Spotřeba elektřiny PC

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Magnat
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 06 úno 2008 17:43

jkmaxfli píše:
mike007 píše:No já ho pochopil tak, že nejdřív vypne počítač a pak nakonec když je vše vypnuté, tak vypne i rozdvojku...

A jinak bych doporučil koupit rozdvojku s vypínačem a ten pokaždé po vypnutí PC taktéž vypnout

Je na té větě něco, čemu nerozumíš? :lol:

Bylo tím myšleno,že se PC úplně odpojí od elektrického napětí,to nedělá dobře kondenzátorům,proto existuje režim STANDBY. :bigups:

Ja teda monitor u kompu vzdy vypnu pres tlacitko i ze standby modu,ale je pravda,ze u televice a veze a ruznych prehravacu se to nedela,aspon ne u nsa,ale zato vsechny kuchynsky pristroje se po pouziti az na lednicky a mikrovlnky taky vypinaji,je to zvlastni pristup,chtelo by to centralni rizeni domacnosti ;)
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

Reklama
Pacmen123
nováček
Stav:

Re: Spotřeba elektřiny PC

Příspěvekod Pacmen123 » 20 črc 2011 11:01

Ahoj,

přišel účet za elektřinu ouha...

chci se zeptat, 1 hodina průměrného provozu počítače mi žere 0,230 kWh, kolik ta hodina stojí?
Myslel jsem si, že tuto částku vynásobím částkou za kWh, která je 5,75Kč a vyjde mi cena za hodinu provozu (1,32 Kč)

Což za měsíc při denním odběru 12 hodin a modelových 31 dnech i s víkendy dá 443 Kč / měsíc.

Ale vyúčtování za celou domácnost bylo přes 2 100 Kč a za druhou domácnost v domě, která má obdobné složení spotřebičů bylo jen vyúčtování 500 Kč s tím, že v druhé domácnosti není PC.

Kde jsem udělal chybu při výpočtu, předpokládám, že ten odběr +/- v rozdílu z 2100-500 je za PC 1600,- (jasné bude to asi méně, více tu vaříme, pereme, myjeme nádobí než v druhé domácnosti) takže si strhnu ještě - 500,- a odhadem za PC jsem zaplatil 1100,- Kč / měsíčně, jaktože mi ale při měření vyšlo 443 Kč / měsíc?

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 20 črc 2011 11:04

Vítej na PC-Help!

Předpokládám, že se jedna o vyúčtování roční - pak ten rozdíl asi nedohledáš, je to stokoruna měsíčně a ta uteče ani nevíš kde.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 20 črc 2011 11:41

No, za rok dva litry, to bych kvičel blahem... :lol:

Jseš si jistý, že si vezme jen čtvrt kilowathodiny? Měřil jsi to v klidu, nebo v zátěži, třeba při hře. Čím jsi to měřil, třeba měřič kecá. Co třeba mrazák? Není to již stařeček, který víc žere, než chladí? Doporučil bych zatím nevyvozovat závěry a více se zaměřit na jednotlivé spotřebiče. Možná je v tom PC nevině :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Pacmen123
nováček
Stav:

Příspěvekod Pacmen123 » 20 črc 2011 12:35

No právě, že 2100,- / za měsíc zálohy. A spotřebiče máme doma nové, maximálně 2 roky staré...

Pc jsem měřil v zátěži, normálně jsem celý den pracoval tak jak pracuji, hry nehraji.

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 20 črc 2011 13:25

Nemáte náhodou takový ty sousedy, co neplatěj a připojujou se na černo ke svejm sousedům? :lol:
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”