Acronis

...

Moderátor: Mods_senior

Janek.
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Acronis

Příspěvekod Janek. » 03 úno 2008 08:55

Ahoj rád bych se zeptal zdali když jsem si vytvořil zálohu acronisem pro případ obnovy ,jestli musim nechat program nainstalovany nebo jestli ho můžu z pc odebrat ,spouštěci cd mam udělané,a ještě jestli tu zálohu můžu mít kdekoli mám 3 hardisky jeden rozděleny na C,a D a pak zbyvájící dva samostatně zálohu jsem umístil na D protože už jednou jsem měl problém a zkusil jsem načíst zálohu z vedlejšího disku a acronis ji nenašel musel jsem ji v nouzovém režimu převést právě na to D možná jsem něco zvoral já proto se ptám jestli může být kdekoli nebo fyzicky přítomná na disku i když rozděleném tam kde je windows dík za odpověd.
Pokud nemáš u hlavy zbraň tak jde o ho....http://chs-arsoan.webnode.cz/

file:///C:/DOCUME~1/petr/LOCALS~1/Temp/gifanpr.htm

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Myloš » 03 úno 2008 20:54

Jen pro upřesnění: když jsem si vytvořil zálohu acronisem – předpokládám, že tím máš na mysli program Acronis True Image.

Důležité je pouze to, abys soubor s příponou tib (záloha – obraz disku) načetl programem (Acronis True Image). Je zcela lhostejné, jestli ten program spouštíš z jdoucích windows, z bootovacího CD nebo máš-li jej nainstalován v tzv. Acronis Secure Zone.

Například já ho spouštím z bootovacího CD, v čehož důsledku ho nemám v počítači vůbec nainstalovaný a zálohu přechovávám jednak v počítači (na druhém fizickém disku, takže obnova je hotova raz dva), jednak na externím disku (kdyby něco; oprava z externího disku mi však trvala asi půl hodiny, což je trochu moc).

--------------
DOPLŇUJI:
--------------

Záložní soubor (tib) nemůžeš použít, když ho máš na disku (myslím tím teď stejnou partition), který zálohuješ, protože oprava ho nejdřív smaže a pak ho nahradí zálohou – kderá by však neexistovala, protože by byla mazána.
Je to sice očividné, ale pro jistotu jsem to ještě napsal ;-)

Janek.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Janek. » 04 úno 2008 06:11

Takže díky za odpověd samozřejmě jsem myslel ten stejny program jako ty ale jak už jsem psal jak je možné že když jsem to skoušel poprvé tak mě bootovací disk tu zálohu na druhem hardisku nenašel až když jsem ji převedl na druhou část disku kde mam windows to znamená windows mám C a zálohu jsem musel převést na D což je fyzicky jeden disk je možné že bych něco zvoral podle mě tam toho není moct na zvorání při bootování ,označím cestu a hledal jsem a nic nevím ,jaký je tvuj názor .

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 04 úno 2008 08:01

Acronis True Image Home 11 používám velice často,takže ti sem házím jednoduchý postup jak zálohovat a obnovovat a co odmačkávat.

:bigups: :bigups: :bigups:

Záloha

ObrázekZáloha-Backup
ObrázekNext-Další
ObrázekMy computer-můj počítač
ObrázekDisky a partitions
ObrázekVždy zálohovat oddíl takový,kde je systém nainstalovaný!!!
ObrázekNeoznačovat nic!!!
ObrázekVytvořit si složku na zálohu tam,kde není nainstalovaný systém,tzn. jiný oddíl než kde je nainstalovaný OS!!!
ObrázekVytvořit novou plnou zálohu
ObrázekDefault
Obrázekžádný komentář
ObrázekSpustit vytvoření zálohy(6 GB záloha se provádí zhruba 6 minut)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Obnova

ObrázekRestore-obnova
ObrázekNext-další
ObrázekVybrat složku s uloženou zálohou
ObrázekOznačit
ObrázekObnovit disky a partitions
ObrázekOznačit oddíl,který má být obnoven,což jest oddíl kde je nainstalovaný OS
ObrázekOpět označit oddíl s OS
ObrázekActive-aktivní
ObrázekNext-další a provede se obnova systému(to trvá zhruba 15 minut)
Naposledy upravil(a) jkmaxfli dne 04 úno 2008 08:25, celkem upraveno 4 x.
► Zobrazit spoiler

Janek.
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Janek. » 04 úno 2008 08:07

takhle přžesně to dělam jen tam kde ty maš napsany žádný komentář já tam vložil datum kdyjsem tun zalohu udělal ale to myslím zas takovy problem neni že.

jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 04 úno 2008 08:23

To jsou jen poznámky,tam můžeš napsat cokoli. :bigups:
► Zobrazit spoiler

Zpět na “Vše ostatní (sw)”