Ahojte,
donesl jsem domů nové pc s SSD bez OS, mám doma koupenou instalačku W7, ale má už pravda nějaký pátek a je bez sp1. Bios SSD vidí, všecko nastavené dobře, instalátor ne, co hůř, nechce mi to pustit naistalovat ani na HDD (že nenašel místo pro zavedení systému nebo co..), HDD je sformátovaný, vytvořená partišna. Dotaz na Vás zkušeňejší: myslíte, že je důvod jen absence sp1, že v instalátoru není vidět SSD a nejde to ani na nový HDD? Že tu instalačku mám hodit do .. a sehnat si novější a pak to půjde? Nechci W10 (zatím). V příkazovém řádku (instalátoru) ten příkaz na zjištění disků SSD taky nevidí, v Biosu už nemám volbu AHCI, je tam povolení M.2 portu, tak předpokládám, že víc tam netřeba nastavovat, disky v režimu SATA. Moc děkuji za pomoc.
Instalátor W7 nevidí SSD
Instalátor W7 nevidí SSD
i5-6600, 16gb DDR4, Asus B150-plus board, GeForce GTX 970 4gb, 128gb SSD(Samsung)+ 1tb HDD, Asus VG248QE 24" 144Hz
Re: Instalátor W7 nevidí SSD
Instalace Windows ma pri startu moznost nacist ovladace z flashdisku - pravdepodobne bude stacit ovladac na SATA radic zakladni desky.
Dalsi moznosti, o neco slozitejsi, je pridat ovladac primo na instaklacni DVD (vypalit kopii, ktera ho bude obsahovat) nebo prepnout radic v BIOSu do erzimu emulace IDE a po instalaci Windows to pomoci triku se smazanim polozky v registru prepnout na AHCI.
Posledni intalacni DVD Windows 7 je z roku 2014, je mozne ze ani to nebude podporu pro dany radic obsahovat.
Dalsi moznosti, o neco slozitejsi, je pridat ovladac primo na instaklacni DVD (vypalit kopii, ktera ho bude obsahovat) nebo prepnout radic v BIOSu do erzimu emulace IDE a po instalaci Windows to pomoci triku se smazanim polozky v registru prepnout na AHCI.
Posledni intalacni DVD Windows 7 je z roku 2014, je mozne ze ani to nebude podporu pro dany radic obsahovat.
Při hledání ovladačů disků při instalaci mi to dovolí tam strčit origo CD s drivery, můžu si v něm procházet, ale drivery na chipset ani na SATA zařízení to ovladače nepožvýká. Nemám zkušenosti s iso na fleškách, co jsem tam zkusil strčit flešku s drivery desky a SATA do zadního klasickýho usb, tak se nic nestalo, jakoby ani instalátor flešky neznal. Musím tu flešku nějak nastavit, aby mi ji instalátor akceptoval?
i5-6600, 16gb DDR4, Asus B150-plus board, GeForce GTX 970 4gb, 128gb SSD(Samsung)+ 1tb HDD, Asus VG248QE 24" 144Hz
Akú máš dosku? Skús si integrovať do tej inštalačky SP1 alebo si zožeň DVD s SP1.
V tom pripade bude jednodussi v BIOSu aktivovat emulaci IDE misto AHCI.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2454
-
od lucaso84
Zobrazit poslední příspěvek
22 dub 2025 06:27