Přeji pěkný den.
Hrabal jsem se v PC a sundal jsem i chladič od CPU - byla potřeba nová teplovodivá pasta. Použil jsem, pokud se nepletu, Arctic Freeze, nebo jak to je MX-4 na AMD FX-8350 a chci se zeptat, jestli to je v pořádku. Rozetřel jsem ji neokousanou, rovnou kartou.
Pasta na CPU
Re: Pasta na CPU
Z fotky to vypada celkem ok. Muzes to rozetrit i prstem v sacku staci jen tenka vrstva.
Naposledy upravil(a) vuLva dne 03 čer 2016 19:24, celkem upraveno 1 x.
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i9-9900K @ 4,9GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + ADATA SX8200 PRO 2TB + Samsung SpinPoint M9T 2TB - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz + 24" DELL P2419H
- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano je to v pořádku :) stačí jak zrnko rýže.. a rozetřít malou vrstvu pasty po celé ploše CPU
Uff, to se mi ulevilo...
takže by to topit nemělo? Před výměnou pasty byly teploty cca 15°C, v zátěži max. 62°C. Tak se ještě ozvu s ještě jednou věcí.
Dodatečně přidáno po 51 minutách 8 vteřinách:
Tak nic, teplota se zvedla z původních cca 55°C na 66°C... Jen bych chtěl podotknout - používám základní chladič a CPU je taktované na 4.2GHz, měl bych to snížit?

Dodatečně přidáno po 51 minutách 8 vteřinách:
Tak nic, teplota se zvedla z původních cca 55°C na 66°C... Jen bych chtěl podotknout - používám základní chladič a CPU je taktované na 4.2GHz, měl bych to snížit?
Nevím co všichni máte s tím roztíráním pasty, když tímto způsobem následně po celý natřený ploše vznikají vzduchový bubliny a následek toho může být právě např. špatný odvod tepla.
NuM3Ro píše:Nevím co všichni máte s tím roztíráním pasty, když tímto způsobem následně po celý natřený ploše vznikají vzduchový bubliny...
Bobek ti neudělá čtverec třeba, ty teploty nedělá pasta ale taktované cpu na box chladiči
Case: Fractal Define R5 4x fan Noctua Redux.
Cpu: AMD Ryzen 5 2600
Psu: EVGA SuperNOVA 750 G2 750W
Gpu: MSI GeForce GTX 1660 SUPER GAMING X
Ram: Corsair DDR4 3600MHz CL16
MB: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II
Cpu: AMD Ryzen 5 2600
Psu: EVGA SuperNOVA 750 G2 750W
Gpu: MSI GeForce GTX 1660 SUPER GAMING X
Ram: Corsair DDR4 3600MHz CL16
MB: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II
Bobek sice nerozetře pastu po celý ploše, ale to co rozetře je zcela vyplněná vrstva mezi procesorem a chladičem bez mezer a to mi přijde účinnější. A pokud píše, že mu šly teploty nahoru po výměně (nic tu není o tom, že by taktoval s výměnou), tak to evidentně právě pastou bude a nebo případně špatně přidělaným chladičem.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Každý to dělá jinak, každý si stojí za svým. Já používám kříž 
https://www.youtube.com/watch?v=-hNgFNH7zhQ

https://www.youtube.com/watch?v=-hNgFNH7zhQ
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Zkoušel jsem rozdíl mezi hráškem, křížem, čárou a rozmazáním pomocí příslušné věcičky, co je k pastě Gelid GC. Rozdíl tam nebyl žádný. Za to v pastě ano.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Na AMD původní chladič vyhoď, pořiď něco většího. Ono tam ty stock chladiče sotva stačí na stock frekvence, natož pak když chceš taktovat. Doporučuju Gelid Tranquillo nebo SilentiumPC Fera. Jinak tvoje roztírání pasty je ok, jen bych možná přidal ještě jednu malou "kuličku" doprostřed, ať se tam pak rozplácne a vyplní nerovnosti v povrchu líp.
Právěže teď žádné peníze nemám, v létě, až půjdu snad na brigádu, nějaké mít budu. :/
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
CPU pasta 2 roky stará, neotevřená... Mohu použít...?
od TomiDomi » 28 říj 2024 22:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 1734
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
29 říj 2024 20:08
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”