Příspěvekod Hikorust » 30 čer 2016 15:18
Když jsem se díval jak mohu upgradovat AMDčko, tak jsem upřimně nikde nenašel nějakou vhodnou a smysluplnou náhradu za FX6350. Pročetl jsem mraky článku a vychází mi z toho, že upgradovat na 8xxx nemá význam a 9xxx má být údajně strašný odpad.
Intel jsem neměl, ale podle recenzí má i ta I5 lepší výkon v jednotlivém jádru jak osmijádro od AMD. Nevím jestli jsem narazil na špatný kus desky, ale celkově ta sestava dost topí a to mám slušně odvětraný case.
Stejně tak jsem nikdy neměl grafiku od Nvidie. Vystřídal jsem tři radeony a vždy jsem narazil na problémy s ovladači a musel jsem zůstat u starých. Stejný problém mám i teď s R9 380. Pokuď jde o grafiku, tak se nebráním ani jednomu z výrobců. Hodně lidé z okolí mi tvrdilo, že má Nvidie lepší podporu, pokuď jde o ovladače, ale jak jsem říkal, osobní zkušenost nemám.
O RX480 jsem přemýšlel, ale zatím vycházeji rozporuplné recenze a mě by stačila ta 4gb verze, která zatím není nikde k prodeji a měla by být levnější.
CoolerMaster H500M + 5xNoctua A15, i9 9900k + Noctua NH-D15, RTX 3080 Asus ROG Strix OC, Asus Z390 ROG Maximus XI Hero, Patriot Viper RGB 4133 - 16GB, Corsair HX1200, Samsung 980 PRO 2tb, PM863 - 960GBx4, Toshiba EP2-KB960 - 960GB
LG C1 48 - 120Hz, Corsair Scimitar PRO, HyperX Alloy Elite, Oculus Rift S