Vadný HDD ?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ExecuteCZ
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Vadný HDD ?

Příspěvekod ExecuteCZ » 10 čer 2016 22:51

Ahoj, prosím o radu, mám takoví problém co se týče HDD. Když hraju nějakou hru, tak mi to brzdí někdy celkem dost FPS a při načítání objektů se to taky někdy seká, dokonce mi to někdy hodí modrou smrt. Když jsem jednou něco dělal na pc, brouzdal jsem na netu tak mi to hodilo modrou smrt resetlo to PC a potom v biosu to ani HDD nenašlo, pomohlo až vypnutí a znovu zapnutí PC. Taky v HD Tune mi to jednou psalo že jsou 3 vadné sektory ale ted' už zase ok. Takže se domnívám že by to mohlo být tím diskem teda asi tak na 90% Jen nutno podotknout, všechny komponenty vyměněny až teda na RAM a to HDD, ram jsem testoval v Diagnostice Paměti ale nic to nenašlo. Děkuji za odpověd'.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vadný HDD ?

Příspěvekod Uziv00 » 11 čer 2016 00:23

Dej sem screen z CrystalDiscInfo.

ExecuteCZ
nováček
Stav:

Příspěvekod ExecuteCZ » 11 čer 2016 08:53

V CrystalDiskInfo mi to píše že je stav dobrý. ale nevím co přesně je: Počet chyb čtení. Já jsem si právě koupil novou základovku a problémy jsou menší. Když jsem totiž měl starou, tak mi to třeba 1,2x seklo internet a potom i celí PC třeba když jsem si pustil Film ve VLC a stahoval jsem tak se film komplet seknul a i PC. Jo a třeba nedávno jsem hrál GTA 5 Potom při skončení mise v Online mi to hodilo modrou smrt zmazalo mi to SinglePlayer postup a snad i mody do skyrimu. Reinstal Windows nepomohl. Třeba u Batman Arkham Knight se seká i zvuk.
Přílohy
Bez názvu.jpg

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 11 čer 2016 11:00

Disk vypadá OK. Jak dloho je systém nainstalován a jaký?
Jaký je ostatní HW?
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 12 čer 2016 15:44, celkem upraveno 1 x.

ExecuteCZ
nováček
Stav:

Příspěvekod ExecuteCZ » 11 čer 2016 15:46

Systém je nainstalován asi 2 až 3 měsíce předtím jsem měl asi 5 reinstalů a furt to stejné.

MB ASUS 970 pro gaming/aura
GK MSI GTX 970 4GB
HDD WD Blue 1TB
8 GB RAM 1600Mhz CL10
AMD FX 8350 4.0Ghz
Case Zelman Z11
Power Forton Hyper 700W
Windows 10 Pro

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 12 čer 2016 14:24

Zkus otestovat disk utilitou od výrobce - http://support.wdc.com/downloads.aspx?lang=en .
Jaké jsou teploty?

ExecuteCZ
nováček
Stav:

Příspěvekod ExecuteCZ » 12 čer 2016 18:28

Teploty jsou v cajku, ale v té utilitě to ani nenajde ten disk. Píše to: připojit podporovaný disk.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 12 čer 2016 19:11

Pak doporučuji disk vyjmout, připojit do jiného PC a zkusit tam. Pokud se bude chovat nevhodně, či ho utilita také nenajde, bude chyba v něm. Pokud bude v pořádku, pak bude vadná základovka.

ExecuteCZ
nováček
Stav:

Příspěvekod ExecuteCZ » 12 čer 2016 20:14

Já si myslím že je problém v tom HDD. Protože když jsem měl starou zakladovku od gigabyte, tak mi to dělalo taky a dá se říct že i to samé. Ted' jsem si koupil novou základovku a v té základovce jsou nějaký vylepšený prvky co se týče HDD, tak možná proto to je méně ale přece. A jak už jsem psal: jednou mi to hodilo modrou smrt a HDD bios nenašel až po vypnutí a zapnutí PC a to není jenom tento případ. Takže by to mělo být určitě tím HDD. No objednal jsem noví HDD Black, tak snad to přestane, protože jak jsem psal všechny komponenty jsou vlastně nové, tak uvidím. Každopádně děkuji za pomoc. :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • vadný/přehřátý HDD? Příloha(y)
    od Dergon » 27 črc 2024 11:51 » v Problémy s hardwarem
    12
    3893
    od Dergon Zobrazit poslední příspěvek
    28 črc 2024 20:47
  • Padá internet, vadný modem?
    od Signalista97 » 03 říj 2024 18:45 » v Sítě - hardware