Zdravím. Na Vánoce jsem si koupil SSD disk. Dojdu domů, zapojím ho do SATA portu, spustím pc (bootoval jsem z původního HDD) nastavím přes správu disků cele SSD jako jednu velkou partition a vložím USB s win7.
To co se děje od té doby je peklo.
POkaždé, když zapnu PC, naskočí mi chybová hláška buď něco ve stylu, že chybí winload.exe, nebo že chybí BOOTMGR. Našel jsem několik návodů na internetu, jakože třeba mám zapojit bootovací flashku a spustit opravu, nebo že si mám zkontrolovat pořadí v bootmenu, nebo že se mám podívat přímo do priorit HDD. Nic nepomáhalo.
Naco jsem přišel při zoufalých pokusech o opravu formou pokus/omyl je to, že když zapnu PC s vypojeným SSD, vyhodí to chybu s winload.exe. PC vypnu, připojím znovu SSD, zase pc zapnu a ejhle, najednou se mi v pohodě bootuje systém. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Někde na internetu taky psali, že poškozený disk. To se mi nechtělo zdát, dělalo mi to hned, jak jsem ho koupil.
Děkuju za jakýkoliv rady
SSD disk- bootovaní
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: SSD disk- bootovaní
Právě proto, že to dělá hned jak jsi ho koupil, tak už jsi ho měl dávno reklamovat. Disk má pravděpodobně chybu v napájení. Tím že ho vypojíš, tak se vše zbytkové "vybije" a startuje od nuly.
Můžeš to ověřit i tak, že PC odpojíš na dostatečnou dobu (kterou Ti nepovím) ze zásuvky. Měl bys dosáhnout stejného efektu.
Můžeš to ověřit i tak, že PC odpojíš na dostatečnou dobu (kterou Ti nepovím) ze zásuvky. Měl bys dosáhnout stejného efektu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Vypojuji ho ale jen ze Saty, napájení je pořád připojeno k desce.
Nejak to prestavam chapat.
Proc odpojujes to SSD? Kdyz jsou na nem nainstalovane Windows tak je prece jasne ze to musi psat chybu.
Proc odpojujes to SSD? Kdyz jsou na nem nainstalovane Windows tak je prece jasne ze to musi psat chybu.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Protože je to jediný způsob (na který sem zatím přišel) jak nabootovat OS po opětovném zapojení disku . Když pc spustím hned se zapojeným ssd vyskočí chyba s winload.exe
Napada me jedina moznost: na plotnovem disku jsou ulozena data nutna ke spusteni Windows, ale system zacne bootovat z SSD jeste driv nez je plotnovy disk pripraven.
To formatovani SSD jako jeden velky oddil slouzilo k cemu? Windows na to nainstalovat stejne nejde, musi si disk rozdelit samy.
Skusil bych udelat nasledujici:
1. odpojit z radice vsechny disky krome SSD
2. stahnout treba Parted Magic nebo podobnou linuxovou live distribuci a smazat tabulku oddilu z SSD (partition table)
3. provest cistou instalaci Windows kdyz je pripojene pouze SSD
To formatovani SSD jako jeden velky oddil slouzilo k cemu? Windows na to nainstalovat stejne nejde, musi si disk rozdelit samy.
Skusil bych udelat nasledujici:
1. odpojit z radice vsechny disky krome SSD
2. stahnout treba Parted Magic nebo podobnou linuxovou live distribuci a smazat tabulku oddilu z SSD (partition table)
3. provest cistou instalaci Windows kdyz je pripojene pouze SSD
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 1347
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek