Pomoc spadl mi windows7
Pomoc spadl mi windows7
Zdravim potreboval bych pomoc padl mi windows 7 a chci naformatovat hardisk a nejde mi to dostanu se pouze do prikazoveho radku a kdyz dam prikaz ze se ma formatovat napise mi to Zadejte aktualni jmenovku svazku pro jednotku x:
Re: Pomoc spadl mi windows7
Vítej na fóru PC-HELP!
Podívej se do BIOSu, jestli je tam vidět ten pevný disk, který se snažíš naformátovat.
Podívej se do BIOSu, jestli je tam vidět ten pevný disk, který se snažíš naformátovat.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
ano v biosu je videt
Dodatečně přidáno po 1 minutě 37 vteřinách:
pres jmenovku svazku sem se uz dostal a dal mi to pise Nelze formatovat.Svazek je chranen proti zapisu.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 37 vteřinách:
pres jmenovku svazku sem se uz dostal a dal mi to pise Nelze formatovat.Svazek je chranen proti zapisu.
Aha, takže je tu pořád možnost, že disk je vadný. Já bych se na formátování přes příkazovou řádku vykašlal, ale samozřejmě se můžeš pokusit mu ten readonly atribut odebrat.
Spíše bych vsadil na nabootovaní Parted Magic třeba z Hiren's Boot CD 15.2. Také lze disk vyndat a připojit do jiného PC.
Pokud ho připojíš do jiného PC, tak v tom PC spusť CrystalDiskInfo 6.7.5 a vlož sem log z programu (v programu dej Ctrl+C, sem Ctrl+V).
Ale pokud je vadná elektronika disku, tak ze S.M.A.R.T. výpisu toho disku nemusí být závada patrná.
Spíše bych vsadil na nabootovaní Parted Magic třeba z Hiren's Boot CD 15.2. Také lze disk vyndat a připojit do jiného PC.
Pokud ho připojíš do jiného PC, tak v tom PC spusť CrystalDiskInfo 6.7.5 a vlož sem log z programu (v programu dej Ctrl+C, sem Ctrl+V).
Ale pokud je vadná elektronika disku, tak ze S.M.A.R.T. výpisu toho disku nemusí být závada patrná.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
to nedam do jineho nooteboku kdyz je to jeni znacka nevo jo
-
- Pohlaví:
Do notebooku ne. Do stolního PC jako další disk, aby sis na něj mohl šáhnout v jiném a funkčním systému.
gůgl říká:
V tom případě v Diskpart
SLELECT DISK 1 (je-li to 1) a ATTRIBUTES DISK CLEAR READONLY.
Pravděpodobně bude proti zápisu chráněn celý disk, ne jen svazek.
Pak spusť opět Diskpart, příkazem LIST DISK zjisti číslo toho disku
SELECT DISK 1, příkazem CLEAN vymaž všechny informace o rozdělení disku na oddíly,
příkazem CREATE PARTITION PRIMARY zkus vytvořit nový oddíl, příkazem SELECT VOLUME 1 vyber oddíl na disku a příkazem FORMAT FS=NTFS QUICK se ho pokus naformátovat.
V tom případě v Diskpart
SLELECT DISK 1 (je-li to 1) a ATTRIBUTES DISK CLEAR READONLY.
Pravděpodobně bude proti zápisu chráněn celý disk, ne jen svazek.
Pak spusť opět Diskpart, příkazem LIST DISK zjisti číslo toho disku
SELECT DISK 1, příkazem CLEAN vymaž všechny informace o rozdělení disku na oddíly,
příkazem CREATE PARTITION PRIMARY zkus vytvořit nový oddíl, příkazem SELECT VOLUME 1 vyber oddíl na disku a příkazem FORMAT FS=NTFS QUICK se ho pokus naformátovat.
kdyz sem dal prikaz CLEATE PARTITION PRIMARY napsalo mi to ze progam Diskpart zjistil chybu: Ke zpracovani tohoto prikazu neni dostatecny prostor. Dalsi informace naleznete v protokolu udalosti systemu
Můžeš někde ověřit velikost toho disku? Pokud ne v BIOSu, tak platí ono bootování či přendání disku jinam. Podle mě je KO.
A nesnažíš se formátovat stejnej disk na kterým běží Diskpart?
mam tam pouze jeden disk
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to bude ten problém, nemůžeš formátovat HDD, ze kterého používáš data. Vem instalašku W7 a normálně udělej formát při instalaci a pak je nainstaluj.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 7027
-
od Dyonysos