Ano, to je teorie dle Microsoftu.
Praxe je takova, ze preprodejem te OEM verze se z OEM stava plna verze, at se to Microsoftu libi nebo ne, musi umoznit aktivaci pomoci stejneho produktoveho klice i na dalsich pocitacich.
"Když si koupíš skládané PC, které skládal někdo doma, tak klíč který na něm bude nalepen, už ten, kdo PC skládal použil, takže nepůjde použít jinde."
Jenze muze prodat samostatne jak PC, tak licenci Windows a Microsoft bude muset pouziti stejneho klice jinde akceptovat.
Jak zdarma získat licenci na Windows 10 do budoucna?
Re: Jak zdarma získat licenci na Windows 10 do budoucna?
uff, tak já fakt nevím, asi to snad udělám fakt tak, jak tu prvně psal forjoyrider, že si vložím do PC jinej HDD, na něm nainstaluju a aktivuju Win 10 původním klíčem ze sedmiček, a pak tam zas dám původní disk. A kdyby byly nějaké problémy, tak koupím další licenci a tu přiřadím k původnímu HDD se sedmičkami. To je neprůstřelné řešení!
Ano, tak to je nejjednodussi.
Ciste technicky instalace do virtualu = druha licence Windows.
Ciste technicky instalace do virtualu = druha licence Windows.
Tak já se na něco taky přizeptám, mám nainstalované Windows 10 Home 64 bit, a chci nainstalovat Windows 7 PRO 64 bit.
Tu 10 mám nainstalovanou na jednom disku, a tu W7 chci nainstalovat na druhý disk a ten kde je teď ta 10 naformátovat a použít na jiné soubory.
Takže když mám teď aktivovanou W10 a hodím si tam Windows 7, budu mít tu W10 už taky zdarma do budoucna?
// Akorát tuším že ta Win7 Home Premium, z které jsem upgradoval na W10 nebyla origo, dá se teď nějak zpřístupnit úplně origo verze když mám OEM klíč na W 7 PRO 64 bit?
Tu 10 mám nainstalovanou na jednom disku, a tu W7 chci nainstalovat na druhý disk a ten kde je teď ta 10 naformátovat a použít na jiné soubory.
Takže když mám teď aktivovanou W10 a hodím si tam Windows 7, budu mít tu W10 už taky zdarma do budoucna?
// Akorát tuším že ta Win7 Home Premium, z které jsem upgradoval na W10 nebyla origo, dá se teď nějak zpřístupnit úplně origo verze když mám OEM klíč na W 7 PRO 64 bit?
Je možný tento případ: Mám W7 koupenou z aukra (asi OEM),aktivovanou na konkrétní MB.Odejde mi deska ,tak koupím třeba celý nový HW i windows.Můžu tu starou (aktivovanou) prodat někomu dalšímu ?
Licence koupena na Aukru/Ebay je plna verze, prenositelna na jiny pocitac.
Licence je koupena jako OEM.To jako když mi odejde deska ,tak W7 můžu použít na jinej počítač a znovu aktivovat ? To se mi nějak nezdá...
Prvnim preprodejem OEM licence prestavaji platit jeji omezeni.
Takto rozhodla nase milovana EU ve sve neskonale moudrosti a tak to bude, Microsoft s tim nic udelat nemuze.
Takto rozhodla nase milovana EU ve sve neskonale moudrosti a tak to bude, Microsoft s tim nic udelat nemuze.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3891
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
30 črc 2024 21:38