Dobrý den, pokud sem tohle téma nepatří, stačí mi napsat a já ho napíšu do jiné sekce. Potřeboval bych pomoct.
Jde o tohle - ráno jsem počítač normálně zapnul, začal jsem mazat nějaké dokumenty, obrázky, prostě blbosti, koš nevymazával. poté jsem začal vymazávat staré hry - přes ovládací panely. Hotovo, vymazáno. Chtěl jsem zkontrolovat složku, jestli v ní nezůstaly ještě nějaké zbytkové dokumenty - savy, atp. Jenže složka neexistuje, aniž bych něco udělal, tak se prostě vypařila - se vším co jsem v ní měl, všechny aplikace. Zůstaly mi jen zástupci na ploše - ale zbytečně, ani jeden nefunguje, protože zdroje jsou fuč. Zároveň se mi na disku uvolnilo asi 100GB -což by odpovídalo. Zkusil jsem tedy obnovit systém. Jediná změna co po obnovení byla je to, že složka je zpět, jsou v ní exe soubory všech aplikací, které mi chybí, ale to je vše. Ostatní soubory prostě zmizely - na nic jsem neklikal, ani třeba nedopatřením, missclick, nic takového.
Nevíte co by mohlo pomoci? Může to být virem? A jestli ano, jak se postarat o jeho zastavení? Mám v pc avast a windows deffender, nic hlášeno nebylo.
Předem děkuji za nějaké rady a tipy.
Dodatečně přidáno po 51 minutách 6 vteřinách:
Zatím zkouším recuvu. Projel jsem i ostatní fóra, ale ve většině případů se to týká externích disků a zmizení všech souborů z něj - mě zmizela jen jedna složka (největší co se týče dat). Disk je od září nový, v dobrém stavu, jedná se o WDC WD10S21X-24R1BT0-SSHD-8GB 1000 GB, formátován je systémem NTFS.
Zmizení dat z interního disku
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zmizení dat z interního disku
Z toho co píšeš nejsem moc moudrý. Jestli tomu dobře rozumím, tak pokud jsi mazal data přese delete a nevyprázdnil koš, tak by data měla být stále v koši (pokud nemáš nastaveno přímé mazaní bez ukládání do koše). Díval jsi se do koše? Pro obnovení smazaných souborů je k mání hromada programů, ale obnovované soubory je třeba ukládat na jiný disk. Např. Recuva, GetDataBack, O&O DiskRecivery.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ne, já jsem nemazal nic. Přes ovládací panely jsem jen odinstaloval starou hru, přes odstranovani programu...nemazal jsem manuálně nic. Ale s tím spojitost asi žádná nebude. Ta složka prostě zmizela. Nebo zatím jsem nepřišel na další, ale okolo 100GB se prostě vypařilo buh ví kam...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ty obnovené soubory - data pocházejí z uvedené složky?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Ano, po obnovení složka znovu existuje, ale místo těch 100Gb má jen 4gb - obsahuje jen zástupce a prázdné složky, ve kterých byly data, která mi teď chybí.
Kdybych omylem vymazal celou složku (stoprocentně nesmazal), tak by se přece neobnovily jen exe soubory, konfigurační soubory...malé věci ( asi do 100Mb)...a ty velké (v ramci gbajtů) zmizely..
Kdybych omylem vymazal celou složku (stoprocentně nesmazal), tak by se přece neobnovily jen exe soubory, konfigurační soubory...malé věci ( asi do 100Mb)...a ty velké (v ramci gbajtů) zmizely..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To je mi právě divné protože píšeš, že mezi obnovenými jsou i soubory s příponou exe, jež se odinstalují s celým programem. Zkus některý z již uvedených programů na obnovu dat, zda něco objeví, ale je je pak třeba obnovit na jiný disk, pokud nebyly již přemazány obnovou.
Tak jo, recuva mi našla spoustu souborů, ale spíš ještě starších, než ty co mi zmizely (asi kvůli té obnově). No každopádně, znovu jsem otevřel ovládací panely a odinstaloval tu hru ze seznamu - jak jsem psal, byly tam nějaké zbytky (exe, konfigy, dokumenty,...). A stalo se to znovu - znovu ta stejná složka zmizela, se vším všudy. Takže netuším čím by to mohlo být - jestli v té hře nějaký špatný formát/program...moc tomu nerozumím. Nebo jestli je problém na straně počítače? Co se týče windowsu a tech ovládacích panelů?
O ty soubory mi zase až tak nejde - spíš o to aby se to neopakovalo.
O ty soubory mi zase až tak nejde - spíš o to aby se to neopakovalo.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Takhle se nikam nedostaneme. Jaká složka zmizela a co obsahovala. Tady na PC nevidíme, tak těžko radit jen na obecné odpovědi.
Složka obsahovala hry a pár programů. Mnou vytvořená, abych to měl pohromadě.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jsi to zopakoval se stejným výsledkem, tak předpokládám špatně nainstalované, případně s chybou v registru a odinstalací té hry odinstaluješ celou složku. Jiné rozumné vysvětlení nevidím. Soudím jen podle toho co píšeš.
Už je to pryč, takže doufám, že se to bylo tou hrou. Každopádně díky za konzultaci. Přeji pěkný večer!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučuji navštívit sekci HiJackThis a vložit log ze stejnojmenného programu a požádat o kontrolu. Není vyloučeno, že máš v PC nějakou "verbež".
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3230
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 1992
-
od Jirka88