Givanni » 13 zář 2024 09:26 » v Vše ostatní (hw)
    13
    5763
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 14:32

Zpět na “Vše ostatní (hw)”