Zdravím, potřebuji poradit. Potřebuji přeinstalovat notebook. Měl jsem tam Windows 7. Disk stáhnul jsem důležitý data a disk zformátoval. Spustím instalaci, ta probíhá hladce až do chvíle prvního restartu. Po restartu naběhne černá obrazovka a s blikajícím podtržítkem. V biosu mám jako první boot nastavený HDD. Boot instalačních souborů jsem spustil z boot menu. Zkoušel jsem to jak z originálního cd tak z flash disku. Už jsem tohle jednou řešil ale nemůžu si vzpomenout cim to bylo. Napadá někoho něco?
(snad jsem to napsal srozumitelně, píšu z telefonu).
Dodatečně přidáno po 1 hodině 58 minutách 10 vteřinách:
Zatím jsem to vyřešil tím, že jsem nahrál instalační soubory přímo na HDD. Je to docela prasarna, po zapnutí je na výběr Windows7 nebo Windows 7 setup.. Musí se odkliknout Windows 7 ale bezi to jak má. Lepší než být bez PC :)
Problém s instalací Win7
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s instalací Win7
A neměla by být jako první boot CD mechanika?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Kdyz vybere bootovaci zarizeni pres boot menu (jak pise) tak muze byt prvni i HDD, v tom problem neni.
Co to je za instalacni medium Windows 7? Posledni aktualizace je nekdy z konce roku 2014. Neni to nejaka upravena piratska verze, ktera si nacpe na disk loader a proto nefunguje?
Co to je za instalacni medium Windows 7? Posledni aktualizace je nekdy z konce roku 2014. Neni to nejaka upravena piratska verze, ktera si nacpe na disk loader a proto nefunguje?
Není to upravená pirátská verze. Je to originál od DELLu.. To dvd má i polep..dostali jsme ho k jednomu notebooku. K ostatním jsem disk nedostali.. Pouze klíče nalepený ze spodu.. Takže tohle cd používáme pokaždé při reinstalaci jenom pak zadame jo který je zespod notebooku. Normálně bych schopnej tvrdit že je chyba někde v biosu ale není.
E: Přesně, abych nemusel nastavovat jako první boot z cd/dvd a pak to prehazoval na HDD.. Tak to rovnou nastavim na HDD, restartuju a pres bootmenu (někdy f9/f11) dam boot z mechaniky. Tudíž se mi první boot čte z mechaniky ale při dalším restartu už čte z HDD.
E: Přesně, abych nemusel nastavovat jako první boot z cd/dvd a pak to prehazoval na HDD.. Tak to rovnou nastavim na HDD, restartuju a pres bootmenu (někdy f9/f11) dam boot z mechaniky. Tudíž se mi první boot čte z mechaniky ale při dalším restartu už čte z HDD.
Z jakeho roku je to DVD?
Instalacni DVD z roku 2009 a z roku 2014 se podstatne lisi podporovanym hardwarem.
Instalacni DVD z roku 2009 a z roku 2014 se podstatne lisi podporovanym hardwarem.
Není to prasárna, prostě nainstaluješ z hardu a pak instalačku smažeš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2446
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
05 črc 2024 18:52
-
-
- 8
- 7814
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3968
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
-
- 4
- 3445
-
od lukas222