Ahoj, včera jsem si koupil novej mikrofon, konkrétně M-Audio Vocal Studio
Hlas v něm mám hodně super, mám k němu ještě popfilter, ale v pozadí je pískání a netuším jak ho odstranit
Zde si to pískání můžete poslechnout: https://www.youtube.com/watch?v=80gcUa1 ... e=youtu.be
Děkuji za každou užitečnou radu.
edit: ve windowsu jsem si nastavil hlasitost 1 bez +dB a formát 2 Kanál, 16bit, 48000Hz (DVD Kvalita)
Nový mikrofon - pískání
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nový mikrofon - pískání
Na úvod dotaz: jak jsi to ticho nahrával - není tam vůbec slyšet hluk z okolí, který mikrofon snímá.
Minimální hodnota, kterou umí zobrazit měřiče na videu na YT je - 60 dB a neukazují nic, tj. úroveň rušení je nižší, než těchto 60 dB. 60 dB není žádná omračující hodnota, ale na druhou stranu nevíme, o kolik je skutečný odstup lepší. A nejedná se o pískání, ale o šum, který je generovaný elektronikou vestavěné zvukové karty (v mikrofonu). Bohužel ani na stránkách M Audio se nedá najít, jaká je zaručovaná hodnota odstupu.
ALE: úroveň rušení je nutné posuzovat ve vztahu k úrovni výstupního napětí při maximálním vybuzení mikrofonu (proto se to jmenuje odstup rušení od užitečného signálu). Připoj mikrofon k počítači a v okně Zařízení pro záznam nastav takovou úroveň, aby při hlasitém (velmi hlasitém) mluvení nebo zpěvu chodily maximální špičky na měřičích v Audacity asi tak k mínus 3. Při stejném nastavení pak nahraj taky kus ticha. Záznam řeči/zpěvu si poslechni při takovém nastavení hlasitosti, která ti neutrhne hlavu a při stejném nastavení hlasitosti si poslechni i ten záznam ticha.
Minimální hodnota, kterou umí zobrazit měřiče na videu na YT je - 60 dB a neukazují nic, tj. úroveň rušení je nižší, než těchto 60 dB. 60 dB není žádná omračující hodnota, ale na druhou stranu nevíme, o kolik je skutečný odstup lepší. A nejedná se o pískání, ale o šum, který je generovaný elektronikou vestavěné zvukové karty (v mikrofonu). Bohužel ani na stránkách M Audio se nedá najít, jaká je zaručovaná hodnota odstupu.
ALE: úroveň rušení je nutné posuzovat ve vztahu k úrovni výstupního napětí při maximálním vybuzení mikrofonu (proto se to jmenuje odstup rušení od užitečného signálu). Připoj mikrofon k počítači a v okně Zařízení pro záznam nastav takovou úroveň, aby při hlasitém (velmi hlasitém) mluvení nebo zpěvu chodily maximální špičky na měřičích v Audacity asi tak k mínus 3. Při stejném nastavení pak nahraj taky kus ticha. Záznam řeči/zpěvu si poslechni při takovém nastavení hlasitosti, která ti neutrhne hlavu a při stejném nastavení hlasitosti si poslechni i ten záznam ticha.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No, prostě ticho v pokoji ve večerních hodínách kdy jsem nemluvil.
Zkoušim všechno, ale ať dělam co dělam, to pískání tam prostě je.
V těch mikrofonech a věcech okolo nejsem uplně znalej, ale proč má vlastně ten mikrofon svojí zvukovku? Nejde nějak vypnout jestli to způsobuje ten šum?
Zkoušim všechno, ale ať dělam co dělam, to pískání tam prostě je.
V těch mikrofonech a věcech okolo nejsem uplně znalej, ale proč má vlastně ten mikrofon svojí zvukovku? Nejde nějak vypnout jestli to způsobuje ten šum?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Zvukovku má proto, aby se mohl připojovat přes USB.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Tohle opravdu není pískání, je to lehký šum kterého se při nahrávání nezbavíš. Zkus udělat nějakou nahrávku s mluvením, ať víme jaký je odstup šumu. Případně můžeš zkusit v Audacity funkci "Noise removal", která je docela fajn.
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Když si to dam opravdu nahlas tak mi to píská do uší.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Dovolím si jednu radu: pokud chceš vyřešit svůj problém, postupuj podle dávaných rad. Jinam je to jako v ordinaci:
- Pane doktore, pořád mně bolí koleno, od minule se nic nezměnilo
- A berete ty prášky, které jsem vám minule předepsal?
- Neberu, ale to koleno pořád bolí.
- Pane doktore, pořád mně bolí koleno, od minule se nic nezměnilo
- A berete ty prášky, které jsem vám minule předepsal?
- Neberu, ale to koleno pořád bolí.
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mám to nastavené podle toho jak jsi psal, ale je to furt stejné.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to reklamuj.
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Slyším to i u ostatních co mají tenhle mikrofon, takže to asi neni žádná vada. Každopádně odstranit to teda asi nejde.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Do budoucna doporučuji kupovat pouze mikrofony renomovaných značek a nedat na popisky vycucané z prstu.
Neexistuje na světě profesionál, který by tento mikrofon používal, jen kvanta amatérů, kteří si na tuto reklamštinu naběhli...
Vytvářejte neuvěřitelně čisté vokály s Vocal Studio, které je postavené na M-Audio technologii, kterou hudební profesionálové používají pro tvorbu, editaci a produkci mnohé světově nejpopulárnější hudby.
Neexistuje na světě profesionál, který by tento mikrofon používal, jen kvanta amatérů, kteří si na tuto reklamštinu naběhli...

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
WinDroid píše:Slyším to i u ostatních co mají tenhle mikrofon...
To jsi měl napsat do prvního příspěvku a mohli jsme dát Vyřešeno už 17 dubna 2016 ve 22:50.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2794
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 13:50
-
-
- 11
- 4957
-
od petr22