Ahoj,
potřeboval bych poradit. Uvažuji o tom že bych ve svém PC použil dvě různé GK a to jednu pro práci (3D programy Inventor) a druhou na hraní her. Nynější kartu co mám bych nechal na práci protože na ní běží Inventor v pohodě a nemám žádné problémy. Ale chtěl bych si koupit novou a to AMD R9 380 nebo levnější GTX950 na které bych chtěl hrát hry. Je tedy možné mít v PC dvě naprosto rozdílné GK a každou pro jiný účel? Jak to nastavím ve WIN? Kterou mám dát do kterého slotu když jeden je PCIx 16 a druhý 8? Z obou dvou bych musel mít kabelem propojený monitor a přepínat vstupy na monitoru kdybych chtěl pracovat nebo hrát? Máte někdo s tímto řešením zkušenosti?
Děkuji za odpověď
Dvě různé GK v PC
Dvě různé GK v PC
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Dvě různé GK v PC
Můžeš mít každou jinou, a klidné i jiný značky, ale budeš !muset mít monitory připojený vždy tam, kam chceš výstup z nějaký grafiky (pracovní na jeden displej a herní na druhém displeji) možná se milim, ale jiank to podle mě nejde (není možné hnát obraz z grafiky do mobo a z toho do jiné grafiky)
Pokud ta stavajici grafika neni Quadro nebo FirePro tak tak nema smysl kvuli CADu prepinat monitor na horsi grafickou kartu.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Linus má řešení (měl 2 AMD a 2 nvidie v 1 kejse, ale musel přehazovat kabel podle toho na čem chctel hrat) do PCI-e x8 bych dal pracovní, protože nepotřebuje takovou přenosovou rychlost (butcoinminy jsou v podstatě jen v PCI-e x4)
Díky za odpověď. Já bych si klidně nechal jen jednu kartu, ale když nový karty nepodporují zobrazení v Inventoru a já vidím jen kostičky. Může se vyskytnou nějaký problém třeba s Win?
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,
Jakakoliv graficka karta musi podporovat zobrazeni v Inventoru.
Pokud vidis kosticky, tak je to chyba a ne vlastnost.
Muzes z toho udelat screenshot?
Pokud vidis kosticky, tak je to chyba a ne vlastnost.
Muzes z toho udelat screenshot?
Já jsem to řešil i tady na fóru viz příspěvek viewtopic.php?f=96&t=164385. Bohužel screenshot jsem dělal ale nemůžu ho najít. Ještě se vyskytl problém, který jsme v příspěvku neuvedl že byl Inventor neuvěřitelně pomalí.
Nějaké další nápady?
podle mě musí nová grafika normálně s inventorem fungovat a nemusíš mít dvě na hry a inventor. pokud to dělá nepořádek a karta je ok, tak musí být problém v nějakém nastavení/ovaldačích apod...