win 7 nenaběhne

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

robotus
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

win 7 nenaběhne

Příspěvekod robotus » 25 bře 2016 12:24

Zdravím, posledních 10 dní jsem v sekci HiJackThis řešil problémy se zamrzáním a s nemožností zapnutí compu v nouzovém režimu. Zamrzání jsme vyřešili, ale nouzový režim ne. Po stisku F8 nenabíhalo žádné menu a počítač nenaběhnul ani v normálním modu. Pak jsem musel na tvrdo vypnout, zapnout a comp naběhnul do normáního režimu pouze, když jsem mačkal F10 a Enter (u toho nenaběhlo žádné menu). I tohle divný spouštění v těch deseti dnech přestalo a pak už po restartu či startu naběhnul do normálního režimu v pohodě. Naposledy jsem chtěl odinstalovat avast přes nástroj AWScleaner, který doporučil oddinstalaci z nouzového režimu. Potvrdil jsem, aby se comp restartoval do nouzového režimu, ale už nenaběhnul. Zkoušel jsem i osvěčenou F10 a Enter, ale nic (něco sepne, větrák, mechanika). Monitor neproblikne, pouze černá obrazovka. Jde to nějak nahodit? Mám jen product key k win 7 64x.

Reklama
forjoyrider
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: win 7 nenaběhne

Příspěvekod forjoyrider » 25 bře 2016 17:11

Nejvhodnější by bylo asi už udělat čistou instalaci.

Můžeš ale ještě zabít nějaký čas pokusy o opravy třeba z nabootovaného instalačního disku.

Vše za předpokladu, že je v pořádku hardware.

robotus
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod robotus » 25 bře 2016 21:11

Mám jen product key na samolepce. Jak vytvořím instalační disk? Možná, že už dávám podivný dotazy, ale jsem z toho fakt unavenej. dík za pomoc.

robotus
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod robotus » 25 bře 2016 21:41

A taky mám původní disk, kterej je údajně poškozen, ale s ním mi win naběhne. Z něho mi před půl rokem v opravně podle mě vytvořili bitovou kopii, kterou nahráli na novej disk. Můžu nějak využít ten původní starej disk se kterým mi win naběhne k tomu, abych si vytvořil nějaký CD se kterým rozchodím comp, když tam dám ten druhej disk, se kterým se dostanu max do menu režimu spuštění? Co třeba vytvořit disk pro opravu systému z toho starého disku, pak prohodit disky a použít to CD?

Dodatečně přidáno po 23 minutách 19 vteřinách:
Nemám instalační disk. Win 7 byl nainstalován při koupi a instalační disk jsem nedostal. Mám jen product key. Lze ho nějak vytvořit?
Nejlepší by bylo, kdybych mohl ze starého disku vytvořit nějaký CD, který by rozchodilo systém na novém disku (na nový disk byla před půl rokem nahrána bitová kopie vytvořená ze starého disku). Tak abych nepřišel o data na novým disku.
dík za pomoc

forjoyrider
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod forjoyrider » 26 bře 2016 08:02

Klikni: Možnosti získání instalačního DVD/flash disku s Windows 7

A pak: Jak reinstalovat Windows 7

Budě těch informací asi na tebe trochu moc. Jestli se ti to nechce studovat, tak dej udělat někomu, kdo se vyzná. Ale zase na druhou stranu, když se ti to podaří svépomocí, tak už si to pak vždycky uděláš svépomocí.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC nenaběhne
    od Tstugel » 23 bře 2025 21:12 » v Problémy s hardwarem
    4
    1587
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    23 bře 2025 21:49
  • Windows 10 nenaběhne
    od behavioralista » 30 lis 2024 11:39 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    2844
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    30 lis 2024 16:21
  • Nenaběhne UEFI
    od Alesak83 » 25 říj 2024 19:45 » v Problémy s hardwarem
    3
    2082
    od Alesak83 Zobrazit poslední příspěvek
    25 říj 2024 23:54
  • nb Lenovo nenabehne do OS
    od matty » 07 říj 2024 15:53 » v Problémy s hardwarem