Zdravím.
Nedávno jsem přetaktil grafiku až příliš a odteď startuje s vyššími takty. Po startu windows tyto takty MSI Afterburner schodí na nížší, aby grafika mohla fungovat. Kdyby se to nestalo tak takty zůstanou a poté se vypne monitor a jsou zde artefakty a podobné. Moje otázka zní. Koupil jsem si novou grafickou kartu Sapphire R9 380X OC Nitro. Když jí tam budu chtít dát, tak musím odinstalovat MSI Afterburner a potom drivery na tu starou grafiku. Potom vložím novou grafiku a nainstaluju drivery a půjde to normálně ? Bojím se aby nová grafika neměla takty té staré, aby se tím neponičila nebo tak. Nejjednodušší by bylo, kdyby jste mi řekli kde se ukládají údaje o taktu memory a core. Jestli je to v grafickém čipu a nebo v HDD, nebo v biosu na desce. Píšu to dost zmatečně, ale doufám že pochopíte co tím myslím.
Děkuji
Nová grafická karta
Re: Nová grafická karta
Když odinstalujesš drivery a afterburner tak si žádne nastavení nebude pamatovat, i kdyb jsi to neodinstaloval, neboť se jedná o jinou gpu s jinými takty - zrovna tvoje už je z výroby přetaktovaná.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Afterburner by měl automaticky ukazovat defaultní nastavení. Můžeš sem z něho klidně hodit screen a uvidí se nebo v něm najdi tlačítko reset.
Ovladače bys měl pro sichr přeinstalovat (spustíš instalačku a zaškrtneš "Spustit čistou instalaci" nebo něco podobného). Pokud jsi měl před tím Nvidii, tak musíš logicky odinstalovat Nvidia ovladače a nainstalovat ty pro AMD.
Ovladače bys měl pro sichr přeinstalovat (spustíš instalačku a zaškrtneš "Spustit čistou instalaci" nebo něco podobného). Pokud jsi měl před tím Nvidii, tak musíš logicky odinstalovat Nvidia ovladače a nainstalovat ty pro AMD.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Defaultní takty byly vyšší, koukal jsem na to v profilech. Nakonec se mi podařilo jenom díky přepsání defaultních hodnot podtaktovat grafiku při startu windowsu tak, aby šla. Podle mě se ty nové hodnoty "vpálily" do čipu.
Minulá grafika ATI Radeon HD 4890 - drivery stažené přímo na tento typ. Odinstaluju nejdřív afterburner aby neblbnul a potom drivery. Potom nainstaluju z CD nové drivery.
Minulá grafika ATI Radeon HD 4890 - drivery stažené přímo na tento typ. Odinstaluju nejdřív afterburner aby neblbnul a potom drivery. Potom nainstaluju z CD nové drivery.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Z CD se nové drivery neinstalují, musíš je stáhnout z amd.com .
Sestava v profilu.
Na tom mi nezáleží. Prostě takty grafiky jsou uložené v jejím biosu a to je jenom otázka grafiky. Pokud tam dám novou a budu mít msi afterburner a staré drivery pryč, tak by to mělo jít bez problémů, ne ?
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Na aktuálnější ovladačích záleží nejvíce.
Afterburner stačí kompletně přeinstalovat, ať načte novou kartu.
Afterburner stačí kompletně přeinstalovat, ať načte novou kartu.
Sestava v profilu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 9013
-
od dajk
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 17:03