U nově koupené MB, chybí přípojka
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: U nově koupené MB, chybí přípojka
Tak jak to výrobce navrhnul, tak to je, a že je to navrhnuté blbě, to u této značky nepřekvapuje...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Děkuju moc za rady a hlavně i z tou redukcí z USB 3.0 na us 2.0, bohůžel se těď s váma radím bez přítomnosti PC, nečekal jsem tak rychlou reakci bratr s ním přijede zas za hodinu a nemohu posoudit jestli si vše pamatuji správně ze včerejška. Tak se omlouvám jestli jsem něco špatně neřekl a zbytečně z váš nevysával sílu cenýmy rady. Zatím děkuju, pak doplním na co jsem přišel.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Ať si koupí rozbočovač, když potřebuje tolik USB. Ten si vyvede za stolem na stůl a máte po problémech...
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Pak dej vědět, jaké konektory tam opravdu jsou a uvidí se 

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Jinak s tím usb 3.0 v tom předním panelu si pamatuji určitě správně a to že nefunguje bez zapojení do toho slotu na základovce - do toho obyčejnýho. Tak je teda možný že ta bedna je fakt srá*č..
Dodatečně přidáno po 2 hodinách 51 minutách 2 vteřinách:
Zdravím, tak co jsem zjistil - že jsem idiot a usb 3.0 funguje i když se vypojí čtečka karet i ty 2 usb. Tak řešení je že buď budou zaplý ty 2 USB-čka a nebo čtečka karet...
Nechápu jediný - a to že (pravděpodobně) neexistuje redukce na rozdvojení JUSB konektoru na základovce... hledal jsem od včerejška minimálně na 15 webech i zahraničních a nenašel jsem nic.
Když si ale vemu že klasický usb konektor jde rozdvojit tvz. do nekonečna - tak podle mě musí jít rozdvojit i tento, myslím si že ho nevyrábí jen ze dvou důvodů - nechtějí kazit trh kvůli nutnosti koupit dražší základní desku a nebo kvůli minimální poptávce..
Co jsem koukal na ty konetktory, tak by mělo být velmi jednoduchy je spojit tvz. červený s červeným - atd.. bohůžel jsem se nedočetl jestli to funguje stejně jak u klasického schéma USB a bojím se abych nevypálil novou základovku..
Jinak k tý redukci, na obrázku vydím jako jediný normální rešení - zapojit do normálního usb v zadu na bedně, natáhnout dovnitř a napojit na to ten zajimavej kabel JUSB.. a budu muset koupit dva, protože jsou dvě usb v tý široký koncocce -
Dodatečně přidáno po 3 hodinách 14 minutách 6 vteřinách:

tohle je ukázka profi photoshop úpravy a myslím že to udělám takhle zajimavě...
nic jinýho mě zatím nenapadá, horší bude spojit ty drátky, koukám že nemájí stejnou barvu ale 8 různých barev v tý široký koncovce..
Dodatečně přidáno po 2 hodinách 51 minutách 2 vteřinách:
Zdravím, tak co jsem zjistil - že jsem idiot a usb 3.0 funguje i když se vypojí čtečka karet i ty 2 usb. Tak řešení je že buď budou zaplý ty 2 USB-čka a nebo čtečka karet...
Nechápu jediný - a to že (pravděpodobně) neexistuje redukce na rozdvojení JUSB konektoru na základovce... hledal jsem od včerejška minimálně na 15 webech i zahraničních a nenašel jsem nic.
Když si ale vemu že klasický usb konektor jde rozdvojit tvz. do nekonečna - tak podle mě musí jít rozdvojit i tento, myslím si že ho nevyrábí jen ze dvou důvodů - nechtějí kazit trh kvůli nutnosti koupit dražší základní desku a nebo kvůli minimální poptávce..
Co jsem koukal na ty konetktory, tak by mělo být velmi jednoduchy je spojit tvz. červený s červeným - atd.. bohůžel jsem se nedočetl jestli to funguje stejně jak u klasického schéma USB a bojím se abych nevypálil novou základovku..

Jinak k tý redukci, na obrázku vydím jako jediný normální rešení - zapojit do normálního usb v zadu na bedně, natáhnout dovnitř a napojit na to ten zajimavej kabel JUSB.. a budu muset koupit dva, protože jsou dvě usb v tý široký koncocce -

Dodatečně přidáno po 3 hodinách 14 minutách 6 vteřinách:

tohle je ukázka profi photoshop úpravy a myslím že to udělám takhle zajimavě...

Takže jestli to dobře chápu, z předního panelu case vede 1 kabel s interním modrým usb 3 konektorem a dva kabely s interním černým usb 2 konektorem (2x5 pinů), u kterých je jeden pro dvě přední USB2 a druhý pro čtečku karet. Zapojit ty redukce by nemel být problém, do toho konektoru z předního panelu je napicháš podle jména, jak jsou v tom konektoru na desce:
černej - GND, červenej - +5V, bílej - P-, zelenej - P+

černej - GND, červenej - +5V, bílej - P-, zelenej - P+

CPU: Intel i5 2500K | MB: Asus Maximus V Formula | GPU: Asus Strix R9 390 OC 8GB | RAM: Kingston Savage 2x8GB | PSU: Enermax Platimax 850W | SysSSD: Samsung SSD 840 PRO Series | Keyboard: Trust Easy Scroll Silverline | Mouse: A4Tech XL-740K + Asus ROG SICA | Case: Sharkoon Scorpio 2000 | Monitor: ASUS MG248+LG L226W+Benq FP94VW | Water cooling CPU+GPU+MB
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 19062
-
od cemel
Zobrazit poslední příspěvek
30 led 2025 21:02