Repráky

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

gaja8
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Repráky

Příspěvekod gaja8 » 11 bře 2016 19:27

Čao, chci se zeptat jak poznám, když si kupuju přes net, jak hlasitý jsou repráky? Nějak nevím kolik čeho by to mělo být,, jsou dobrý třeba ty, který v popisku mají 1,5 W ? :D díks

Reklama
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Repráky

Příspěvekod Marfy » 11 bře 2016 19:56

Napsat může výrobce co chce.Skutečnost je velmi rozdílná.Většinou vcelku pravdivé údaje udávají pouze značkoví výrobci jako třeba Logitech nebo Creative.
Těch 1,5W je i tak strašně málo. K počítači minimálně 2W.Na ozvučení běžné místnosti pak alspoň 15W.
Mám teď tyhle a na hraní to stačí.
https://www.tsbohemia.cz/logitech-z130_d132719.html
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 11 bře 2016 20:07

Jo, a taky většina PC reproduktorů asi obsahují perpetuum mobile, např. Logitech Z623 - výkon 200W, příkon 130W :D
Většina těch 2.1 systémů co mají napsáno 40W, 60W, 32W hrají většinou podobně nahlas, ty údaje o výkonu jsou většinou vycucané z prstu. Většinou je to tak 1/2 udávaného výkonu, někdy i 3/4, setkal jsem se ale i s reproduktory které měly 3/10 udávaného výkonu.
Ty 2-4W chrčítka na nějaké ty zvuky a na videa stačí.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 11 bře 2016 21:28

Neni potreba perpetum mobile, aby maximalni vykon byl vyssi nez prumerna spotreba.

Repraky je dobre si osobne vyzkouset - vykon ve Wattech neni jeden jediny udaj, ktery rozhoduje o vsem.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 11 bře 2016 21:56

Nejlepší bedny k PC, které jsem kdy měl: http://www.czc.cz/genius-sw-hf2000/46931/produkt
Bohužel, už se nedělají :-(

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 bře 2016 22:10

Údaje ve W vůbec nic nevypovídají o akustickém výkonu, tedy laicky řečeno o hlasitosti repráků. Musím to dodatečně opravit kvůli upřesnění.
Problém snadno vzniká tím, že se oba údaje uvádějí ve W. Když v reklamě se uvede repro stero 2 x 10W a když výrobce ve specifikaci uvede akustický výkon 2 x 10W, není to totéž. Jedná se dva rozdílné údaje. Přesnější vypovídající hodnotu má výkon uvedený v RMS.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 11 bře 2016 22:46

Samozřejmě že výkon ve W o akustickém výkonu nevypovídá, ale čím jiným se chceš řídit, když výrobce neudává citlivost? Možná tak velikosti použitých reproduktorů. Laicky by to šlo možná říci tak, že větší reproduktor má větší citlivost.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 12 bře 2016 00:21

Nevím co si mám u reproduktoru představit pod pojmem citlivost, když hovoříme o výkonu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 12 bře 2016 08:17

Zkus třeba zde: http://www.elweb.cz/clanky.php?clanek=67
Odstavec jaký potřebujete výkon.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 14 bře 2016 07:12

Pod pojmem citlivost se u reproduktorů vidí hodnota akustického tlaku vyjádřená v dB, ve vzdálenosti 1m při příkonu 1W.

Pro posouzení vhodnosti, či nevhodnosti, je potřeba znát i rozměry místnosti, kde budou bedny hrát. Já mám na hraní momentálně pár těchto a jsem nadmíru spokojený. Hravě "uřvou" běžný vesnický kulturák... :-D
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”