Windows 7 - několika desetimin. start, záloha dat? hdd?

...

Moderátor: Mods_senior

channon22
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Windows 7 - několika desetimin. start, záloha dat? hdd?

Příspěvekod channon22 » 28 bře 2016 16:59

Dobrý den,

mám takový problém s win 7, na svém notebooku. Když ho zapnu, trvá neuvěřitelně dlouho (více jak 30 minut), než se dostanu od samotného zapnutí na plochu. Když se vše konečně načte, tak je práce velmi obtížná, protože vše opět trvá dlouhou dobu.

Prvním krokem, který chci udělat, je reinstalace win7, ale předtím je pro mě zásadní zálohovat soubory (cca do 100GB). Zde je však problém, že se mi nenačte ani externí hdd, kam bych je přemístil. Napadlo mě hodit data na google drive, ale nejsem si jistý, zda to můj prohlížeč zvládne. (zatím proběhl jeden pokus a po pár desítkách minut načítání mi přestal pracovat windows a musel jsem ho ukončit).

Složky a soubory v notebooku jsou viditelné. Mám strach, že mi odejde harddisk - je to možné? Zas na druhou stranu, to bych je nemohl vidět, že? Shodou okolností jsem včera instaloval ovladače do tiskárny - možná to má spojitost, ale předtím se mi to nikdy nestalo. Při zapnutí PC mi obvykle vyjede nabídka "spustit obvyklým způsobem" atd.. a často i s nabídkou "spustit nástroj opravy".

Za nějaké rady a pomoc bych byl moc vděčný (pokud možno srozumitelně :-) nejsem moc v této oblasti sběhlý..)
Naposledy upravil(a) channon22 dne 28 bře 2016 17:02, celkem upraveno 2 x.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Windows 7 - několika desetimin. start, záloha dat? hdd?

Příspěvekod petr22 » 28 bře 2016 17:01

Obavam se ze harddisk uz odesel. Stav disku lze zkontrolovat napr. pomoci Crystal Disk Info.

Nejjednodussi reseni je zapojit disk z notebooku do jineho pocitace a data zkopirovat na jiny disk v nem, cim drive, tim lepe.

channon22
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Windows 7 - několika desetimin. start, záloha dat? hdd?

Příspěvekod channon22 » 28 bře 2016 17:12

petr22 píše:Obavam se ze harddisk uz odesel. Stav disku lze zkontrolovat napr. pomoci Crystal Disk Info.

Nejjednodussi reseni je zapojit disk z notebooku do jineho pocitace a data zkopirovat na jiny disk v nem, cim drive, tim lepe.

Toho jsem se obával...Vypojil jsem tedy notebook ze sítě. Je reálné zachránit zmíněná data? Nemám s tím zkušenosti, takže budu odkázaný na něčí servis. Máte tušení, kolik tato služba může přibližně stát? (jsem student, takže pro mě velmi důležitá informace)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”