Děje - raději přesně popíšu, co vše se děje - s citacemi stavu na monitoru v úvozovkách:
Zapnu notebook, zmáčknu F8, následuje obrazovka
"Upřesnit možnosti spuštění systému Windows - zvolte jednu z možností:". Zde se nachází tyto volby:
Stav nouze
Stav nouze s prací v síti
Stav nouze se systémem MS-DOS
Při zavedení povolit přihlášení
Zapnout režim VGA
Poslední známá funkční konfigurace
Obnovení adresářové služby (pouze pro řadiče domény Windows)
Režim ladění
Zakázat automatické restartování při selhání
Spustit systém běžným způsobem
Restartovat
Zpět k výberu operačního systému
Následně vyberu Stav nouze (šipkami) a potvrdím (Enter)
Následuje další obrazovka s názvem "Vyberte operační systém, který chcete spustit:"
Je zde vypsáno 6 bodů (soudím, že dle Bodů obnovení) - první zeshora "MS Win XP Proffessional" a dalších pět se závorkou "(TuneUp záloha)" - ony osudné změny v registrech jsem činil v aplikaci TuneUp Utilities 2006 a ta si dělá samostatné zálohy, tak zřejmě proto. Přičemž u nich není uvedeno datum či čas (nevím, který je ten nejstarší).
Z těchto položek jsem zatím zkoušel první a poslední, obě se stejným efektem - vyberu opět šipkami, stisknu Enter a začne nabíhat: "Spouštění systému Windows...", následuje "Načítání osobního nastavení..." - to vše je ukončeno pípnutím a zdánlivě úspěšným načtením nouzového režimu - to znamená černá obrazovka s hlavičkou "Microsoft Windows XP (Sestavení 2600.xpsp_atd.)" nahoře uprostřed a s nápisy "Nouzový režim" ve všech čtyřech rozích - ve prostřed je ale okno (ono pípnutí), které potvrzuje vstup do nouzového režimu (citace):
"Systém Windows je spuštěn v nouzovém režimu.
Tento zvláštní diagnostický režim ... (nebudu psát celé) ... nemusí být dostupná některá zařízení.
Pro pokračování v nouzovém režimu klepněte na tlačítko Ano. Pokud chcete obnovit systém do předchozího stavu pomocí funkce Obnovení systému, klepněte na tlačítko Ne."
A zde je právě problém - zde už totiž opět nefunguje ani klávesnice, ani myš - nemohu tudíž stisknout ani Ano či Ne a tím pro mne práce v Nouzovém režimu končí dřív, než mohla začít...
Nezbývá než počítat opět vypnout a trhat si další trsy vlasů... Vím, registry jsou pro zkušené uživatele, ale kdybych je viděl poprvé, kdybych si je celé nezálohoval, kdybych s nimi nepracoval v utilitě, která sama si tvoří zálohy pro možnost vrátit zpět změněná nastavení... KDYBY
Jsem doopravdy zoufalý...