Přehřívání CPU ( 100 stupňů )
Přehřívání CPU ( 100 stupňů )
Dobrý den, píšu zde poprvé a je to naléhavé. Před 2 dněma se mi začal freezovat počítač při hrách , teď i na internetu apod. Nevěděl jsem čim to je, ale potom,když jsem si přečetl pár článků, tak to odkazovalo na teplotu. Ano, byl to ten problém. Mám 100 stupňů celsia na všech jádrech při menším výkonu. Nevím co s tím, počítač jsem sestavil před půl rokem. Nějaké rady / řešení ?
-
- Pohlaví:
Re: Přehřívání CPU ( 100 stupňů )
Vítej na PC-HELP!
Jakou máš sestavu?
Jaký chladič?
Jakou máš sestavu?
Jaký chladič?
Boxový chladič, který u toho byl . A sestava : CPU: Intel i5 4460 , GPU : NVIDIA GEFORCE GTX 960 4B, zdroj : 600 W , 16 GB RAM
Podívej se jestli je správně nasazenej ten box chladič. Ostatní teploty jsou OK?
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i9-9900K @ 4,9GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + ADATA SX8200 PRO 2TB + Samsung SpinPoint M9T 2TB - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz + 24" DELL P2419H
-
- Pohlaví:
Nejdříve zkontroluj žebra chladiče, zda nejsou zalepené prachem. Pokud ano, vyčisti a zkus.
Ostatní teploty jsou menší jak 50 stupňů, take hádám , že jsou v pohodě. Na ten chladič se jdu podívat. Uvídíme, kdyžtak zkusím vyčistit
Dodatečně přidáno po 55 vteřinách:
Ostatní teploty jsou menší jak 50 stupňů, take hádám , že jsou v pohodě. Na ten chladič se jdu podívat. Uvídíme, kdyžtak zkusím vyčistit.
Dodatečně přidáno po 55 vteřinách:
Ostatní teploty jsou menší jak 50 stupňů, take hádám , že jsou v pohodě. Na ten chladič se jdu podívat. Uvídíme, kdyžtak zkusím vyčistit.
Dobrý den ,
po úplném čištění ( kompresor + nová pasta ) se teploty snížily na cca 65 stupňů- což by mělo být ok. Ale nastal další problém v tom, že se mi hry zamrzají. Hraju hru a najednou zamrzne na cca 10 sekund. Neví někdo čím to je ?
po úplném čištění ( kompresor + nová pasta ) se teploty snížily na cca 65 stupňů- což by mělo být ok. Ale nastal další problém v tom, že se mi hry zamrzají. Hraju hru a najednou zamrzne na cca 10 sekund. Neví někdo čím to je ?
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
65°C při čem? Jestli při běžném provozu (surfování na netu, ...) tak to rozhodně není OK ani s intel chladičem...
Mimochodem jaká je okolní teplota a v čem to měříš?

Hod sem fotku, at vidime co mas za case a at je trochu videt jak to vetras.
Kdyztak neni od veci si proste sahnout, bych si sahl na ten box a na grafiku.
Kdyztak neni od veci si proste sahnout, bych si sahl na ten box a na grafiku.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
case mám EVOLVEO K1 , teploty jsou 65 stupnu při zátěži ve hře na max deatailech a jinak okolo 40. měřim přes HIV Monitor
Ten case neni uplne ideal, ale pokud jsou ty teploty v zatezi, tak je to ok. Vetrak v zadu asi mas? Jen bych ti doporucil vyryznout nekdy az na to budes mit naladu tu mrizku u zadniho ventilatoru, nej je na to flexka, ale nedele to s komponentama, kdyztak tam dej kovove kryt. Poznas rozdil v hlucnosti, mne se to vyplatilo u jeste horsiho case, nez je tvuj, vysledek krasne ticho.
Asi tak, pokud ti nevadi rev toho boxu pri vysokych otackach a to ze ten puvodni vetrak je sunt co rve (asi kluzne, bez lozisek), tak to tak nech. Ja bych to teda pod stolem nesnesl.
Evolve je firma co si nechava brandovat cinske oem vyrobky a strili to jako svoje. Dneska uz si ten low end mozna nechaj delat na zakazkua neni to brandovane oem. Ono to dost svedci o kvalite, pokud dane zbozi najdes u x vyrobcu. Patri pod ne tusim i ram zeppelin.
Zase to neber tak, ze ti nadavam, kdyz nejsou prachy, tak s to kolikrat ani jinak nejde, ja taky hledel usetrit.
PS: Ono je celkem jedno pres co mneris, pokud jsou teploty realne. Pokazde je lepsi si sahnout.
Asi tak, pokud ti nevadi rev toho boxu pri vysokych otackach a to ze ten puvodni vetrak je sunt co rve (asi kluzne, bez lozisek), tak to tak nech. Ja bych to teda pod stolem nesnesl.
Evolve je firma co si nechava brandovat cinske oem vyrobky a strili to jako svoje. Dneska uz si ten low end mozna nechaj delat na zakazkua neni to brandovane oem. Ono to dost svedci o kvalite, pokud dane zbozi najdes u x vyrobcu. Patri pod ne tusim i ram zeppelin.
Zase to neber tak, ze ti nadavam, kdyz nejsou prachy, tak s to kolikrat ani jinak nejde, ja taky hledel usetrit.
PS: Ono je celkem jedno pres co mneris, pokud jsou teploty realne. Pokazde je lepsi si sahnout.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1783
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07