Zdravím, zítra mi příjde grafická karta GTX 950 oc 2gb a mám pár dotazů..
1.než odšroubuju starou graf. kartu měl bych odinstalovat její ovladače ?
2. když dám asus gtx 950 do pci x16 následně našroubuju kabely od zdroje, které byly zapojeny ve staré grafice můžu zapojit i do nové karty ? Jedná se o kabel PCIE
3. Měl bych vědět něco, co se týče výměn graf. karet ?
4. Když potom zapnu pc stačí dát CD s ovladači a nainstalovat?
5. Kdybych náhodou špatně zapojil kabel od zdroje myslím tím PCIE kabel, asi to zhoří, co ?
Instalace grafiky Vyřešeno
Re: Instalace grafiky
1. Pokud puvodni karta je Nvidia tak ne
2. Ano
3. Nesahat na vodive plochy (PCI-E konektor na karte a pod.)
4. Na CD je historicky ovladac, je potreba aktualni z webu (pokud uz neni nainstalovan od predchozi karty)
5. Nelze zapojit spatne, nezasunes ho tam
2. Ano
3. Nesahat na vodive plochy (PCI-E konektor na karte a pod.)
4. Na CD je historicky ovladac, je potreba aktualni z webu (pokud uz neni nainstalovan od predchozi karty)
5. Nelze zapojit spatne, nezasunes ho tam
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Odpojíš, zapojíš novou, odinstaluješ ovladače (pokud byla AMD) přes program, který na googlu najdeš pod AMD Uninstall Tool (jen ze stránek AMD). Nainstaluješ Nvidia ovladače. Tento celý krok přeskočíš, pokud máš Nvidii.
PCIE kabely zapojíš normálně do konektoru, co bys tam měl špatně zapojit? Až to cvakne, je to tam.
Z CD nic neinstaluj, neaktuální ovladače.
Ano měl bys o výměně vědět to, že se žádný kabely nešroubují...
PCIE kabely zapojíš normálně do konektoru, co bys tam měl špatně zapojit? Až to cvakne, je to tam.
Z CD nic neinstaluj, neaktuální ovladače.
Ano měl bys o výměně vědět to, že se žádný kabely nešroubují...
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Co jste myslel prosím tím nesahat na vodive plochy?
Nějak se nam tady mísí názory , měl bych odinstalovat ovladače před tím než odpojím starou graf. kartu a zapojím novou ?
Pokuď jsem pochopil odšroubuju starou graf. kartu, zapojim do pcie x16 novou zapojim ji PCIE kabelem jako byla ta stará, zapnu PC odinstaluju ovladače od AMD grafiky a nainstaluju nvidia ovladače , je to tak?
Ovladac neodinstalovavat, pokud jsou obe karty jedne znacky, protoze je stejny i ovladac. Pri vymene AMD za Nvidii odinstalovat.
Kdyz vytahnes kartu ze slotu, mas zespoda karty konektor kterym se strka do PCI-E slotu s pozlacenyma ploskama - tak na ten pokud mozno nesahej.
Kdyz vytahnes kartu ze slotu, mas zespoda karty konektor kterym se strka do PCI-E slotu s pozlacenyma ploskama - tak na ten pokud mozno nesahej.
možná budu za tupce, ale poslali by jste mi správne ovladače na https://www.czc.cz/asus-gtx950-oc-2gd5- ... 99/produkt nechci riskovat, že bych stáhl nějaké špatné...
http://www.nvidia.com/Download/index.as ... -usvyplnit 4 políčka snad zvládneš, když nainstaluješ nový ovladač, tak starý(staré) klidně smaž aby nezabíraly místo.
Už jdu na to, ale chci se zeptat ten AMD unninstal tool vymaže vše od AMD, já mám AMD procesor nevymaže mi to ovladače i na něj ? To by bylo pak asi špatný, ne?
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
"...The AMD Clean Uninstall Utility will attempt to remove any previously installed AMD Catalyst™ display and audio drivers..."
Sestava v profilu.
Prosim muzou tam byt tyhle nalepky? Jsovna mi nejake kody. Bojim se ze by shoreli nebo to tam muze byt?
Každopádně je tam nech, nic se jim nestane.
Case: Fractal Define R5 4x fan Noctua Redux.
Cpu: AMD Ryzen 5 2600
Psu: EVGA SuperNOVA 750 G2 750W
Gpu: MSI GeForce GTX 1660 SUPER GAMING X
Ram: Corsair DDR4 3600MHz CL16
MB: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II
Cpu: AMD Ryzen 5 2600
Psu: EVGA SuperNOVA 750 G2 750W
Gpu: MSI GeForce GTX 1660 SUPER GAMING X
Ram: Corsair DDR4 3600MHz CL16
MB: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II
Kdyby měly shořet, tak tam nebudou 

AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Reklamace Přehřívající Se Grafiky Příloha(y)
od MichaelSR » 21 srp 2024 15:51 » v Problémy s hardwarem - 24
- 9644
-
od MichaelSR
Zobrazit poslední příspěvek
26 srp 2024 02:03
-
-
- 4
- 2319
-
od FELINY
24 zář 2024 17:18
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4980
-
od kecalek
22 led 2025 11:01
-
-
- 12
- 2673
-
od Sirkosta