Problém s upgrade na Windows 10 Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s upgrade na Windows 10

Příspěvekod vlazy » 27 čer 2016 11:52

Mám legální 64 bitový Windows 7 Home Premium a dnes v noci jsem chtěl upgradovat na Windows 10, ale nastal problém. Po kliknutí na "Upgradovat hned" se zobrazilo spouštění stahování.
stahování.jpg
Nevím jestli se tím začal Windows už stahovat a nebo se pouze stahování připravovalo. Když jsem ale sledoval zaplnění disku tak na něm nic nepřibývalo. Po asi 100 minutách čekání se zobrazila informace, že Windows 10 nešlo nainstalovat.
Windows 10 nešlo nainstalovat.jpg
Tím byl konec celého upgrade. Zkusil jsem počítač restartovat a upgrade opakovat, ale když jsem viděl, že po několka minutách se nic nezačalo stahovat tak jsem to zrušil a ukončil. Tušil jsem, že s tím upgrade budou asi problémy a ukázalo se, že jsem se nemýlil. Není to asi až tak jednoduchá záležitost jak to na první pohled vypadá a jak o tom někteří píšou.
Nyní bych potřeboval poradit jak to upgrade na Windows 10 bezproblémově provést. Možná ten Windows 10 bude nyní třeba do počítače nějak "násilně narvat", ale toho se obávám, že při mých znalostech v tomto oboru bych to nemusel dostatečně dobře zvládnout. Nerad bych se dostal do situace kdy se mi Windows 7 zruší a Windows 10 pořádně nenainstaluje čímž budu mít počítač nefunkční.
Nemůže být náhodou příčinou těch problémů s upgrade to, že předtím jsem troch pročistil počítač CCleanerem a SUPERAntiSpywarem? Mám na mysli to jestli se tím nevyčistily i nějaké soubory potřebné pro to upgrade.
Jsem z toho dost zklamaný a nervozní.

:thumbdown:

Reklama
RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Problém s upgrade na Windows 10

Příspěvekod RIKI22 » 27 čer 2016 12:37

Stiahni si nástroj MediaCreationTool , spusť to a stiahni si Win10 pre svoj PC sám.Potom spusť cez win a máš to oveľa jednoduchšie, ako cez aktualizácie.Najlepšie je aj tak, potom spraviť čistú inštaláciu cez boot s formátom C.
https://www.microsoft.com/sk-sk/software-download/windows10

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 27 čer 2016 14:14

RIKI22:
Děkují za radu, ale připadá mi to na mne trochu složité. Nerad bych si s tím nadělal nějaké zbytečné problémy.
V minulosti se mi už několikrát Microsoft pokoušel to upgrade spustit a spustilo se i stahování toho Windows 10, ale protože jsem nechtěl ještě upgradovat tak jsem to vždy zrušil. Nyní kdy jsem se pro to upgrade už rozhodnul tak mi to zase nejde stáhnout. Myslím, že když to už v minulosti šlo stahovat, tak by to snad mělo jít stáhnout i nyní. Microsoft to má možná až příliš hodně překombinované.

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 27 čer 2016 17:08

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 27 čer 2016 18:50

x-rated:
1) Měl jsem to nastavené tak jak je to uvedené na té stránce a tak jsem to i ponechal.
2) Možná to večer vyzkouším.
3) Pro mne zcela nepoužitelné informace. Stránka je bohužel v angličtině kterou neznám. :-(

Nyní mi běží už asi více jak 2 hodiny Windows Update a v něm Stahování Windows 10. Na disku, ale není vidět, že by se pomalu zaplňoval a tak není jisté jestli se ten Windows 10 skutečně stahuje. Za tu dobu by tam snad měl nějaký GB přibýt, ale podle vlastnosti disku C je využité a volné místo stále stejné. Nevím jestli v této situaci to klidně můžu zastavit a ukončit nebo to ještě tak nechat a počkat co se bude dít dál.

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 27 čer 2016 20:18

vlazy píše:3) Pro mne zcela nepoužitelné informace. Stránka je bohužel v angličtině kterou neznám. :-(

1) select edition -> windows 10 -> confirm
2) choose one -> czech -> confirm
3) 64-bit Download
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 27 čer 2016 20:54

x-rated píše:1) select edition -> windows 10 -> confirm
2) choose one -> czech -> confirm
3) 64-bit Download
Pro mne zcela nepoužitelné informace. Nevím o co se jedná a pak jsem přece psal, že neznám angličtinu. :-(

Jinak ta aktualizace se mi po asi více jak 3 hodinách ukončila a nainstalovalo se mi nějakých 46 aktualizaci pro Windows 7 a Office. Nyní jsem znova spustil Windows Update a ukazuje mi to, že by to mělo stahovat Windows 10, tak snad se to bez problémů stáhne a to upgrade se konečně provede bez problémů.
aktualizace.jpg

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 27 čer 2016 21:02

To jsou polozky ktere mas zvolit ve vyberu na te strance, k tomu neni potreba znalost anglctiny kterou se uci uz sestilete deti, k tomu staci umet cist - protoze co mas vybrat tu mas napsano.

Troufam si dokonce tvrdit, ze vybrat nejdriv Windows 10, pak Czech a pak 64bit dokaze kazdy bez jakekoliv napovedy.

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 27 čer 2016 21:12

petr22 píše:To jsou polozky ktere mas zvolit ve vyberu na te strance,
Tak to bylo třeba napsat.
petr22 píše:znalost anglctiny kterou se uci uz sestilete deti,
Bohužel já nejsem šestileté děcko. Je mi mnohem víc a za mých dětských let mi ve škole cpali do hlavy nedobrovolně povinně trochu jiný jazyk.

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod RIKI22 » 27 čer 2016 22:53

Možno by Ti pomohlo niekedy , ak to budeš potrebovať, stránku otvoriť napr. v Google Chrome a vybrať možnosť Preložiť túto stránku.

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Problém s upgrade na Windows 10  Vyřešeno

Příspěvekod vlazy » 28 čer 2016 00:13

RIKI22 píše:Možno by Ti pomohlo niekedy , ak to budeš potrebovať, stránku otvoriť napr. v Google Chrome a vybrať možnosť Preložiť túto stránku.
Ano to jde i v jiných prohlížečích a občas to používám. Bohužel ten Googlovský překladač některé stránky nedokáže přeložit a ne vždy je ten překlad natolik dokonalý, že se v tom dá dobře vyznat, ale jinak je to dobrá věc.

Tak se mi konečně povedlo ten Windows 10 stáhnout a pak se sám spustil i ten upgrade. Navzdory mým obavám to až na ten počáteční problém se stahováním už pak dál proběhlo bez problémů. Snad se vše upgradovalo správně a nenastanou ještě nějaké problémy. Nyní bude trochu práce s ponastavováním všeho (hlavně barvy a velikosti písma) tak aby to odpovídalo mému vkusu a zrakovým potřebám. Snad to Windows 10 umožňuje podobně tak jak to umožňoval Windows 7 a jiné předchozí Windowsy. To jak je to nastavené nyní po tom upgrade je to ponastavované docela dost hnusně.
Jinak děkují všem kdo jste se mi snažili radit a pomoct tak s tím upgradováním.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”